حفظ اقیانوسهای جهان تلاش بیشتر میخواهد
طبق کنوانسیون تنوع زیستی ملل متحد، 168 کشور جهان به ایجاد مناطق حفاظتشده دریایی که دربرگیرنده 10 درصد اقیانوسهاست تا سال 2020 متعهد شدهاند.
با در نظر گرفتن اینکه اکنون تنها 2 درصد دریاهای جهان به گونهای در وضعیت حفاظت شده قرار دارند، رسیدن به رقم 10 درصد به لحاظ سیاسی هدفی بلندپروازانه به حساب میآید.
هرچند گروهی از متخصصان دانشگاه یورک اظهار داشتند: این رقم برای تضمین سلامت اکوسیستم اقیانوس و تمام خدماتی که به بشر میدهند، کافی نیست. برای حفظ تنوع زیستی دریایی، محصولات شیلات و فوائد فرهنگی و اقتصادی گرفته شده از دریا لازم است 30 درصد اقیانوسهای جهان تحت حفاظت قرار گیرند.
دکتر بتان اولئاری، یکی از محققان این مطالعه گفت: در حالی که در اولین نگاه رقم ارائه شده بزرگ به نظر میآید اما تعجبآور نیست.
کارشناسان دانشگاه یورک کانادا با بازبینی نتایج 144 مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه اقیانوسها باید به مناطق حفاظت شده دریایی تبدیل شوند تا بتوان به برخی اهداف خاص مدیریتی از قبیل حفظ تنوع زیستی، تخمین ارتباط جمعیتی میان مناطق حفاظت شده دریایی و نیز جلوگیری از ماهیگیری دست پیدا کرد.
به گفته کارشناسان، سال 2015 به لحاظ ایجاد مناطق حفاظت شده دریایی حائز اهمیت بوده است چراکه بیش از دو میلیون کیلومترمربع از وسعت اقیانوسها در گروه مناطق حفاظت شده قرار گرفته و این آمار بیسابقه بوده است.
به گزارش مونگابی، به رغم پیشرفتهای به دست آمده تنها 2.18 درصد از اقیانوسهای جهان تا به امروز به طور کامل تحت حفاظت قرار گرفتهاند.
ارسال نظر