به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس ،تروریسم عبارت است از اعمال خشونت باری که به طور عمده علیه افراد غیر نظامی بصورت فردی یا جمعی اعمال شده و هدف آن پیشبرد مقاصد ایدئولوژیکی است. تا کنون هیچ نظریه روانشناختی نتوانسته بعنوان مدل تشریحی برای انواع خشونت مورد تأیید باشد. زیرا رفتارهای متفاوتی برای خشونت به کار برده می‌شود و همین موضوع مانعی برای دستیابی به یک نظریه کلی است.

اما با این تفاسیر روش آموزش اجتماعی و شناخت اجتماعی بیشترین سهم را به خود اختصاص می دهد. و معمولا رهبران این گروه‌ها مسائل ایدئولوژیک را به اسم واقعیتی در کل هستی به خورد تروریست‌ها می‌دهند و آنها را به این باور می‌رسانند که واقعیت همین است که رهبرانشان به آنها القاء نموده‌اند.

در این میان تجاوز، به صلیب کشیدن – قطع اعضا بدن و یا سوزاندن از هر جنس یا گروه سنی برای آنها و با هر روشی هیچ گونه اهمیتی ندارد که البته افراد این گروه‌ها از میان افراد با دانش بسیار کم انتخاب می‌شوند تا آثار تخریبی و خشونتی آنها در اوج قرار گیرد. اما رفتارشناسی آنها حتی اگر بصورت ناملموسی باشد از دیدگاه روانشناختی می‌توان ارتباط بین آنها را بررسی نمود بطور نمونه رهبران فکری داعش به نگهداری و کشتن در داخل میله‌های زندان، سوزاندن و مثله کردن علاقه وافری نشان می‌دهند و در حادثه منا اگر دقت نمائیم نقش اصلی کشتار حجاج را میله‌های آهنی بازی نموده‌اند و بی هیچ قضاوت جانبدارانه می‌توان فهمید که مهندس فکری میله‌های کشتار توسط یک گروه خاص و یا حتی یک نفر طراحی می‌شود. البته قلع و قمع و مثله شدن توسط جرثقیل با استناد به ادله‌ای که نشان می‌دهد این سقوط در جهت خلاف باد بوده و سایر دلایل و محل سقوط که دقیقا پر ازدحام ترین جایگاه بوده است نیز دلیل دیگری است که این رفتار و سوزاندن چادر حاجیان شبیه رفتار داعش و حتی بوکو حرام در مثله کردن و آتش زدن افراد غیر نظامی کشور های دیگر است و در این اثنی اگر بی تدبیری را عامل اصلی حادثه منی بدانیم اشتباهی بس بزرگ است که این اقدام بابرنامه ریزی دقیق و در جهت یک ترور همگانی و هدفمند توسط یک ایدئولوژی با محاسبات دقیق – مساحت، حجم – تعداد افراد حاضر و میزان شدت تابش خورشید، وزش باد صورت گرفته و حتی قبل از حادثه احتمال پیش بینی کشته ها نیز توسط مهندس و طراح قابل پیش بینی بوده است.

از نگاه روانشناختی عزل وزیر حج عربستان، عدم پذیرش دیدار وزیر خارجه عربستان با ظریف تبلیغات رسانه‌ای مبنی بر مقصر جلوه دادن حجاج همه و همه رفتار های فرافکنی برای گمراه نمودن افکار عمومی و حتی نخبگان از انگیزه اصلی عمل و طبیعی جلوه دادن این کشتار همگانی در اثر سهل انگاری است. طراحان گاه از دورترین نقاط به خود سوریه، عراق، آفریقا و یا حتی در نزدیکترین منطقه به خودشان یعنی یمن و یا داخل سرزمین بیت‌الله الحرام طراحی می‌کنند. لذا می‌توان نتیجه گرفت که این رفتارهای مشابه کشتار غیر نظامیان جهان از یمن – فلسطین – عراق و سوریه تا درون عربستان همگی هدفمند ساخته و پرداخته یک مهندسی واحد است که نه بر اثر سهل انگاری بلکه در پیشبرد اهداف یک ایدئولوژی خاص صورت می‌گیرد. نگارنده صرف نظر از عنوان نوشتار اعتقاد دارد این گونه رفتار ها از داعش تا حوادث منی همگی برای آزمودن واکنش کشورهای منطقه است، چرا که آنان در نظر دارند در صورت خنثی بودن واکنش‌ها و یا عدم واکنش سریع در مقابل آنها اهداف خشونت آمیز دیگری از جمله تهدید دولتها و ملت‌های دیگر از جمله ایران در سر می‌پرورانند و هدف پنهان آن اوج گیری و تعیین ابر قدرت منطقه یعنی عربستان و به حاشیه راندن ایران که البته این موارد به دلیل پشتوانه دیپلماسی مالی نفتی و لابی صهیونیستی نه پشتوانه انسانی است.