به گزارش پارس به نقل از قدس آنلاینماه مبارک رمضان در تف گرمای بی اندازه ی تابستان که طی سالیان اخیر کم سابقه گزارش می شود؛ شرایط ویژه ای داشت. از همین روز برخی از هموطنان ترجیح داده تا رخت سفر بسته و به بهانه مسافرت، از مشقت های دلچسب روزه داری، دوری جسته و به عوض، در ماه های سرد سال قضای روزه را بجا آورند. امری که با رعایت شان و مقام معنوی ماه مبارک در طول سفر، چندان بد بنظر نمی رسد و شرع مقدس نیز در این زمینه سخت گیری نکرده است. پوشیده نیست که سواحل دریای خزر نیز، از دیرهنگام،  مقصد مناسبی برای سفرهای تابستانه بوده و برخی از هموطنان ترجیح داده تا حتی در ماه مبارک رمضان نیز به این مناطق سفر نمایند.

چابکسر اولین شهر ورودی استان حاصلخیز گیلان از محور شرقی است. سواحل این شهر در بستر دریای خزر نیز پذیرای مسافران و گردشگران -حتی در طول ماه مبارک رمضان- است. گردشگرانی که از گرما رمیده و به خنکای آب های خزر پناه آورده اند. شهرستان چابکسر گرچه نام آشنای هر مسافری است اما تنها سه کیلومتر آن سوتر و در دامنه کوه های مشرف به چابکسر، روستای کمتر شناخته شده میان ده قرار دارد که کم و بیش با امام زاده سید جعفر ابیض شناخته می شود.

در روستای «میانده»؛ پیرمرد مهربان و دوست داشتنی به نام « سید آقاجان میرمحمدی میان ده» ساکن است که بر اساس آنچه در شناسنامه اش آمده نزدیک به 105 سال سن دارد. البته «سید آقاجان» و نزدیکانش معتقدند که وی بیش از 110 سال سن دارد!. پدیده ای که در پیرترین استان کشور یعنی «گیلان» چندان عجیب و غریب به شمار نمی آید. همین خرداد ماه سال جاری بود که رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان خبر از پیرترین استان کشور با برخورداری از 11 درصد جامعه سالمندان یعنی «گیلان» داده بود. به هر سوی «سید آقاجان» را می توان از جمله تعداد انگشت شمار «پیرترین ها» در گیلان به شمار آورد.

اما نکته جالب روزه داری « سید آقاجان» در سن 105 سالگی و در هوای شرجی و گرم چابکسر است که نشان از سلامتی، تندرستی و نشاط جسمی- معنوی دوران سالمندی اوست!. روزه گرفتنی که توسط برخی از هموطنان گردشگر و سه کیلومتر آن سوتر در سواحل چابکسر نشانی از آن به چشم نمی آید!.

به عقیده «سید آقاجان» راز و رمز عمر طولانی وی همین تقوای الهی و عمل به تکالیف شرعی، در کنار تغذیه سالم و زندگی در طبیعت کوه و دریا است. نزدیکان وی می گویند که «سید آقاجان» به تهجد، شب زنده داری و نماز شب پایبند است. وی هر شب زود به بستر خواب می رود و نیمه شب برای نماز شب و قرائت قرآن، بیدار و با طلوع خورشید، روانه باغ و مزرعه می شود. قرائت قرآن وی بصورت منظم و روزانه است و هر روز چندین صفحه و در نوبت های مختلف قرآن می خواند. چهره ی نیک و قلب باصفای «سید آقاجان» ثمره شیرین همین تهجد، شب زنده داری و قرآن خواندن وی است.

پیرترین فرد چابسکری حتی در سن 105 سالگی نیز چالاک و سرزنده است. وی هر روز مسافت بسیاری تا باغ کیوی و مزرعه چای با پای پیاده می رود و عصرهنگام همان مسیر را پیاده بر می گردد. مزرعه و باغی که روی تپه های بزرگ مشرف به «میان ده» قرار دارد. حتی شنیده می شود که این مسیر طولانی را با دستان خود سنگفرش نموده است. وی مهارت خاصی در چینش سازه ها و دیوارهای سنگی دارد و بدون آنکه از شاقول و تراز استفاده کند؛ دیوار سنگی تراز شده و صاف می چیند!.