ماجرای آتش سوزی در باغ اراج/ناوگان حمل و نقل عمومی نو می شود
آتش سوزی عمدی در باغ اراج، انتقاد از وضعیت باغ پرندگان، بررسی جرثقیل های برجی در پایتخت و...، از مهم ترین اخبار شهری در این هفته بود.
~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ا یسنا این هفته رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران از آغاز بکار فاز نخست سامانه تدقیق قوانین شورای شهر تهران تا ۶ آینده خبر داد .
پرویز سروری با بیان اینکه نظارت سنتی دیگر پاسخگوی شهر نیست، گفت: باید نظارت به صورت سیستمی، پویا و دینامیک باشد و با همکاری دستگاههای نظارتی در داخل شهرداری و خارج از آن، حفرههای سوءاستفاده، شناسایی و با آن مقابله شود.
وی با بیان اینکه طی ۶ ماه آینده سامانه تدقیق مصوبات شورای شهر تهران آغاز بکار میکند، گفت: در این سامانه تمامی مصوبات شورای شهر از ابتدای تشکیل انجمنهای شهر، گردآوری شده تا شورا درگیر مصوبات تکراری نشود. این سامانه میتواند زمینههای افزایش نظارت مردم در پارلمان شهری را فراهم کند.
در این هفته شهردار پایتخت تاکید بر اینکه شهرداری تهران به جز توسعه خطوط متروی پایتخت پروژه جدیدی را آغاز نخواهد کرد، گفت: انجام کار جدید در اولویت اصلی ما نیست .
محمد باقر قالیباف طی سخنانی در جریان جلسه شورای شهرداران با اشاره به فضای شکل گرفته در بیرون از محیط شهرداری تهران، عنوان داشت: گاهی می شنویم که شهرداری تهران کارهای خود را تعطیل کرده است، باید پرسید ما کدام کارمان را تعطیل کرده ایم؟ در حالی که فعالیت ها در شهر با همان شدت در حال پیگیری است. ما بیش از همه باید حمیت قسمتی و غیرت سازمانی داشته باشیم و بدون شک تحت تاثیر این حرف ها قرار نمی گیریم.
این هفته ناوگان حمل و نقل عمومی هم نو نوار شد . محمد باقر قالیباف طی سخنانی در آئین ورود ۷۳ واگن مترو، تاکسی های هیبریدی و پلاک گذاری موتورهای برقی که در محل کارخانه واگن سازی تهران برگزار شد، آلودگی هوا را مهم ترین چالش شهر تهران خواند و گفت: برای حل این معضل به هماهنگی های جدی، همراهی و کمک مجموعه مدیریت شهری، دولت و مردم نیاز داریم.
شهردار تهران با اشاره به حجم بالای آلایندگی پیکان در شهر تهران ابراز کرد: معنی این اعداد و ارقام آن است که یک پیکان در طول سال به اندازه وزن خودش تولید آلایندگی می کند. در این شرایط معلوم است که ما باید سراغ منبع تولید آلاینده برویم تا این شهر پاک شود.
وی با تاکید بر اینکه در طرح شهرداری تهران اقدامات ایجابی و سلبی توام با هم دیده شده و تقدم اجرا نیز در اقدامات ایجابی است، اظهار کرد: موضوع طرح ترافیک یکی از اقدامات دیگری بود که بر اساس آن طرح LEZ را با همان سیاست کنترل و حذف تولید آلاینده ها از آبان ماه در مرکز شهر اجرایی خواهیم کرد. ما این موضوع را مصوب و اطلاع رسانی کردیم و فرصت مناسب را نیز در اختیار مردم گذاشتیم تا تردد ماشین هایی مثل پیکان و... که خارج از استاندارد هستند ممنوع شود. این در حالی است که قانون هم این موضوع را مشخص کرده است اما سالیان سال است که پا روی قانون گذاشته شده و اجرا نمی این هفته ،عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران، از بازبینی سیستم تاورکرینهای پایتخت پس از طوفان شدید دو سال گذشته در تهران خبر داد.
ابوالفضل قناعتی با بیان اینکه پیش از اتفاقی که در مکه رخ دهد، مدیریت شهری به فکر بررسی ایمنی سیستمهای «تاور کرین» بود، گفت: پس از طوفان دو سال گذشته، به دلیل آنکه چند تاور کرین سقوط کرده و حتی دو افغانی جان خود را به دلیل له شدن اتاقک تاور از دست داده بودند، این موضوع در دستور کار کمیسیون عمران شورا قرار گرفت و جلسهای با حضور مدیران شهری، کمیسیون عمران، شهرسازی و سازمان نظام مهندسی تهران برگزار و این دغدغه منتقل گردید و قرار شد تمامی تاورهای سطح شهر تهران از لحاظ ایمنی، مورد بازنگری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: پس از این بازبینی، دیگر حادثهای در این خصوص نداشتیم به جز یک حادثه که در ساختوسازهای میدان سپاه رخ داد که آن هم ، هیچ تلفات جانی بر جای نگذاشت.
در این هفته رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: نباید باغ پرندگان به بازار مکاره ای برای فروش پرندگان تبدیل شود.
محمد حقانی با اشاره به ضرب الاجل سه هفته ای سازمان محیط زیست به مسئولان باغ پرندگان برای ساماندهی خرید و فروش غیر مجاز پرندگان گفت: از اینکه سازمان محیط زیست به عنوان یک تشکیلات نظارتی پس از دو سه سال به فکر این افتاده که به موضوع باغ پرندگان ورود پیدا کند، جای خوشحالی دارد.
وی ادامه داد: باغ پرندگان در تهران با باغ پرندگان در دنیا تفاوت های اساسی دارد و دلیل آن هم این است که برخی از پروژه های ما که هم برایشان هزینه می کنیم و هم ایده خوبی هستند، قبل از تکمیل به بهره برداری می رسد. باغ پرندگان می تواند یکی از قطب های گردشگری تهران باشد اما به دلیل آنکه برخی از پروژه ها اول افتتاح می شوند و بعد ادامه پیدا می کنند، به آن اهداف اولیه نمی رسند.
پیش از این مدیر کل دفتر شکار و صید محیط زیست از اولتیماتوم سه هفته ای به مسئولان باغ پرندگان تهران برای ساماندهی پرندگان غیر مجاز خبر داده بود.
در این هفته مدیرعامل تاکسیرانی تهران از افزوده شدن پژو به خودروهای تحویلی ایران خودرو در روند نوسازی ناوگان تاکسیها خبر داد و افزود: سایت نوسازی به بنا به دلایلی بسته شده بود که مجددا فعال شده است و تاکسیهای پیکان در اولویت ثبتنام برای نوسازی قرار دارند.
میثم مظفر به آغاز مجدد روند نوسازی تاکسیها در تهران اشاره کرد و گفت: از سال گذشته تا کنون بیش از ۴ هزار تاکسی نوسازی شده است که چندی پیش به دلیل عملی نشدن تعهدات قبلی ستاد حمل و نقل سوخت امکان ثبت نام در سایت وجود نداشت؛ اما هم اکنون سایت باز و امکان ثبت نام مجددا فراهم شده است.
مظفر تاکسیهای پیکان را در اولویت نوسازی تهران دانست و تصریح کرد: دارندگان تاکسی پیکان در اولین فرصت ممکن به شرکت های خصوصی تاکسیرانی در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران مراجعه و از طریق انها برای تحویل تاکسی پیکان و نوسازی آن اقدام کنند.
به گفته ی وی براساس مصوبه ۲-۲ شورای حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به تاریخ ششم دی ماه ۹۳ هیچ یک از تاکسی های پیکان از دی ماه سال ۹۴ مجاز به تردد در محدوده طرح ترافیک نیستند و با همکاری پلیس راهور متوقف خواهند شد.
با افزوده شدن مگس های سفید در پایتخت رحمتاله حافظی با بیان اینکه به صورت پایلوت در منطقه ۹ تهران سمپاشیهایی برای مقابله با مگس سفید انجام شده است، گفت: این سموم ارگانیک است و لطمهای به محیطزیست نخواهد زد. اگر نتیجه این سمپاشی رضایتبخش باشد، در سایر مناطق نیز از این روش استفاده، تا مشکل وجود مگسهای سفید در پایتخت حل شود اما باز هم ممکن است سال آینده با این پدیده مواجه باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا جمعیت مگسهای سفید نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، گفت: کارشناسان این حوزه معتقدند تخمگذاری این حشرات بسیار بالا و قدرت تکثیر زیادی دارند، اما اگر سمپاشیها نیز جواب ندهد، تا یک ماه آینده با سرد شدن هوا مگسهای سفید از پایتخت میروند.
این هفته مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران در صحن علنی شورای شهر تهران آخرین وضعیت باغ "اراج"- واقع در منطقه ازگل- که به صورت عمدی از سوی مالک آتش زده شده بود را تشریح کرد.
علی محمد مختاری با بیان اینکه این باغ ۲۲ هزار ۶۰۰ متر مساحت دارد و مالکیت آن به نام اداره اوقاف است. در سال ۸۳ این فضا با ۱۴۱۴ اصله درخت سبز و ۶۷ درخت خشک شده باغ شناخته شد.
به گفته مختاری، در همان سال به این دلیل که مالک ۶۷ درخت خشک شده داشت، پروندهای برای آن در نظر گرفته و مقرر شد که شهرداری ملک را تملک کند.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران به تغییر کاربری این زمین به پهنه G و پارک عمومی، گفت: روز جمعه مالک با آتش زدن عمدی سه چهارم درختان، اقدام به نابودی این باغ کرده است.
وی تاکید کرد: بر اساس قانون اگر فردی به صورت عمدی فضای سبز را تخریب کند، شهرداری میتواند این زمین را به نفع مردم و برای تبدیل به پارک عمومی تصرف کند.
ارسال نظر