تحلیل شاکری عضو شورای شهر تهران از علل آلودگی هوای پایتخت:
2000 هزار دستگاه اتوبوس نیازمند تعویض/ در پی عامل «یک جاماندگی» هوا
در برخورد با این موضوع نیز باید در نظر داشت که بخش عمده ای از مجوزها پیش از دوره چهارم شورای شهر تهران صادر شده است و اشکال جدی به این کار وارد می باشد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «مجتبی شاکری» عضو شورای شهر تهران در تحلیلی پیرامون علل آلودگی هوای تهران و عدم مدیریت صحیح آن برای «پارس» نوشت:
به طور طبیعی نهادهایی چون شورای شهر تهران و شهرداری که یکی از وظایف آنها کنترل اوضاع شهر(اعم از فضای سبز، خدمات شهری و...) می باشد موضوع آلودگی هوا را کنترل و رصد می کنند اما برخی از تصمیمات به خارج از اختیارات آنها باز می گردد و تنها بخشی از وظایف به طور خاص متوجه این دو نهاد مهم مدیریت شهری است.
مسائل و مصائبی که در اختیار مجموعه مدیریت شهری نیست
برای نمونه قسمتی از آلودگی هوای تهران به عدم استاندارد بودن میزان آلایندگی خودروها باز می گردد که تایید و اجازه تردد این خودروها در سطح شهر به راهنمایی و رانندگی مربوط می شود. همگان نیز از میزان آلایندگی خودروهای داخلی مطلع هستند و این در حالی است که مجموعه شهرداری و شورای شهر در برخورد با این موضوع منفعل می باشند.
مکرر از سوی رسانه ها اعلام می شود که میزان آلایندگی موتور سیکلت ها ده برابر خودروهای معمولی است و تصمیم گیری پیرامون تغییر سوخت آن(و تبدیل به هیبریدی و برقی شدن آن)، نیازمند تصمیم و پشتیبانی از سوی دولت است چرا که با بودجه و امکانات شهرداری اساسا امکان این کار وجود ندارد.
ناوگان حمل و نقل عمومی تهران و عدم پشتیبانی مناسب دولت در بازسازی آن از دیگر عوامل آلودگی شهر تهران است. هم اکنون 2000 اتوبوس در این شبکه نیاز به تعویض و تجدید سازمان دارد که اگر دولت در این زمینه ورود نکند، مشکلی حل نخواهد شد. واضح است که با سخنرانی مشکلی حل نمی شود و باید اقدامی عملی صورت گیرد.
ساخت و سازهای بی رویه غرب تهران عامل «یک جاماندگی» هوا
البته ناگفته نماند که بخشی از آلودگی هوای موجود در تهران نیز به بسته شدن مسیر عبور باد تهران باز می گردد؛ ساخت و سازهایی بی رویه ای که در غرب صورت گرفته در نهایت به «یک جاماندگی» هوای تهران انجامید و راه تردد هوای پایتخت را مسدود کرد.
در برخورد با این موضوع نیز باید در نظر داشت که بخش عمده ای از مجوزها پیش از دوره چهارم شورای شهر تهران صادر شده است و اشکال جدی به این کار وارد می باشد.
در این دوره از شورا نیز به صورت جدی بر موضوع ساخت و ساز ها در غرب تهران نظارت می شود. این نظارت نیز به صورت جدی پیگیری می شود و حتی برخی از ساخت و سازها در منطقه 22 شهرداری تهران متوقف شده است.
امروز منطقه 22 شهرداری تهران با مشکلات جدی از قبیل ساخت برج و مشکل آلودگی دریاچه چیتگر روبروست. دریاچه چیتگر نیز به خودی خود هم با مشکل تصویه آب و هم با مشکل جابجایی آب مواجه است و ماندگی آب در این دریاچه حتی ممکن است مشکلات زیست محیطی به وجود آورد.
بر همین اساس باید چشمها را به آسمان دوخت تا نزولات جوی به داد آلودگی هوای تهران برسد و از میزان آن بکاهد.
راهکارهایی بدیهی برای حل مشکل آلودگی هوا
امروز می بایست یک همکاری مناسبی میان مجموعه های مختلف مدیریتی(دولت، سازمان حفاظت از محیط زیست، مدیریت شهری تهران و...) به وجود آید تا مشکل آلودگی هوای تهران به صورت مدیریت شده مرتفع گردد.
هم اکنون نیاز اولیه شهر تهران توسعه شبکه ریلی زیرزمینی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی می باشد که در صورت عدم پرداخت سهم دولت این کار امکان پذیر نیست. زمانی که پرداخت بدهی های دولت به شهرداری متوقف می شود یعنی می پذیریم که آلودگی وجود داشته باشد. حال سازمان محیط زیست آن را بپذیرد یا نپذیرد.
برخی از تخمین ها خاکی از آن است که میزان بدهی های دولت به شهرداری تهران به 12 هزار میلیارد تومان می رسد و این رقم کمی نیست. دولت محترم با توجه به وضع موجود هوای تهران بر اساس قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی، تکالیفی در برابر شهر تهران دارد که می بایست جهت رفع مشکلات شهروندان هرچه سریع تر این تعهدات انجام شود در غیر اینصورت پیش بردن کار هر روز مشکل تر می شود.
اگر تعهدات دولت انجام نشود طرح های جاری معمولی در جهت مقابله با آلودگی هوا(مانند توسعه ایستگاه های مترو) روی زمین می ماند و این سیکل ناقص ادامه می یابد.
ارسال نظر