~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس پارگی رباط صلیبی؛ مهمترین آسیب ورزشی در ورزشکاران رشته‌های مختلف به ویژه فوتبال است که اگر عمل جراحی آن با موفقیت همراه نباشد یا ورزشکار پس از جراحی مراقبت لازم و کافی را نداشته باشد، برای همیشه باید با ورزش حرفه‌ای خداحافظی کند.

امیدرضا روانخواه؛ هافبک تیم استقلال نمونه‌ای از بازیکنانی است که پس از پارگی رباط صلیبی هر دو پایش ناچار شد در اوج جوانی ورزش حرفه‌ای را کنار بگذارد. هرچند او عمل جراحی ناموفق را دلیل این اتفاق و خداحافظی تلخ از فوتبال می‌داند، اما حافظه جامعه ورزشی بازگشت زودهنگام این هافبک موفق استقلال را با وجود توصیه پزشکان برای استراحت و گذراندن دوران نقاهت هرگز از یاد نخواهد برد.

و حالا انتشار خبری دیگر از پارگی رباط صلیبی در فوتبالیست‌ها نشان از آسیب‌پذیر بودن ورزشکاران در این رابطه دارد.

یوسف وکیا، مهرداد قنبری، هادی خنیفر(داخلی) و احتمالا محسن ایران نژاد 4 بازیکنی هستند که امسال از ناحیه رباط صلیبی دچار آسیب دیدگی شده‌اند. این در حالی است که سال گذشته رکورد وحشتناکی در این زمینه به ثبت رسید و 13 بازیکن لیگ برتری دچار پارگی رباط شدند که بازیکنانی مثل بختیار رحمانی، سجاد مشکل پور، نادر صفرزایی، رضا نوروزی، علیرضا رمضانی و ... از این جمله هستند.

در این رابطه عباس رحیمی؛ دبیر علمی اولین سمینار فیزیوتراپی ورزشی با بیان اینکه بیشترین آسیب‌های ورزشی در مفاصل و بافت نرم بدن ایجاد می‌شود، اظهار داشت: این اتفاق به دلیل عدم آمادگی ورزشکاران و عدم انجام تست‌های بدنی مناسب پیش از انجام ورزش‌های سنگین رخ می‌دهد و بررسی تست‌های مربوط به میزان قدرت عضلات و مفاصل باید تحت نظر فیزیوتراپیست ورزشی انجام گیرد، همچنین کار با ورزشکاران حرفه‌ای نیازمند حضور تیمی قوی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: یکی از مهمترین آسیب‌های ورزشی، پارگی رباط صلیبی قدامی در ورزشکاران است و افرادی که دچار این آسیب می‌شوند به طور متوسط بین 6 تا 9 ماه طول می‌کشد تا دوباره به زمین بازی برگردند و اگر در این مدت تحت نظر فیزیوتراپیست نباشند ممکن است هیچ وقت قادر به بازگشت به زمین بازی نباشند.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که افراد بعد از آسیب‌های ورزشی نمی‌توانند دوباره به فوتبال یا ورزش حرفه‌ای برگردند این است که فقط روی سلامت جسمانی افراد کار می‌شود در حالی که نیاز به درمان‌های روانشناسی و حتی برنامه‌هایی شامل فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی برای فرد آسیب دیده نیز باید به عنوان درمان مکمل در نظر گرفته شود و دقیقا به همین دلیل است که یک تیم توانبخشی باید این ورزشکار را به زمین برگردانند.

 رحیمی گفت: شعار سمینار امسال را «همکاری تیمی؛ ضامن بازگشت سریع و ایمن ورزشکار به زمین» انتخاب کرده‌ایم چرا که برای بازگشت دوباره ورزشکار آسیب دیده به ورزش نیاز به کار تیمی و گروهی است.

اولین سمینار فیزیوتراپی ورزشی با هدف روشنگری تیم‌های ورزشی 7و 8 آبان سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.