فرشسبز بهزیستی برای اصناف
مدیرکل مراکز توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی کشور بااشاره به تدوین و ابلاغ دستور العمل "کارگاه های تولیدی حمایتی نوع دوم"گفت: در این کارگاه با مشارکت اصناف و صاحبان مشاغل که علاقه دارند بخشی از کارکنانشان از میان معلولان باشند، فعالیت میکنند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، زهرا نوع پرست ضمن بیان آنکه شرایط شخصیتی، جسمی و محیطی افراد با یکدیگر متفاوت بوده و این تفاوت ها به همراه زیست، شرایط اجتماعی و روانی، بدنی، نوع تغذیه، ژنتیک و... متفاوت در ایجاد مشکلات روانی موثرند، گفت: درحال حاضر تعداد مراکز روزانه ویژه افراد مبتلا به بیماری روانی مزمن در کشور با توجه به تعداد مراجعین آنها دارای شیبی منطقی است و پشت نوبتی برای این مراکز نداریم، اما برای مراکز شبانه روزی ویژه بیماران روانی مزمن، پشت نوبتی دریافت خدمات وجود دارد.
وی هم چنین عنوان کرد: درحال حاضر 2264 نفر از بیماران روانی مزمن از خدمات "مراکز روزانه "سازمان بهزیستی کشور بهره مند می شوند که تمامی آن ها به طور کامل یارانه دریافت میکنند.
مدیرکل مراکز توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: درحال حاضر 15 مرکز روزانه ویژه بیماران روانی مزمن به صورت "کارگاه تولیدی حمایتی" و 58 مرکز روزانه آموزشی برای این گروه در کشور توسط بهزیستی راه اندازی شده است.
مدیرکل مراکز توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی کشور در خصوص "کارگاه های تولیدی حمایتی" ویژه بیماران روانی مزمن، عنوان کرد: در این مراکز افراد تولید دارند، اما مطابق قانون جامع حمایت از حقوق معلولین، در آنجا هدف تولید اقتصادی نیست بلکه هدف ارتقاء اعتماد به نفس و باروری استعدادهای این گروه است.
نوع پرست ادامه داد: همچنین براساس آئین نامه ای مشخص این افراد با توجه به میزان فروش کالاهایشان ، پول تو جیبی نیز دریافت کرده که این مبلغ 15 تا 20 درصد یارانه دریافتی است که از سوی دولت تعیین میشود.
نوع پرست تصریح کرد: یارانه آن ها به خود فرد داده نمیشود بلکه این یارانه از سوی بهزیستی به مراکز جهت بهره مندی آنان از خدمات و امکانات پرداخت میشود.
وی افزود: در مراکز روزانه آموزشی ویژه بیماران روانی مزمن خانواده تنها 155 هزارتومان پرداخت کرده و مابقی آن تحت عنوان یارانه توسط بهزیستی به مرکز پرداخت میشود؛ اما در "کارگاه های آموزشی و حمایتی" این افراد هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنند.
مدیرکل مراکز توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی کشور هم چنین ضمن تاکید برآنکه سیاست سازمان بهزیستی کشور افزایش و گسترش کارگاه های تولیدی حمایتی بیماران روانی مزمن است؛ افزود: تولیدات این افراد در کارگاه ها فقط به تولیدات دستی و ساده محدود نمی شود،بلکه گروهی از این افراد در کارگاه ها مشغول تولیدات صنعتی هستند.
نوع پرست تصریح کرد: در تمامی کارگاه های تولیدی حمایتی ویژه این افراد،یک گروه توان بخشی به همراه کاردرمان،روان شناس و مددکار وجود دارد.
ابلاغ دستور العمل "کارگاه های تولیدی حمایتی نوع دوم"
وی در ادامه ضمن بیان آنکه کارگاه های تولیدی حمایتی که اکنون در بهزیستی فعال اند، نوع اول هستند؛گفت: درحال حاضر دستور العمل نوع دوم این کارگاه را نیز تدوین و به تمام کشور ابلاغ کرده ایم.
مدیرکل مراکز توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در نوع دوم این کارگاه از اصناف و صاحبان مشاغل که علاقه دارند بخشی از کارکنانشان از میان معلولان باشند دعوت کرده ایم که با مراجعه به سازمان بهزیستی از دستورالعمل کارگاه های نوع دوم استفاده کنند.
نوع پرست ادامه داد: در این کارگاه ها درواقع افراد سالم و معلولین با معلولیت خفیف تر در کنار یکدیگر با هدف تولید،کار می کنند.
وی افزود: درحال حاضر دستورالعمل کارگاه های تولیدی حمایتی نوع دوم ،به سراسر کشور ابلاغ شده است؛ اما تنها 15 استان را در این خصوص تامین اعتبار کرده ایم.
مدیرکل مراکز توانبخشی روزانه سازمان بهزیستی کشور همچنین تاکید کرد: در کارگاه های نوع دوم اصناف و صاحبین مشاغل علاقمند باید به بهزیستی مراجعه کنند،به همین ترتیب این کارگاه اصلا زیر نظر بهزیستی نیست و بهزیستی فقط از آن ها حمایت می کند.
نوع پرست درپایان عنوان کرد: براساس آمارهای جهانی و با توجه به رشد تکنولوژی و فناوری های نوین، شیوع و بروز بیماری های روانی مزمن در جهان روبه افزایش است.
ارسال نظر