به گزارش پارس به نقل از ایرنا، براساس نتایج بررسی های صورت گرفته توسط متخصصان برای سیستم بهداشت عمومی انگلیس که روز چهارشنبه بخش هایی از آن منتشر شد، سیگارهای الکترونیکی ( واپینگ ) 95 درصد کمتر از تنباکو زیان آور بوده و نظام درمانی این کشور ( ان اچ اس ) می تواند برای کمک به ترک افراد سیگاری آن را تجویز کند.

پرفسور 'آن مک نیل ' از دانشگاه 'کینگ کالج ' لندن که در این تحقیق مشارکت داشته، عنوان کرده است که سیگار الکترونیکی می تواند یک کمک برای کسانی باشد که به دنبال ترک سیگار هستند.

متخصصان انگلیسی بر این باورند که شواهد به دست آمده حاکی از آن نیست که سیگار الکترونیکی می تواند راهی برای سیگاری شدن جوانان و نوجوانان باشد.

به گفته این متخصصان درصورتی که افراد سیگاری این کشور که شمار آنها به هشت میلیون نفر می رسد بجای کشیدن سیگار، مبادرت به استفاده از سیگارهای الکترونیکی کنند، سالانه از مرگ ده ها هزار نفر جلوگیری خواهد شد.

براساس گزارش های منتشرشده، سالانه در کشور انگلیس 75 هزار نفر به دلیل عوارض ناشی از کشیدن سیگار فوت می کنند.

روزنامه تایمز روز چهارشنبه در گزارشی در همین ارتباط به نقل از 'کوین فنتون' مدیر بخش بهداشت و تندرستی سیستم بهداشت عمومی انگلیس نوشت: در حال حاضر سیگار در انگلیس عامل نخست در مرگ ومیر افراد شمرده می شود و بهترین راه برای سیگاری ها ترک سیگار در حال حاضر و برای همیشه است.

دکتر کوین فنتون در همین حال گفت: سیگار الکترونیکی کاملا فارغ از خطر نیستند اما وقتی با سیگار مقایسه می شود، شواهد نشانگر آن است که آسیب های آنها جزئی تر است.

این روزنامه با اشاره به برخی گزارش ها و برداشت های عمومی در مورد خطرناک بودن سیگارهای الکترونیکی نوشت: این مساله تاکنون مانعی درروی آوردن سیگاری ها به سیگار الکترونیکی بوده است.

تایمز افزود: دکتر 'روزانا کونور' مدیر بخش الکل ، دارو و تنباکوی بهداشت عمومی انگلیس می گوید: بسیاری از افراد سیگاری به دلیل ترس از خطرناک بودن سیگارهای الکترونیکی حاضر به استفاده از این سیگارها نیستند. آنها همچنان به کشیدن تنباکو ادامه می دهند به دلیل که فکر می کنند جایگزین آن به مراتب از سیگار خطرناک تر است. و این یک خطر بشمار می آید.

این روزنامه افزود: متخصصان انگلیسی معتقدند سیگار الکترونیکی نه تنها 20 برابر کمتر از تنباکو خطرناک هستند، بلکه یک شیوه موثر برای مقابله با ایدز نیز بشمار می آید.

برخی از کارشناسان و پزشکان انگلیسی با توجه به تحقیقات یادشده درخواست کرده اند که سیستم بهداشت عمومی انگلیس بایستی سیگار الکترونیکی را به صورت مجانی در اختیار افراد سیگاری به منظور ترک آنها قرار دهد.

نتایج این تحقیقات اگرچه با استقبال برخی از فعالان بهداشتی انگلیس مواجه شد اما انجمن پزشکی این کشور بااحتیاط با این گزارش برخورد کرده است.

دولت ولز نیز به رغم این گزارش گفته است که همچنان به دنبال ممنوع کردن کشیدن سیگار در مکان های دربسته است.

یک سخنگوی دولت محلی ولز روز چهارشنبه گفت که ما نگران از آن هستیم که استفاده از سیگارهای الکترونیکی سبب عادی شدن کشیدن سیگار به ویژه از سوی جوانان و نوجوانان شود.

وی افزود: ما تنها این نگرانی را نداریم. سازمان بهداشت جهانی و سایر نهادهای جهانی و بیش از 40 کشور جهان نیز خواستار ایجاد چارچوب های قانونی برای استفاده ازاین گونه سیگارها شده اند .

براساس گزارش منابع انگلیسی، سیگارهای الکترونیکی در سال های اخیر در انگلیس رشد داشته و این درحالی که است که نرخ کشیدن سیگار در میان بزرگ سالان و جوانان این کشور روندی کاهشی داشته است.

براساس آمارهای اعلام شده است هزینه درمان بیمارهای مرتبط با سیگار در انگلیس در حدود 2 میلیارد پوند در سال برآورد می شود که این هزینه فشار زیادی را بر سیستم بهداشت عمومی این کشور وارد می کند.

حمایت سیستم بهداشت عمومی انگلیس از سیگار الکترونیکی می تواند یک خبر خوش برای شرکت های تولیدکننده این سیگارها بشمار آید .

در حال حاضر برآورد می شود که 2.6 میلیون انگلیسی از سیگارهای الکترونیکی استفاده می کنند که اکثر آنها پیشتر سیگاری بوده اند.

سیگار الکترونیکی یا برقی برای نخستین بار در سال 2003 میلادی در چین تولید شد اما در سال های اخیر، استفاده از آن در کشورهای مختلف به طرز قابل توجهی افزایش یافته است. ارزش تولید جهانی این محصول در سال گذشته میلادی بیش از 3 میلیارد دلار بوده است.

این محصول دستگاهی باطری دار است که مصرف کننده بخار تولیدشده در آن را مانند دود سیگار استنشاق می کند.

مدافعان استفاده از این محصول گفته اند که بخار تولیدی آن حاوی هیچ یک از 4 هزار مواد زیانباری نیست که از سوختن توتون و کاغذ سیگارهای معمولی تولید می شود اما می تواند میل به سیگار کشیدن را تسکین دهد. به این ترتیب، سیگار برقی 'وسیله واسطه' برای کنار گذاشتن کامل مصرف دخانیات توصیف شده است.

مخالفان سیگار الکترونیکی دلایلی را در توصیه به وضع محدودیت علیه این محصول مطرح کرده اند. به گفته آنان، هنوز تحقیقات کافی برای تشخیص زیان احتمالی این محصول صورت نگرفته و تا آن زمان، باید این نوع سیگار را یک خطر بهداشتی بالقوه تلقی کرد.

سازمان مواد دارویی و غذایی آمریکا، 'اف دی ای'، نیز پیشتر اعلام کرده که عوارض جانبی این محصولات برای سلامتی هنوز به خوبی معلوم نیست و بنابراین رشد شدید عرضه و تقاضا در این بازار نیازمند نظارت بیشتر است.