به گزارش پارس به نقل از همشهری آنلاین این مرد کارمند اخراجی صداوسیما بود که مدتی نیز به جرم راه‌اندازی شبکه‌های غیرقانونی ماهواره‌ای و تهیه برنامه برای آنها دستگیر و زندانی شده بود.از مدتی قبل مدیران برخی از کارخانه‌ها و شرکت‌ها با سازمان صداوسیما تماس می‌گرفتند تا درباره نحوه ساخت برنامه‌های تبلیغاتی‌شان پرس‌وجو کنند. همه آنها مدعی بودند که یکی از خبرنگاران صداوسیما با آنها تماس گرفته و قول ساخت برنامه‌ای کوتاه از شرکت یا کارخانه‌ آنها و پخش این برنامه پس از اخبار 20:30 را داده اما هنوز برای ساخت برنامه به آنجا مراجعه نکرده است.

تماس‌ها عجیب بود و بوی کلاهبرداری می‌داد. چراکه خبرنگار موردنظر هرگز چنین تماس‌هایی با کارخانه‌ها و شرکت‌ها نگرفته بود و اصلا قرار نبود چنین برنامه‌هایی ساخته و پخش شود. فرضیه کلاهبرداری وقتی به اثبات رسید که تماس‌گیرندگان مدعی شدند خبرنگار مورد نظر مبلغی در حدود 6میلیون تومان از آنها گرفته تا برای ساخت برنامه تبلیغاتی، وسایل و تجهیزات مورد نیاز را تهیه کند اما پس از دریافت این مبلغ دیگر خبری از او نشده است.

شروع تحقیقات

ماجرا به اداره حقوقی صداوسیما گزارش شد و با شکایت نماینده حقوقی در اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران، تیمی از کارآگاهان برای کشف راز این ماجرا وارد عمل شدند. بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که مرد ناشناسی با تماس با شرکت‌ها و کارخانه‌ها، خودش را خبرنگار یا تهیه‌کننده صداوسیما معرفی کرده و مدعی شده که قصد دارد برنامه‌ای تبلیغاتی برای پخش در صداوسیما بسازد.

وی سپس نامه‌هایی برای طعمه‌هایش ارسال کرده تا اطمینان آنها را جلب کند و در نهایت از آنها خواسته است برای تهیه تجهیزات و لوازم مورد نیاز، مبالغی از 500هزار تومان تا 6میلیون تومان به حسابش واریز کنند که طعمه‌هایش نیز این مبلغ را پرداخت کرده‌اند و در حقیقت در دام او گرفتار شده‌اند.

ماموران در ادامه به جست‌وجو برای شناسایی مرد کلاهبردار پرداختند. تنها راه رسیدن به این مرد بررسی‌ شماره‌ حساب‌هایی بود که او به طعمه‌هایش داده بود. تمامی این حساب‌ها با مدارک جعلی یا مدارک شناسایی متعلق به معتادان باز شده بود و این نشان می‌داد که پلیس با کلاهبرداری کاملا حرفه‌ای روبه‌رو است. با این حال ردگیری تراکنش‌های مالی این حساب‌ها ادامه یافت تا اینکه در شماره حساب مردی به نام فرید شناسایی شد. این مرد همان کلاهبردار تحت تعقیب بود که کارآگاهان توانستند در ادامه مخفیگاهش را در تهران شناسایی و او را به همراه یکی از همدستانش دستگیر کنند.

کلاهبرداری 300میلیونی

متهم که کارمند اخراجی صداوسیما بود وقتی دید دستش رو شده به ده‌ها کلاهبرداری اعتراف کرد و گفت: سال‌ها پیش به‌دلیل تخلف اخراج شدم و پس از آن مدتی برای یک شبکه ماهواره‌ای برنامه می‌ساختم و مدیر پخش آن بودم. پس از آن هم شبکه ایران موزیک را راه‌اندازی کردم تا اینکه به جرم فعالیت غیرقانونی دستگیر شدم و به زندان افتادم.

وقتی آزاد شدم، تصمیم به کلاهبرداری گرفتم. من با شرکت‌ها و کارخانه‌های مختلف تماس می‌گرفتم و خودم را به جای یکی از خبرنگاران صداوسیما به نام مرآتی یا تهیه‌کننده یا مدیر یکی از بخش‌های خبری معرفی می‌کردم و با به‌کار بردن اصطلاحات تخصصی، اعتمادشان را جلب می‌‌کردم. وقتی به طعمه‌هایم می‌گفتم که قرار است یک برنامه ویژه تبلیغاتی برایشان بسازم که رایگان پخش می‌شود یا اینکه آنها را به بخش گفت‌وگوی خبری می‌برم، حسابی خوشحال می‌شدند. تا جایی که حتی برخی از آنها نیاز به نامه‌نگاری نمی‌دیدند و به‌راحتی پولی را که بابت نگهداری، حمل‌ونقل و تهیه تجهیزات از آنها می‌خواستم به حسابی که گفته بودم واریز می‌کردند.

به‌گفته سردار محمدیان، رئیس پلیس پایتخت، در مخفیگاه این مرد حدود 100نامه کشف شد که او برای طعمه‌هایش فرستاده بود. همچنین متهم مدعی شد که از این کلاهبرداری حدود 300میلیون تومان به جیب زده‌ است که تحقیقات تکمیلی در این خصوص از او و همدست دستگیر شده‌اش ادامه دارد.