به گزارش پارس پژوهشگران دانشگاه سن پیترزبورگ روسیه با زیر نظر گرفتن رفتار صد کانگورو و والابی به این نتیجه رسیده‌اند که این حیوانات عمدتا چپ دست هستند و بیشتر آنها جمع‌کردن غذا، خوردن و تمیز کردن را با دست چپ انجام می‌دهند.
این نخستین تحقیق در باره ترجیح استفاده از دست در یک گروه از حیوانات به جز انسان است.
با این تحقیق، این نظریه که انسان‌ها و نخستی‌ها (میمون‌ها) تنها موجوداتی هستند که استفاده از یک دست را بر دست دیگر ترجیح می‌دهند بیش از پیش زیر سوال رفته است.
دکتر ایگور مالاشیچف، نویسنده ارشد این پژوهش می‌گوید: "ما دیگر در این عالم تنها نیستیم، ما هستیم و کانگوروها."
البته با این تفاوت که انسان‌ها برخلاف کانگوروها عمدتا راست‌دست هستند.
به گفته دکتر مالاشیچف این "عقیده رایج" که ارجحیت استفاده از یک دست مختص انسان است با تحقیقات ده تا بیست سال اخیر کمرنگ شده و در کمال تعجب روشن شده که عدم تقارن در رفتار و ساختار مغز فراگیر است.

پژوهشگران این حیوانات را در زیستگاه طبیعی خود مطالعه کردند و متوجه شدند دو گونه کانگورو و یک گونه والابی (کیسه‌دار گیاه خوار بومی استرالیا) استفاده از یک دست را بر دیگری ترجیح می‌دهند اما بقیه کیسه‌داران‌ که چهار دست و پا راه می‌روند چنین خصوصیتی را نشان نمی دهند.
این گونه‌ها عبارتند از کانگوروهای خاکستری شرقی، کانگوروهای قرمز و والابی های گردن قرمز.
جنین اینگرام متخصص حیات وحش که در این تحقیق شرکت داشته، می‌گوید: "متاسفانه حتی همکاران خود من فکر می‌کنند مطالعه چپ‌دستی در درازپایان [پستانداران کیسه‌دار شامل کانگوروها، والابی‌ها، کانگوروهای درختی] موضوعی جدی نیست، اما هر مطالعه‌ای که ارجحیت استفاده از یک دست را در موجودات دوپا ثابت کند به بررسی قرینه نبودن مغز و تکامل پستانداران ربط پیدا می‌کند."
با این حال بسیاری از مثال‌های راست‌دستی یا چپ‌دستی معمولا مختص یک رفتار خاص است.
برای مثال طوطی‌ها برای نگاه داشتن غذا یا سگ‌ها برای دست دادن از یک دست بیشتر استفاده می‌کنند اما این ارجحیت به طور مشخص در تمام رفتارهای جمعیت طوطی‌ها و سگ‌ها دیده نمی‌شود.
ارجحیت استفاده از یک دست در نخستی‌ها (میمون‌ها) ظاهر شده و گفته می‌شود ایستادن روی دو پا سبب شده تا چنین خصلتی شکل بگیرد.
کیسه‌داران که بر اساس این تحقیق استفاده از یک دست را ترجیح می‌دهند، از نظر تکاملی مثل پستانداران جفت‌دار (placental mammals) از ددان (Theria) تکامل یافته‌اند؛ از این نظر نویسندگان این تحقیق شکل‌گیری این خصوصیت را به لحاظ تکاملی به موازات یکدیگر دانسته‌اند.