به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بسیاری از چسب‌ها زمانی که مرطوبند کار نمی‌کنند و محققان حاضر برای بیش از یک سال در تلاش برای تولید شکل جدیدی از چسب به نام Voltaglue بوده‌اند که بتواند در محیطهای مرطوب مانند داخل بدن انسان یا زیر آب کارآمد باشد.

آن‌ها از هیدروژل‌های متشکل از کربن و مولکول‌هایی موسوم به carbenes برای تولید این چسب استفاده کرده‌اند. مولکول‌های carbenes بر روی سطوح پلاستیکی درخت‌مانندی به نام dendrimers قرار دارند و اعمال شارژ الکتریکی، carbenes ‌را وارد عمل می‌کند و آن‌ها به سطوح مجاورشان می‌چسبند.

یکی از جوانب امیدبخش این رویکرد آن است که مدت زمان اعمال ولتاژ به ژل تعیین‌کننده تعداد قلاب‌هایی است که مولکول‌های carbenes خلق می‌کنند.

این بدین مناست که با کنترل‌کردن شارژ، کاربر می‌تواند میزان سفتی چسب و در نتیجه مناسب‌بودن آن برای کاربردهای مختلف را کنترل کند؛ دانشمندان این فرآیند را electrocuring نامیده‌اند. به طور مثال، چنانچه کاربری بخواهد پنل‌های فلزی زیرآبی را به هم چسب کند، باید چسب به اندازه‌ای سفت باشد که برای مدت طولانی بچسبد. با این حال در کاربردهای پزشکی، چسب باید ارتجاعی‌تر باشد تا موجب آسیب‌دیدگی به بافت‌های نرم احاطه‌کننده نشود.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم این چسب توانایی آن برای معکوس‌کردن فرآیند چسبیدن است. این معکوس‌کردن شامل لغوکردن ویژگی‌های چسبندگی و به طور مثال، جداکردن ساده قطعات کشتی و رفع نیاز به پیچ و مهره است.

دانشمندان به دنبال‌ کاهش‌دادن زمان سفت‌شدن چسب از نیم دقیقه تا فقط اندک‌ ثانیه‌هایی هستند و این امر منجر به انجام تحقیقات بیشتر درباره فرصت‌هایی می‌شود که چسب را قابل‌معکوس می‌کنند.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Communications ارائه شد.