به گزارش پارس به نقل از ایرنافرماندار خاش روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: به یاری خدا و پیگیریها و تلاشهای مستمر دستگاههای دست اندرکار به ویژه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان، علما و بزرگان و معتمدان طوایف اختلاف و درگیری دو طایفه براهویی و شهلی بر به پایان رسید.

 

محمداکبر چاکرزهی افزود: یکی از دغدغه های مهم مسوولان و مردم بویژه نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، علما، بزرگان و ریش سفیدان و همه دلسوزان این بود که به اختلافات چندین ساله دو طایفه ریشه دار منطقه پایان داده شود.

وی گفت: تلاشهای فراوانی برای برقراری صلح میان این دو طایفه در سالهای اخیر صورت گرفت و طرفین تا رسیدن به مرحله های توافق خوب پیش می رفتند اما بعضا کارشکنی هایی مانع از انجام این مهم می شد تا اینکه تلاشها به فضل خداوند نتیجه داد و عزیزان برای برپایی نشست صلح و رفع کدورتها رضایت دادند و این نوید مهمی برای تحکیم امنیت، ثبات و آرامش اجتماعی و رسیدن به شاخص های توسعه پایدار را می دهد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان، در ادامه پیگیری ها و نشستهای متعدد مدیریت قبایل و طوایف این نهاد و همکاری علما و ریش سفیدان طوایف، دو طایفه شهلی بر و براهویی پس از 15 سال نزاع و درگیری برای انعقاد پیمان صلح و آشتی با یکدیگر به توافق رسیدند.

مدیر قبایل و طوایف نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در این باره گفت: در جلسه ای که عصر روز چهارشنبه برگزار شد با گذشت خانواده های مقتولین نزاع، دو طایفه براهویی و شهلی بر برای صلح و آشتی به توافق رسیدند.

حسین قاسمی به خبرنگار ایرنا افزود: در این نشست که علما و شماری از معتمدین و ریش سفیدان قبایل و طوایف مختلف استان و خانواده مقتولان و آسیب دیدگان نزاع و درگیری و بزرگان و ریش سفیدان دو طایفه شهلی بر و براهویی حضور داشتند طرفین پس از بحث و تبادل نظر و قرائت دعا، یکدیگر را در آغوش گرفتند و پیمان اخوت و برادری بستند.

وی بیان کرد: نشست و مراسم رسمی صلح این دو طایفه فردا جمعه دوم مرداد با حضور علما، سران و ریش سفیدان قبایل و طوایف، شماری از مسوولان دستگاه های اجرایی و امنیتی و فرماندهان نظامی و انتظامی استان و اعضای دو طایفه براهویی و شهلی بر در سرسرای اجتماعات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان برگزار می شود.

بر اساس این گزارش، نزاع و درگیری این دو طایفه از 15 سال پیش آغاز شده بود که در این مدت بیش از 20 نفر کشته و به همین تعداد یا بیشتر نیز مجروح و خانواده های زیادی داغدار شدند.