حسن ملیحی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی عفونت های گوش خارجی را از شایع ترین عفونت ها به ویژه در فصل تابستان خواند و افزود: بسیاری از این عفونت ها در تابستان به دلیل شنا کردن در آب های آلوده بروز می کنند.
وی با اشاره به ترشح ماده ای به نام واکس با خاصیت اسیدی و تلخ مزه در گوش خارجی، ادامه داد: این محیط اسیدی گوش خارجی از رشد باکتری ها  و ورود حشرات در آن جلوگیری کرده ولی در صورتیکیه که فرد سعی در شستن گوش با صابون و شامپو داشته باشد به دلیل قلیایی بودن آنها اکوسیستم گوش بهم خورده و مستعد بروز عفونت می شود.
این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی غضروفی بودن قسمت خارجی گوش را موثر در تشدید دردهای عفونت این بخش دانست و اظهار کرد: خارش و درد را از جمله علائم عفونت های گوش خارجی بوده ولی  دردهای ناحیه گلو، دندان ومفصل فک برای تشخیص عفونت گوش نیز باید به طور دقیق بررسی شود.
وی افراد دارای بیماری های زمینه ای، مصرف کنندگان داروهای ضد ایمنی و همچنین افرادی که جراحی پیوند اعضا داشته اند را در معرض ابتلا به عفونت های بدخیم گوش معرفی کرد و ادامه داد: در صورت عدم بهبود عفونت های بدخیم گوش به درمان های معمولی ، این بیماران نیاز به  بستری شدن در بیمارستان و دریافت درمان های جدی دارند.
ملیحی ضمن هشدار از مصرف وسایل خارجی مثل گوش پاک کن و غیره برای تمیز کردن گوش، تصریح کرد: برای خشک کردن گوش، استفاده از سشوار در دمای معمولی تنها راه پیشنهادی در جهت رعایت بهداشت گوش و پیشگیری از بروز عفونت است.
وی 90 درصد گوش دردها را ناشی از دستکاری گوش توسط وسیله خارجی دانست و یادآور شد: هرچند بسیاری از عفونت ها خطرناک نیستند ولی وجود تومورهای بدخیم نیز نباید از دید پزشکان دور بماند و تشخیص آن نیاز به معاینه دقیق و توجه به علائم عفونت دارد.