جدیدترین اثر آیتالله مجتبی تهرانی در نمایشگاه کتاب
«حب به دنیا» نام جدیدترین اثر مرحوم آیتالله تهرانی است که توسط مؤسسه مصابیح الهدی از امروز در نمایشگاه کتاب تهران واقع در راهرو هفت، غرفه ۲ عرضه میشود.
به گزارش پارس به نقل از رجانیوز، « حب به دنیا» نام جدیدترین اثر مرحوم آیت الله تهرانی است که توسط مؤسسه مصابیح الهدی (دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی) از امروز در نمایشگاه کتاب تهران واقع در راهرو هفت، غرفه۲ عرضه می شود.
مرحوم آیت الله تهرانی در این اثر ضمن بررسی ماهیّت دنیا و مذمّت دل بستگی به آن، حبّ به دنیا را از نفس دنیا تفکیک نموده و با استناد به آیات و روایات، نگاه و حبّ استقلالی به مادّیات بلکه همۀ ماسوی الله را مذموم می شمرند. در ادامه بر این نکته تأکید می کند که اگر کسی دچار حبّ به دنیای حلال شود، حتّی اگر مرتکب حرام نشده و تکلیفی از او فوت نشود، باز هم مبتلی به ابتلائات، نقمات و کاستی هایی در دنیا، برزخ و قیامت خواهد شد که در برخی موارد، اصلاً قابل جبران نیست. لذا ایشان با موشکافی این مسأله، دلیل اعراض اولیای خدا از دنیای حلال را توضیح داده و مبنای کاملی در مورد بحث ارائه می دهند. ایشان در ضمن مباحث نشانه هایی برای شناسایی این مرض در دل و راه هایی برای پیش گیری و درمان آن ارائه می کنند که کاملاً کاربردی بوده و اصلاً دور از واقعیّت نیست.
ویژگی این مجموعه آن است که اوّلاً مطالب کتاب، کاملاً علمی و مستند به آیات و روایات شده است و از این نظر، هیچ خللی در مباحث وارد نیست. ثانیاً اینکه حضرت استاد هیچ وقت از دایرۀ واقعیّت گرایی به گرداب ذهنیّت پردازی کشیده نشده و کاملاً در صراط مستقیم حق، بحث خود را ادامه می دهد. ایشان مباحث را کاملاً عینی و مصداقی مورد بررسی قرار داده و از ارائۀ راه کارهای سخت و احیاناً ناممکن پرهیز می کند.
آنچه در جای جای این اثر، به چشم می خورد و نظر دقیق محقّقان را به خود جلب می کند این است که حضرت استاد در عین حال که متعبّد به روایات بوده و هیچ گاه از صراط مستقیم حق، خارج نمی شوند، تلاش دارد که هیچ حقّی را هم فروگذار نکرده و از بیان هیچ نکته ای که در فهم مخاطبان می گنجد، عدول ننمایند. یعنی در عین حال که حرف حق را می زنند، بلکه همۀ حقایق را نیز بازگو می کند تا هر سائلی بعد از این بحث، دیگر احساس فقر و نیاز نکند و به یک جمع بندی کامل در بحث برسد. لذا این مجموعه تنها دوایی برای درد دلبستگان به دنیا نیست، بلکه دستورالعمل هایی برای پیش گیری از دنیاگرایی است که آفت سیر انسان در مسیر به سوی خدا است.
نکتۀ آخر که بیان آن خالی از لطف نیست این است که تمام آنچه در این اثر می آید، در زندگی شخصی گوینده اش تبلور داشته و به تمامه مورد تصدیق همۀ نزدیکان معظم ٌ له است. « گم نامی» و « ساده زیستیِ» مثال زدنی آیت الله تهرانی و « مقابله با مظاهر غیرالهی» آن بزرگوار در مقاطع مختلف و شرایط گوناگون، نشانۀ عامل بودن آن بزرگوار است که قطعاً بر اثر معنوی این مطالب در جان خوانندگان می افزاید و توشۀ خوبی برای سالکین الی الله خواهد بود.
ارسال نظر