وزیر بهداشت: خانههای سالمندان شلوغتر شدند
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مایه تاسف است که روند سپردن سالمندان به مراکز مراقبت از سالمندان رو به افزایش است، گفت: بخشی از افسردگیها و عوارض سالمندی نیز به دلیل همین بی احترامی و بیتوجهیهاست که در همه سنین ممکن است اتفاق بیفتد.
دکتر سیدحسن هاشمی - وزیر بهداشت در برنامه پیادهروی اعضای کانونهای سالمندی شهر تهران به مناسبت روز جهانی سالمندان در بوستان جوانمردان اظهار داشت: طی چهل سال گذشته متوسط طول عمر در کشور دو برابر شده است که این رقم برای زنان به 81سال و مردان 76 رسیده است.
وزیر بهداشت افزود: باتوجه به مسن شدن تدریجی جمعیت کشور، توجه به افزایش مراقبتها برای این گروه سنی ضرورت دارد.
هاشمی با اشاره به اینکه در طول چند دهه گذشته اقدامات جدی در حوزه سلامت صورت نگرفته است، تأکید کرد: در دولت یازدهم، سلامت در اولویت قرار گرفت اما ما معتقدیم که این کافی نیست و موضوع سلامت باید طی چندین دوره جزو اولویت مجلس و دولت باشد.
وزیر بهداشت ضمن اشاره به زیرساختهای سلامت محور شهر مسکو که به تازگی از آنجا دیدن داشت، گفت: در شهر مسکو که جمعیتی نزدیک به تهران دارد، 81 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد، درحالی که مجموع تختهای بیمارستانی در شهر تهران، 26 هزار است و بسیاری از آنها عمری بیش از 50 سال دارند و فرسوده اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر کاهش وزن، ورزش، کاهش مصرف شیرینی و مواد شور و ترک مصرف دخانیات در همه سنین و به ویژه در سالمندان تاکید کرد.
هاشمی گفت: مایه تاسف است که روند سپردن سالمندان به مراکز مراقبت از سالمندان رو به افزایش است؛ این نوع رفتار نه در فرهنگ ما و نه در آموزههای دینی ما وجود ندارد و به نظر میرسد باید در مجلس و دولت قوانینی را در جهت گسترش فرهنگ رفتار با سالمندان وضع کنند.
هاشمی با اشاره به اینکه در کشور ما مسئله بهداشت روان اهمیت زیادی دارد، گفت: بخشی از افسردگیها و عوارض سالمندی نیز به دلیل همین بی احترامی و بیتوجهیها است که در همه سنین ممکن است اتفاق بیفتد.
وزیر بهداشت در پایان از سالمندان خواست تا در شرایط موجود با توجه دقیق تر به سلامت خود، بیشتر به فکر خود باشند.
ارسال نظر