~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس «سید نظام الدین موسوی» امروز (شنبه) در دیدار هیات رسانه‌ای قرقیزستان با بیان اینکه بسیار خوشحالم که رسانه‌های مختلف با صلاحیت مختلف در این کشور با آزادی کامل می‌توانند نظرات خود را ارائه دهند، گفت: رسانه‌های امروزی نقش مهم و اساسی در زندگی انسان‌ها دارند زیرا در حال حاضر ظرف مدت چند ثانیه یک پیام رسانه‌ای منتقل می‌شود. در حالی که در گذشته گاهاً سال‌ها این موضوع به طول می‌انجامید.

وی افزود: هم اکنون دیدگاهها و علوم جدید به راحتی از طریق رسانه‌ها منتقل می‌شود که می‌توانیم از همین طریق نظرات خود را انتشار و گسترش داد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس گفت: هم اکنون یکی از مسائل مهم بشر در حوزه اقتصاد است که رسانه‌ها  نقش بسیار حساسی را در این زمینه دارند.

موسوی با بیان اینکه در حوزه سیاست و بین‌الملل، رسانه ها نقش دوگانه و متضاد را ایفا می‌کنند، اظهار داشت: هم اکنون رسانه‌ها ابراز دست قدرت‌های سلطه جو و استعماری برای پیشبرد اهداف آن ها علیه ملت‌های ضعیف و تحت ستم شده‌اند اما از سوی دیگر، همین رسانه‌ها می‌توانند ابزاری برای بهره برداری ملت‌های ضعیف برای پیشبرد اقدامات خیرخواهانه و صلح طلبانه باشند.

وی افزود: در منطقه خاورمیانه به وضوح شاهد رخدادها و اتفاقاتی هستیم که مشکلات فراوانی را برای ملت‌های آن به وجود آورده‌اند اما رسانه های جهانی با رفتارهای دوگانه به این معضلات نگریسته‌اند.

موسوی گفت: رسانه‌های مرتبط با هژمون جهانی تلاش می‌کنند تا تصویری دلخواه از منطقه به دنیا مخابره کنند در حالی که این اخبار با واقعیت موجود منطبق نیست.

وی با بیان اینکه وظیفه و مسئولیت رسانه‌های متعلق به کشورهای منطقه به دلیل انتشار اخبار دروغ در دنیا سنگین‌تر است افزود: با توجه به وجود نگاه‌ها و سلایق مختلف در کشورهای منطقه اما همه ما به صورت مشترک آرزوی سعادت برای ملت‌های خود داریم.

مدیرعامل خبرگزاری فارس تاکید کرد: امروز به لحاظ تاریخی، فرهنگی و اقتصادی سرنوشت کشورهای منطقه آسیای مرکزی و میانه، شمال آفریقا و خاورمیانه به یکدیگر گره خورده است.

موسوی با بیان اینکه فرهنگ،‌تاریخ و تمدن مشترکی بین ایران و قرقیزستان وجود دارد، افزود: به هیچ وجه فاصله‌ای بین باورهای مردمی دو ملت وجود ندارد.

وی اظهار داشت: هر تغییر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در هر کدام از این مناطق مذکور رخ دهد حتما تاثیرات آن در سایر مناطق مشهود خواهد بود.

مدیرعامل خبرگزاری فارس خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی مردم آسیای میانه،‌ایران و شمال آفریقا تقریبا از یک جنس است که این امر به دلیل سابقه و درد مشترک با یکدیگر فکر کرده و عمل کنیم.

وی با انتقاد از اینکه نباید کشورهای منطقه یکدیگر را از دریچه تساوی و نگاه رسانه‌های غربی بنگرند، افزود: با اینکه اطلاعات تاریخی خوبی از کشورهای آسیای میانه و مرکزی داریم اما موضوع مغفول واقع شده از این سرزمین توانایی و ظرفیت های کشورهای آن است.

موسوی با بیان اینکه قطعا اذهان هیات رسانه‌ای قرقیزستان پس از سفر به ایران به دلیل وجود اخبار منفی منتشره رسانه‌های غربی تغییر اساسی کرده است، گفت: آنچه رسانه‌های غربی عموماً از منطقه ما مخابره می‌کنند، کمبود، ترور، عقب ماندگی، زشتی و پلیدی است.

وی خاطرنشان کرد: رسانه‌های غربی می‌کوشند تا مردمان منطقه خاورمیانه، آسیای میانه و مرکزی را افرادی وحشی و درنده معرفی کنند اما سرزمین خاورمیانه در زمان قرون وسطی که خشونت فراوانی در اروپا وجود داشت به تنهایی پرچم‌دار علم در دنیاست.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با انتقاد از عدم تلاش رسانه‌های منطقه برای کنار گذاشتن و کور کردن چشم رسانه‌های غربی افزود: باید سعی کرد جغرافیا، مردم و اتفاقات منطقه را از طریق رسانه‌های مستقل منطقه به دنیا نشان دهیم.

وی گفت: رسانه‌های منطقه مسئولیت ارائه چهره‌ای جدید مبتنی بر واقعیات‌های منطقه را به دنیا دارند.

موسوی با اشاره به برخی مشکلات موجود در افغانستان گفت: ظلم بزرگ علیه افغانستان این است که رسانه‌های وابسته به هژمون جهانی تمام خوبی‌ها این کشور را کنار گذاشته و فقط اخبار ترور ، خشونت ، مواد مخدر و طالبان را مخابره می‌کنند و این روشی است که علیه ایران، عراق و قرقیزستان به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: باید تلاش کرد تا فضای ایجاد شده رسانه های غربی علیه ملت‌های مستقل در منطقه شکسته شود، ضمن اینکه قرار نیست که کشورهای منطقه در عقب ماندگی فعلی باقی مانده و پیشرفتی نکنند. چرا که پیشرفت و ارتقا متعلق به منطقه خاصی نیست بلکه میراث بشری به حساب می‌آید.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه باید واقعیت و ظرفیت کشورهای منطقه شناخته شود، افزود: قطعاً پیشرفت کشورها با اتکا به قوت‌ها و ضعف‌ها شکل می‌گیرد ضمن  اینکه باید این ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرد و با اینکه نقاط مشترک فراوانی وجود دارد باید اختلاف سلیقه‌ها را کنار گذاشت.

وی گفت: خبرگزاری فارس آمادگی انتقال اخبار مثبت از قرقیزستان را دارد و می‌کوشد تا ظرفیت‌ها و توانایی‌های موجود آن را به دنیا معرفی کند.

موسوی با انتقاد از گسترش گسست و اختلاف بین کشورهای منطقه که زمانی رابطه بسیار خوبی را با یکدیگر داشتند از هیات رسانه‌ای قرقیزستان خواست خبرگزاری فارس را متعلق به ملت خود بداند.

وی با تاکید بر اینکه خبرگزاری فارس آمادگی تبادل تجارت رسانه‌های خود را با قرقیزستان دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم با افتتاح دفتر خبرگزاری فارس در بیشکک، ضمن انتشار اخبار مثبت از قرقیزستان تعامل رسانه‌ای خوبی بین دو کشور ایجاد شود.

موسوی با انتقاد از توجه زیاد رسانه‌های منطقه در اخبار خود به مسائل سیاسی و حاکمیتی و غافل بودن از مسائل مردمی افزود: انتشار این اخبار دردی از ملت‌ها و مردم دوا نمی‌کند در حالی که رسانه ها باید از سطوح مختلف فرهنگی و اجتماعی نیز  اخبار منتشر کنند.

در ادامه این نشست تعدادی از اعضای هیات رسانه ای قرقیزستان به ارائه نظرات خود پرداختند، مهمترین مباحث مطرح شده این خبرنگاران به شرح ذیل است:

-  با سفر به ایران متوجه اخبار دروغ و جهت‌دار رسانه‌های غربی علیه جمهوری اسلامی شده‌ایم.

- با توجه به جمعیت فراوان روس زبانان در آسیای میانه و مرکزی به نظر می‌رسد که راه‌اندازی بخش روسی خبرگزاری فارس امری ضروری به حساب می‌آید.

- امنیت، آزادی بیان و تعدد فراوان رسانه‌های ایرانی منجر به شگفتی هیات رسانه‌ای قرقیزستان شده است.

- پیوند تاریخی و فرهنگی بین ایران و قرقیزستان باید به سمت توسعه روابط در تمامی ابعاد سوق پیدا کند.

- چهره واقعی جمهوری اسلامی ایران را پس از حضور چند روزه در ایران مشاهده کرده‌ایم. ضمن اینکه امیدواریم به زودی هیات رسانه‌ای ایرانی برای بازدید و تعامل رسانه‌ای به تاشکند سفری داشته باشند.