به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاراندکتر علی خلوت استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آرتروز عمدتا در سنین بالا بروز می کند، گفت : گاهی ممکن است برخی از بیماریهای زمینه ای باعث تخریب مفصل و صدمه به غروف شده و آرتروز زودرس ایجاد شود .

وی با اشاره به اینکه فرسودگی غضروف و تنگ شدن مفصل و وارد شدن فشارهایی به مفصل ، آرتروز گفته می شود افزود: در آرتروز معمولا فشارها به داربست مفصلی انتقال یافته و مفصل دچار درد می شود .

رئیس بخش روماتولوژی بیمارستان امام ادامه داد : در سنین بالا به طور معمول غضروف فرسوده شده و آسیب می بیند که بهترین کار در این مرحله کاهش فشار روی این مفصل است که کاهش وزن از جمله راهکارهای اولیه می باشد .

وی با بیان اینکه اگر فرد مبتلا به آرتروز دارای شغلی است که باعث وارد شدن فشار روی مفاصل به ویزه مفاصل زانو می شود، برای پیشگیری از پیشرفت بیماری باید اصلاح شود تصریح کرد : فرد مبتلا به آرتروز در مراحل مختلف زندگی باید در وضعیتی قرار بگیرد که فشاری روی مفاصل وارد نشود به طوری که باید در حرکت کردن ، برخواستن ونشستن ، متعادل باشد .

دکتر خلوت با اشاره به اینکه عدم حمل بار سنگین و انجام ورزشهای مناسب برای بهبود شرایط بیمار اهمیت بالایی دارد اظهار کرد : مهمترین علامت بیماری آرتروز درد است و اگر درد را با هر وسیله ای خاموش کنیم ، بیماری ماندگار بوده ولی به فراموشی سپرده می شود که برای درمان صحیح نباید درد را که الارم یک بیماری است را خاموش نماییم و بیماری باید بنیادی درمان شود .

وی یادآور شد : در صورتی که بیماری درد داشته باشد باید سعی کنیم از حداقل داروهایی که برای بیمار ضرر ندارد، استفاده نماییم و با توجه به اینکه آرتروز معمولا در سنین بالا دیده می شود و افراد مسن دچار بیماریهای مختلفی هستند، باید تلاش کنیم از داروهایی استفاده نماییم که برای ارگانهای دیگر بدن عوارض نداشته باشند .

این فوق تخصص روماتولوژی در پایان با تاکید به اینکه زیر 40 سال معمولا آرتروز وجود ندارد خاطرنشان کرد : در شرایط طبیعی این بیماری بعد از 40 سالگی شروع می شود .