به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری فارس سردار سرتیپ پاسدار اسکندر مؤمنی جانشین فرمانده ناجا در ششمین نشست نیروی انتظامی با سفرا و کاردارهای مستقر در تهران، اظهار داشت: در ابتدا برخود واجب می‌دانم که با کمال تأسف و تأثر واقعه جانسوز درگذشت هزاران زائر کشورهای مسلمان و به‌ویژه 465 تن از هموطنان مظلوم کشورمان را در فاجعه روز عید قربان در سرزمین منا را به ساحت مقدس حضرت بقیه‌‌الله‌الاعظم، مقام معظم رهبری، پیشگاه ملت شریف ایران و خانواده داغدار آنها تسلیت عرض کنم.

جانشین فرمانده ناجا به برگزاری هفته نیروی انتظامی با شعار اقتدار پلیس، همدلی و همزبانی، امنیت و آرامش پرداخت و گفت: در این هفته فرصتی مناسب فراهم شده تا با بهره‌گیری از توان و ظرفیت‌های درون‌سازمانی و همکاری با سایر دستگاه‌های اجرایی و اقشار اجتماعی، امنیت و آرامش در سایه اقتدار، همدلی و همزبانی در جامعه ارتقا یابد و پلیس به‌عنوان اصلی‌ترین مسئول نظم و امنیت گام‌های اساسی و مؤثری بردارد.

این مقام ارشد ناجا تأکید کرد: یکی از ارکان اصلی جامعه اسلامی برقراری نظم و امنیت در جامعه است و ناجا به‌عنوان نماد حکومت و مظهر اقتدار ملی در تأمین امنیت عمومی، به‌عنوان اولین مؤلفه توسعه پایدار جامعه باید به مقدار زیادی از سرمایه‌ها و مشارکت‌های اجتماعی بهره‌مند شود.

سردار مؤمنی مهم‌ترین هدف برگزاری هفته ناجا را نمایش توانمندی پلیس، جلب اعتماد عمومی، افزایش مشارکت مردمی، پاسخگویی به مطالبات مردم و... دانست و گفت: تمامی این شاخص‌ها استفاده حداکثری از نقطه‌نظرات و دیدگاه‌های علمی علما و دانشمندان را در جهت توسعه امنیت و انضباط اجتماعی می‌طلبد.

جانشین فرمانده ناجا خطاب به سفرا اظهار داشت: با توجه به رشد روزافزون دانش و پیچیدگی زندگی اجتماعی کنونی، مبارزه با جرایم از جنبه داخلی فراتر رفته و جنبه بین‌المللی پیدا کرده است.

وی تأکید کرد: همکاری و تعامل در سطح منطقه و بین‌الملل می‌تواند کشورها را در پیشگیری و مبارزه با جرایم بین‌المللی کمک کند و اصولاً سازمان‌های بین‌المللی مرتبط نیز با این هدف تشکیل شده‌اند.

قائم‌مقام نیروی انتظامی بیان داشت: امروزه جرایم سازمان یافته بین‌المللی تبدیل به مسئله‌ای جهان‌شمول شده که در صورت پیدا نکردن راهکارهای مناسب خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

سردار مؤمنی گفت: به‌دلیل گستردگی و پیچیدگی ابعاد جرایم فرا ملی، دولت‌ها به تنهایی قادر به مبارزه ثمربخش با آنها نیستند و امروزه این جرایم دیگر مشکل یک کشور یا منطقه نیست.

جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: وجود جرایم در کشورها امنیت ملی و سلامت جوامع را تحت تأثیر قرار می‌دهد و دولت‌ها نیز چون برای اداره جامعه نیاز به امنیت و اقتدار دارند نمی‌توانند نسبت به آن بی‌اعتنا باشند.

وی به قاچاق مواد مخدر به‌عنوان یکی از مصادیق جرایم سازمان یافته در جهان پرداخت و گفت: بدون تردید مبارزه با آن نیازمند تدابیر مشترک و همکاری‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی است.

این مقام ارشد نیروی انتظامی به تقدیم ده‌ها شهید و جانباز و صدها میلیون دلار هزینه در امر مبارزه با مواد مخدر پرداخت و ادامه داد: اگر عزم جهانی برای مقابله با این پدیده شوم نداشته باشد، این زحمات به هدف نهایی خود نمی‌رسد.

وی تأکید کرد: به واسطه گسترش و پیچیده شدن جرایم، به‌خصوص جرایم نوظهور نیاز به همکاری پلیسی ـ قضایی و دیپلماتیک کشورها با یکدیگر بیش از پیش احساس می‌شود؛ چراکه امنیت جهانی جز با همکاری کشورها حاصل نمی‌شود.

این مقام ارشد نیروی انتظامی به تروریست، قاچاق مواد مخدر، جرایم سایبری، پولشویی، قاچاق زنان و کودکان و.. پرداخت و گفت: هیچ کشور ی بدون همکاری بین‌المللی قادر به حمایت از شهروندان خود نیست؛ چراکه این جرایم جنبه فرا مرزی یافته است.

قائم‌مقام ناجا تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با پیشرفت در دستیابی به دانش فناوری نوین، علی‌رغم تمام تحریم‌های بین‌المللی توانسته، گام‌های بلندی را در جهت تأمین امنیت شهروندان خود بردارد و امروز در منطقه به‌عنوان یک نیروی برتر در عرصه دانش پلیسی و فناوری‌های نوین مطرح شود.

مؤمنی به فضای سایبری اشاره و بیان داشت: فضای سایبر در همه جای دنیا درحال رشد است و فرصت‌های بسیاری برای حکومت‌ها و کاربران فراهم کرده، اما دارای تهدیدات بسیاری است که اگر به آن توجه نشود، خسارات مادی و معنوی زیادی را به بار خواهد آورد.

قائم‌مقام ناجا تأکید کرد: پلیس سایبری ایران آمادگی این را دارد که با تمام پلیس‌های سایبری دنیا در جهت عملیاتی نمودن پلیس سایبری خود، واکنش آنلاین نسبت به جرایم سایبری مشترک، مقابله و مبارزه با جرایم سایبری و اجرای کارگاه‌های آموزشی در حوزه پیشگیری همکاری کند.

وی به راهبردهای اجرایی پلیس ایران در سال‌های اخیر در حوزه تحقیقات و مطالعات پرداخت و گفت: تبیین وضع موجود و ترسیم وضع مطلوب، هدفمندی در تحقیقات و مطالعات، حرکت به سوی پلیس دانش‌بنیان، جایگزینی فناوری‌های بومی در محیط عملیاتی پلیس، عینیت بخشی به یافته‌های پژوهشی در مأموریت‌ها و همچنین مشارکت‌پذیری علمی در حوزه امنیت از جمله این موارد است.

جانشین فرمانده ناجا به حوزه مبارزه با جرم پرداخت و تصریح کرد: توسعه سامانه هوشمند اثر انگشت، تقویت تیم‌های بررسی صحنه جرم، شناسایی قربانیان بلایا، ایجاد ارتقای بانک‌های اطلاعاتی و به‌کارگیری روش‌های علمی نوین هم‌چون ثبت دقیق اطلاعات کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه‌دار از جمله اقداماتی است که پلیس ایران در این خصوص آمادگی همکاری و آموزش برون‌مرزی را به سایر کشورها دارد.

قائم‌مقام ناجا به آمادگی نامحدود پلیس ایران برای برقراری ارتباط و همکاری گسترده پلیسی در جهت گسترش مناسبات امنیتی ـ انتظامی با سایر کشورها پرداخت و خاطرنشان کرد: پلیس ایران با امکانات و توانمندی‌های فراوان در زمینه‌های مختلف عملیاتی و آموزشی آماده همکاری با سایر کشورها جهت امضای اسناد و موافقت‌های سیاسی ـ انتظامی است.