~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس حدود یک ماه پیش بود که سازمان غذا و دارو خبر از توقف تولید 10 درصد آب معدنی داد.

رسول دیناروند رئیس این سازمان ﺑﺎ اﺷﺎﺭه ﺑﻪ دﺳﺘﻮﺭ ﻭﺯﻳﺮ ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻣﺒﻨﻲ ﺑﺮ ﺑﺮﺭﺳﻲ و ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺁﺏ‌ﻫﺎﻱ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﻂﺢ ﺑﺎﺯاﺭ, اﺯ ﺑﺮﺭﺳﻲ و  ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ بیش از 300 برند آب معدنی از نظر آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی ﻃﻲ ﻳﻚ ﻣﺎه اﺧﻴﺮ ﺧﺒﺮ داد و اظهار کرد: از این تعداد برند آنالیز شده، کمی بیشتر از 10 درصد از آب معدنی‌های موجود دارای آلاینده‌های شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت بودند که دستور جمع آوری این آب معدنی‌ها از سطح بازار داده شد.

وی در تاریخ بیستم شهریور تأکید کرد که شرکت‌های تولید کننده آب معدنی که توقف تولید دریافت کردند تا اصلاح میزان آلاینده‌ها و حذف آنها نمی‌توانند محصول خود را در سطح بازار عرضه کنند.

تا چند روز همین منوال ادامه داشت و نامی از هیچ برند متخلفی برده نمی‌شد و حتی شخص دیناروند در مورد علت اعلام نشدن اسامی متخلفان عنوان کرد: عموماً سیاست ما در اعلام اسامی برندهای متخلف زمانی است که به دلیل شدت آلودگی محصول، فرصت جمع‌آوری آنها از سطح عرضه وجود نداشته باشد و موضوع آلایندگی آنقدر جدی باشد که مطلع شدن مردم ضرورت یابد.

دیناروند درباره این 10 درصد برند آب‌های معدنی نیز گفت: موضوع به گونه‌ای نبوده است که نیاز باشد طی اطلاعیه‌ای فوری، محصول خریداری شده توسط مصرف کننده، معدوم شود.

در همین گیر و دار اما ناگهان نام آب آشامیدنی دماوند به عنوان یک برند متخلف به اطلاع مردم رسید و سازمان غذا و دارو از مردم درخواست کرد که از این آب معدنی استفاده نکنند.

سی و یکم شهریور بود که دیناروند در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مورد چرایی اعلام نام آب آشامیدنی دماوند گفت: دلیل این امر اصرار بر تخلف آنها و عدم رعایت ابلاغیه پلمب و جمع‌آوری آب معدنی بوده است.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سیاست این سازمان، عدم اعلام اسامی شرکت‌های متخلف است، گفت: متأسفانه شرکت دماوند نسبت به جمع‌آوری و پملپ خط تولید خود بی‌تفاوت بود و علی‌رغم ابلاغیه پلمپ و جمع‌آوری محصولات، به تولید محصول خود ادامه داد که مجبور شدیم نام آن را به اطلاع مردم برسانیم تا از خرید محصولات دماوند جلوگیری کنیم.

پس از این بود که مردم در شبکه های اجتماعی به موضوع آب معدنی ‌های آلوده پرداختند و جو بی اعتمادی به آب‌های معدنی در جامعه حکم فرما شد.

هنوز چند روزی از اعلام نام دماوند به عنوان متخلف نگذشته بود که به یکباره اعلام شد که این آب آشامیدنی مشکلی ندارد و مسئولان شرکت مشکل را بر طرف کرده‌اند.

دیناروند که پیش از این علت توقف خط تولید آب آشامیدنی دماوند را آلودگی میکروبی اعلام کرده بود، در تاریخ 13 مهرماه در گفت‌گوی مجدد با خبرگزاری فارس از بازگشت قریب‌الوقوع آب آشامیدنی دماوند به بازار خبر داد.

وی گفت:شرکت آب معدنی دماوند هم موظف شده است که اصلاحات لازم را انجام دهد که خوشبختانه با توجه به همکاری‌های واحد مذکور بزودی امکان تولید و توزیع آب آشامیدنی دماوند هم فراهم می‌شود.

وی در این زمینه افزود: متاسفانه دماوند توزیع و تولید را متوقف نکرده بود که اگر این کار را می‌کرد، شاید زودتر از اکنون می‌توانست وارد بازار شود.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو اکنون مسئولان دماوند اصلاحات را انجام داده‌اند و نمونه برداری‌های جدید نشان می‌دهد که مشکلات رفع شده است و مورد تایید قرار گرفته است، بنابراین به زودی اجازه ورود به بازار را پیدا می‌کند.

وی گفت: ما دستور تولید، توزیع و جمع‌آوری به این شرکت‌ها داده بودیم که متأسفانه شرکت دماوند آن را رعایت نکرد و بر کار خلاف خود اصرار ورزید که ما علی‌رغم اینکه دوست نداریم تولیدکنندگان کشور متضرر شوند، نام دماوند را به صورت عمومی اطلاع‌رسانی کردیم.

اما اکنون میشل راسکائو مدیرعامل دماوند در نشست خبری که تشکیل داده بود و از خبرنگاران تمامی رسانه‌ها دعوت کرده بود تأکید کرد که محصول این شرکت هرگز آلودگی میکروبی نداشته است.

وی خاطر نشان کرد که هرگز از سازمان غذا و دارو نامه رسمی جهت جمع آوری محصولات خود دریافت نکرده و تنها یک تذکر شفاهی گرفته و به همین دلیل به آن اهمیتی نداده است.

وی همچنین در این نشست تأکید کرد که از سازمان غذا دارو هیچگونه نتیجه آزمایشی مربوط به محصولات دماوند به دستشان نرسیده است.

اما نکته جالب توجه در این نشست خبری توزیع بروشورهایی از سوی مسئولان دماوند بود که به عنوان «روزشمار رسانه‌ای ماجرای دماوند» در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گرفت.

آغاز این روزشمار با تلگرام اکبر نعمت اللهی مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت بوده که در پیامی در تاریخ 20/6/94 نوشته «دماوند را تحریم کنید!»

این بروشور فضای نشست خبری را به سمتی برد که اکثر خبرنگاران خواستار توضیح کامل مسئولان دماوند در مورد چرایی درج نام نعمت اللهی شدند و از مسئولان دماوند درخواست کردند تا اگر معتقد به دست داشتن نعمت اللهی در راه افتادن جریانی ضد دماوند هستند، در مورد دلایل خود توضیح دهند.

در ادامه، حقی سخنگوی این شرکت در پاسخ به خبرنگاران تأکید کرد: شروع جو رسانه‌ای علیه دماوند با تلگرام این مدیرکل روابط عمومی وزارتخانه‌ نفت بوده و ما این حق را برای خود قائلیم که از آنها شکایت کنیم.

اصرار خبرنگاران بی نتیجه ماند و دلیل نام بردن از نعمت اللهی عنوان نشد و این سوال در ذهن ها باقی ماند که نقش مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در این ماجرا چیست؟ آیا اساساً نقشی داشته یا اینکه این تنها یک ادعا است؟