به گزارش پارس به نقل از اعتماد «عكاسي در باغ سفارت كويت يك ميليون و ٨٠٠ هزار تومان، اگر بخواهيد باغي كه در آن عكاسي مي‌كنيد داراي عمارت يا آپشن‌هاي مخصوص مثل تاپ يا درياچه و استخر هم باشد، قيمت ورودي بالاتر از ٨٠٠ هزار تومان است.» 

اينها را صاحب آتليه‌اي مي‌گويد كه مدعي است ٢٠ سال سابقه كار در اين حوزه را دارد. با گرم‌تر شدن بازار جشن‌ها و مراسم ازدواج در ماه شعبان، كار آتليه‌داران هم رونق پيدا مي‌كند. اين روزها عروس و دامادها حاضرند مبالغ چندين ميليوني براي ثبت شب خاطره‌انگيز زندگي‌شان كنار بگذارند و اين شب مهم را به بهترين شكل و توسط با‌تجربه‌ترين افراد ثبت كنند. تهيه‌كنندگان فيلم‌هاي مراسم ازدواج اين روزها در حد يك پروژه بزرگ سينمايي تجهيزات و امكانات در اختيار دارند و اين امكانات هر‌كدام در يك منوي مجزا به زوجي كه مي‌خواهند مراسمي به‌ياد‌ماندني برگزار كنند، ارايه مي‌شوند.  

از روزهايي كه جوان‌تر‌هاي خانواده با يك دوربين ساده از مراسم ازدواج فاميل عكس يادگاري با كادرهاي كج و نورهاي تنظيم نشده مي‌گرفتند، سال‌ها گذشته. تشريفات و كارهايي كه زماني به عنوان حاشيه اين مراسم انجام مي‌شدند، تبديل به يك اصل بسيار مهم در اين جشن‌ها شده‌اند. 

عكاسي و فيلمبرداري از مراسم ازدواج اين روزها يكي از پر‌هزينه‌ترين و مهم‌ترين بخش‌هاي مراسم ازدواج شده است. زوج‌هاي جوان دوست دارند به هر قيمتي كه شده زيباترين مستندات و يادگاري‌ها را از مراسم ازدواج‌شان تهيه كنند. هر‌چند كه به گفته برخي آتليه‌داران عمر زندگي مشترك بعضي از آنها آنقدري قد نمي‌دهد كه حتي بخواهند عكس‌ها و فيلم عروسي‌شان را از آتليه تحويل بگيرند.  

آتليه‌ها و ارايه‌دهندگان خدمات مجالس براي مشتريان‌شان منوهايي با انعطاف بالا تهيه كرده‌اند، كه براي تمام قشرها با هر نوع در‌آمد و سطح فرهنگي مي‌تواند مناسب باشد. عكاس خانم و باغ‌هاي اختصاصي براي عروس خانم‌هاي محجبه، عكاسي در آتليه و باغ چند روز قبل از برگزاري مراسم براي اينكه استرس و نگراني بابت منتظر ماندن مهمانان در شب مراسم وجود نداشته باشد.  

آتليه‌اي در شمال تهران از امكانات و تجهيزاتي كه در اختيار مشتري‌هاي‌شان قرار مي‌دهند، مي‌گويد: «هزينه ورودي باغ از ٣٠٠ هزار تومان شروع مي‌شود و بسته به امكاناتي كه مشتري انتخاب مي‌كند افزايش پيدا مي‌كند، اگر عروس و داماد ساقدوش هم داشته باشند به‌ازاي ورود هر ساقدوش مبلغي بين ٥٠ تا ١٠٠ هزار تومان به هزينه ورودي افزوده مي‌شود. اگر بخواهيد در كنار عمارت عكاسي كنيد، باغ‌هايي با عمارت در نياوران يا كردان داريم كه ورودي‌شان بالاتر از ٨٠٠ هزار تومان است. اگر هم بخواهيد يك كار اروپايي و خاص براي‌تان انجام دهيم مي‌توانيد در استخرهاي پرورش ماهي در جاجرود يا رودهن قايق‌سواري كنيد، فيلمبرداري هم توسط هلي‌شات انجام مي‌شود. بعضي باغ‌ها هم كرين (تجهيزات حركتي دوربين فيلمبرداري) دارند كه هزينه استفاده از كرين جداگانه محاسبه مي‌شود.»  

آقاي مسوول آتليه توضيح مي‌دهد كه هزينه ورودي باغ به‌طور‌جداگانه توسط صاحب باغ دريافت مي‌شود و هزينه‌هاي مربوط به عكاسي و فيلمبرداري هم طبق منوي انتخابي مشتري محاسبه مي‌شوند. منوهاي ارايه شده توسط اين آتليه قيمتي بين ٩٥٠ هزار تومان تا ١٨ ميليون تومان دارند. 

عكاسي اسپرت هم در كوير و دبي به انتخاب مشتري در منوها وجود دارد و آقاي مسوول توضيح مي‌دهد كه هزينه آفيش كردن عكاس و فيلمبردار در پروژه‌هاي خارج از تهران چند‌برابر تهران است و هزينه رفت و آمد و اقامت عكاس هم به عهده مشتري است. 

او اضافه مي‌كند هزينه حضور يك‌روزه عكاس در عكاسي خارج از تهران ٧٠٠ هزار تومان است در صورتي كه آفيش همان فرد در تهران ٢٠٠ هزار تومان براي مشتري تمام مي‌شود. به همين دليل بيشتر مشتري‌ها به باغ‌هاي جاجرود و لواسان يا جنگل‌هاي شمال كشور راضي مي‌شوند و سفر به دبي و كيش ويژه افرادي است كه هزينه براي‌شان چندان مهم نيست و مي‌خواهند كار بسيار خاصي تحويل بگيرند.  

در شرق تهران هم همين گزينه‌ها در منوهاي آتليه ديگري وجود دارد، باغ‌هاي معمولي ورودي حدود ٢٠٠ هزار تومان دارند و سقف قيمت ورودي باغ در اين منطقه حدود ٩٠٠ هزار تومان است. 

البته در اين بين آتليه‌هايي هم وجود دارند كه با سوءاستفاده سر افراد كلاه مي‌گذارند؛ مسوول يكي از آتليه‌ها در مورد كلاهبرداري‌هاي رايج در اين صنف صحبت مي‌كند و مي‌گويد: «مشتري‌ها اطلاعات تخصصي ندارند، بسياري از همكاران ما يك فيلم بسيار حرفه‌اي كه ٢٠ ميليون تومان هزينه لازم دارد به مشتري نشان مي‌دهند به عنوان نمونه كار، اما در عمل از هيچ كدام از تجهيزات حرفه‌اي استفاده نمي‌كنند، اما هزينه‌اش را از مشتري دريافت مي‌كنند. كار را با يك ميليون تومان مي‌بندند اما از مشتري ١٠ ميليون مي‌گيرند.» 

او در مورد امكانات موجود در باغ هم مي‌گويد: «بعضي باغ‌ها داراي عمارت هستند كه هزينه ورودي‌شان بالاتر است، اگر مشتري بخواهد از داخل عمارت هم عكاسي كند باز هزينه‌اش جداست، بعضي عمارت‌ها دوبلكس و شيك هستند و بعضي هم مبلمان بسيار خاص دارند.» 

او در مورد اينكه صاحبان اين باغ‌ها چه كساني هستند، هم مي‌گويد: «بعضي از باغ‌ها را از سرايدارشان كرايه مي‌كنيم، صاحبان اصلي باغ خارج از ايران زندگي مي‌كنند، بعضي هم خودشان جاي ديگري زندگي مي‌كنند و از فضاي زيباي باغ‌شان براي درآمد‌زايي استفاده مي‌كنند البته وقتي به شمال كشور براي عكاسي مي‌رويم، هزينه‌ها كمتر است، چون ما باغي را اجاره نمي‌كنيم و هزينه ورودي نمي‌پردازيم و از فضاي بكر جنگل استفاده مي‌كنيم.» 

در جنوب تهران اما باغ‌هايي با عمارت‌هاي لوكس و مناطق بكر جزو گزينه‌هاي منوي عكاسي نيست و آنها در باغي كه در كنار سالن محل برگزاري مراسم عكاسي مي‌كنند و بيشتر ترجيح مي‌دهند عكاسي مراسم و اسپرت را در آتليه انجام دهند، البته آنها نيز گزينه‌هاي بسياري دارند كه براي عروس و داماد روي ميز بگذارند. 

صاحب آتليه در نازي‌آباد از امكاناتي كه در مراسم ارايه مي‌دهند، مي‌گويد: «كرين در باغ و مراسم هم جزو گزينه‌هاي‌مان هست، همين‌طور فيلمبرداري دو دوربينه و سه دوربينه. چند سالي مي‌شود كه تهيه مستند قبل از مراسم هم خيلي مورد توجه است، براي تهيه مستند ما يك سري سناريو داريم، يك سري هم خود مشتري‌ها با خودشان مي‌آورند و بعضي اوقات خودشان هم كارگرداني كار را انجام مي‌دهند.» 
 
عكس‌هاي مانده و ازدواج‌هاي بي‌سرانجام 
البته بخشي از اين عروس دامادهايي كه عكس‌هاي ويژه مي‌گيرند هيچگاه به آلبوم‌هاي خود نمي‌رسند زيرا زندگي‌شان زير يك سقف دوام چنداني پيدا نمي‌كند؛ خانمي كه مسوول آتليه‌اي در غرب تهران است، فايل‌ها را نشان مي‌دهد و مي‌گويد: «بعضي از اين فايل‌ها براي دو سال پيش است، بيشتر اين زوج‌ها ازدواج‌شان شكست خورده كه براي تحويل فيلم و آلبوم عكس‌شان نيامده‌اند، ما با بعضي‌ها تماس مي‌گيريم، اما متاسفانه مي‌گويند كه چند ماه بعد از ازدواج‌شان جدا شده‌اند.»