تار و مار بافتهای سرطانی در 45 دقیقه با «پنجه خرس»
به گزارش پارس به نقل از ایسنا محققان موفق به طراحی دستگاهی شدند که در عرض 45 دقیقه تومورهای روده را پیش از شدت گرفتن سرطان از بین میبرد. این دستگاه پیشرفت بزرگی در زمینه پیشگیری از ابتلا به سرطان روده به حساب میآید.
محققان بیمارستان عمومی ساوثهمپتون برای نخستین بار در انگلستان از دستگاه جدیدی موسوم به «Bear Claw» (پنجه خرس) برای حذف بافتهای سرطانی روده استفاده کردهاند. آنها در روشی موسوم به FTRD در عرض 45 دقیقه بافتهای سرطانی بیمار را از بین بردند.
بعضی از بیماران برای حذف پلیپهای روده (ساقه گوشتی که در سطح روده رشد میکند) باید تحت عملهای جراحی سنگینی قرار بگیرند، البته در صورتی که درمان را پس از عمل رها کنند احتمال پیشرفت سرطان یک در 10مورد است.
روشهای دیگری غیر از عمل جراحی از جمله قطع پلیپها به وسیله سوزن متصل به یک لوله انعطافپذیر و سوزاندن پلیپها به وسیله سیم حامل جریان برق وجود دارد، اما در صورتی که سلولهای تومور تحت دیواره روده قرار داشته باشند، هیچکدام از این روشها موثر نیستند. اگر جراحان تنها سلولهای سطح روده را خارج کنند احتمال پیشروی سرطان هنوز باقی است و در نتیجه ممکن است دیواره روده پاره شده و خطر جدی زندگی فرد را تهدید کند.
در این صورت برای زنده ماندن تنها یک راه باقی میماند که آن هم عمل جراحی بسیار سنگینی است که نیازمند برشهای بزرگی در سطح شکم است.
دستگاه انقلابی جدید، کار خود را با کاهش خطر سوراخ شدن روده و بدون نیاز به چاقوی جراحی انجام میدهد. FTRD اساساً یک بطری متصل به لولهای باریک و انعطافپذیر است که به اندازه دستگاههای کلونوسکوپی بوده و از طریق مقعد وارد روده میشود.
این وسیله دارای یک دکمه مکانیکی است که با فشار دادن آن بافتهای سرطانی توسط گیرهای دندانهدار از روده جدا شده و به داخل لوله مکیده میشود.
پنجه خرس اصطلاحی است که به خاطر شکل ظاهری این وسیله توسط پزشکان استفاده میشود.
ارسال نظر