از سير تا پيازِ مديريت روز و جشنِ عروسي
اگر علاقه منديد، حالا وقتِ مراجعه به دندانپزشک براي جرم گيري و سفيدکردن دندان ها و البته شنا و ماساژ است.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- آذر صدارت - اين روزها گوشه و کنار شهر بازار عروسي گرم است، شايد شما هم جزو خيل تازه عروس و دامادها باشيد؛ لابد بلوغ هاي شش گانه لازم براي ازدواج، يعني عاطفي، جنسي، شخصيتي، اجتماعي، مالي و معنوي- را داشته ايد که در شرف عروسي و برگزاري مراسمش هستيد؛ مديريت اولين مهماني بزرگِ زندگيِ مشترک، آزمايش مهم شماست.
بايد همه بدانند که مرد و زن زندگي هستيد. شب عروسي که بگذرد، زندگيِ مشترک، زير يک سقف با تمام تلخي و شيريني و فراز و فرودش شروع مي شود و شما مي شويد نقش اول درام غيرقابل پيش بيني زندگي؛ پس سعي کنيد يک شروع خوب و پرانرژي داشته باشيد. پرونده امروز، توصيه هايي است براي مديريت و شيرين تر کردن اين شروع. با ما همراه باشيد.
توصيه هايي به عروس خانم ها
يکي از دوستان، از عروس خانمي تعريف مي کرد که بعد از چندين ماه دوندگي و هماهنگي، براي برگزاري يک جشنِ باشکوه و بي نقص، به واسطه بدشانسي هاي پي در پي در روز عروسي، مثل قطع شدن برق آرايشگاه و به تبعش، عقب افتادن برنامه عقد و آتليه و کنسل شدن برنامه هايي مثل نورافشاني و پردادن کبوتر، درست وسط مجلسي که اين همه برايش زحمت کشيده بودند، از شدت فشار و استرس، غش کرده و راهي بيمارستان شده بود! براي اين که شما هم به اين حال و روز نيفتيد و بتوانيد همه ابعاد يکي از مهم ترين روزها و شب هاي زندگي تان را به خوبي مديريت کنيد، توصيه هايي را که در ادامه مي آيد عملي کنيد:
يک هفته پيش از جشن
* دکور و چيدمان خانه مشترک، آخرين خريدهاي ريز و درشت شخصي و آخرين هماهنگي هاي جشن را انجام دهيد؛ اگر کاري روي زمين مانده، وسواس را کنار بگذاريد و با اعتماد به خانواده و دوستان، از آن ها کمک بگيريد و کم کم با تهيه يک فهرست از زمانبندي و کارهاي روز جشن، به استقبال يک روز و شبِ خوب برويد.
* از بيماري هايي مثل سرماخوردگي و آنفلوآنزا پيشگيري کنيد. اگر به ميگرن دچار هستيد، سعي کنيد در اين روزهاي باقي مانده تا جشن، از مصرف غذاهاي تند و تيز، استفاده از مواد معطر يا قرار گرفتن در معرض نور شديد اجتناب کنيد. اگر به چيزهايي مثل گرده گل، گرد و غبار، زينت آلات بدلي، برخي خوراکي ها و... آلرژي داريد، از اين مواد حساسيت زا اجتناب کنيد و هر چند روزهاي شلوغي را مي گذرانيد، تلاش کنيد با مصرف غذاهاي خانگي و سالم به جاي غذاي بيرون، از مسموميت هاي غذايي جلوگيري کنيد.
* شب زنده داري و تماشاي فيلم و سريال و غرق شدن در وايبر و استفاده زياد از کافئين، ريتم زندگي را به هم مي ريزد. در اين يک هفته سعي کنيد با خواب و استراحت و تغذيه کافي و مناسب، ظاهر و دروني آرام داشته باشيد.
*حتي اگر آرايشگرتان، يکي از بهترين هاست، يک هفته مانده به جشن، در ظاهرتان تغييرات بزرگي مثل کوتاه کردن يا رنگ کردن مو ايجاد نکنيد.
* اگر علاقه منديد، حالا وقتِ مراجعه به دندانپزشک براي جرم گيري و سفيدکردن دندان ها و البته شنا و ماساژ است.
يکي دو روز قبل از جشن
* پر خوري نکنيد. بعضي ها وقتي استرسي مي شوند، شروع به پر خوري مي کنند. کم بخوريد و با مصرف نکردن مواد غذايي قنددار که سريع جذب مي شوند، از گرسنگي و خستگي و افت انرژي و با مصرف نکردن مواد غذايي فيبردار از نفخ و معده درد پيشگيري کنيد. در مواقع گرسنگي و استرس، خوردن يک تکه کوچک نان تست که کربوهيدراتِ بدن را تامين مي کند، کمک بزرگي براي حفظ آرامش است.
* يک کيف دستي راحت و سبک براي اتفاقات غيرمنتظره روز جشن آماده کنيد و وسايلي مثل سوزن و نخ، سنجاق قفلي، قيچي کوچک، گيره مو، عطر، آينه، دستمال کاغذي، جورابِ اضافي، آدامس، شارژر موبايل، مقداري پول و... را درون آن بگذاريد.
* ساک وسايل روز جشن مثل لباس عروس، کيف و کفش و تاج و تور و شنل، حلقه و سرويس طلا و... را آماده کنيد.
* هواي روز جشن را چک کنيد و اگر جشنتان در روزهاي سرد و بارانيِ زمستان برگزار مي شود، حتما چتر و کت و دستکش به همراه داشته باشيد.
* بد نيست يک هديه کوچک و دلي براي غافلگير کردنِ همسرتان در شبِ جشن، آماده کنيد؛ هديه اي معنوي و خاطره انگيز.
روز جشن
* صبح روز جشن، يک دوشِ آبِ گرم، مي تواند حالتان را خوب کند و قرار و آرامش را به وجودتان برگرداند.
* سعي کنيد حتما يک صبحانه سبک ميل کنيد.
* اين، آخرين روز حضور شما در خانه پدري تان است. سعي کنيد در حد چند دقيقه، پدر و مادرتان را بغل کنيد و بابت تمام زحمات و دلسوزي هايشان از آن ها تشکر کنيد. هواي خواهر و برادر کوچک ترتان را به شکل ويژه داشته باشيد.
* براي رفتن به آرايشگاه، بعد از چک کردنِ همه وسايلي که بايد همراه داشته باشيد، کمي زودتر از خانه خارج شويد تا دغدغه ترافيک و دير رسيدن به آرايشگاه را نداشته باشيد.
* حتما يک دست لباسِ نرم و راحت به تن کنيد.
* وقتِ ورود به آرايشگاه، کيف دستي و ساک وسايل را به يک شخص مطمئن تحويل دهيد و رسيد بگيريد.
* سعي کنيد قبل از شروع آرايش صورت، وضو بگيريد، نماز بخوانيد، ناهار سبک ميل کنيد و مسواک بزنيد و بعد زير دست آرايشگر بنشينيد.
* هر لحظه که دچار استرس و تپش قلب شديد و فکرِ اين که از حالا به بعد چه مي شود، به ذهنتان هجوم آورد، با ذکر و نفس عميق، خودتان را آرام کنيد.
* اگر بي انرژي هستيد، يک نوشابه خنک انرژي زا و اگر عصبي هستيد، يک دمنوش پاکتي در فنجانِ آب جوش، حالتان را بهتر مي کند.
* بد نيست وسطِ روز، يک حالي از دامادِ خوشبخت بپرسيد و تاکيد کنيد که فقط به خاطر خوشحال کردنِ او، اينجاييد و فقط نگاه و نظر او، اهميت دارد.
* لحظه خروج، تمام وسايلي را که به همراه داشتيد چک کنيد تا چيزي جا نگذاريد.
* نامحرم، نامحرم است و روز عروسي و غير عروسي ندارد. پس حسابي مراقب حجابتان باشيد.
* اولين لحظه ديدنِ همسرتان، لحظه طلايي و مهمي است. حتي اگر خسته و نگرانيد، خوب و مهربان برخورد کنيد.
* معمولا در فاصله بين آرايشگاه تا آتليه و تالار، خانواده ها با تماس هاي پي در پي، سراغتان را مي گيرند. لطفا آرام و خوش اخلاق باشيد.
* در روند عکاسي و فيلم برداري، وسواس به خرج ندهيد و با خلق ژست ها و فيگورها و نگاه ها و لبخندهاي طبيعي و بانشاط، از لحظه هاي حضور در آتليه لذت ببريد.
* در طولِ جشن، به مهمانان، به خصوص مادربزرگها و پدربزرگ ها و دختربچه ها که عاشق عروسي هستند، توجه ويژه داشته باشيد.
* معمولا عموم درباره گريه عروس خانم، وقت جدايي از خانواده اش بر اين باورند که: «عروس در جشن عروسي، همه اشک هايش را ريخته و در زندگي، ديگر گريه نخواهد کرد.»؛ بنابراين راحت باشيد و اگر گريه تان گرفت، بي اين که دلواپس قضاوت ديگران باشيد، گريه کنيد!
جشن عروسي را شاد برگزار کنيم!/ نکاتي براي داشتن جشني خداپسندانه و دوام شادي در زندگي
عده اي معتقدند شروع رسمي زندگي مشترک، آنقدر اتفاق مهمي است که بايد براي آغاز آن، جشن مفصلي برپا کرد و در اين راه اگر تا کمر هم زير بار قرض بروند و سال ها، گير پرداخت اقساط مخارج يک شب جشن باشند هم، ايرادي ندارد. گروهي ديگر عقيده دارند رکن اصلي ازدواج، زن و مرد هستند و کافي است خطبه عقد جاري شود تا بروند دنبال زندگي شان. طبق دستورات ديني، ميانه روي در اين زمينه، بهترين شيوه است؛ يعني خوب است براي شروع زندگي مشترک، مراسمي شاد و ساده و آبرومند، به دور از تجمل و افراط و اسراف، با حضور نزديکان دو طرف برگزار شود و عروس و داماد با خاطره اي شيرين، در ميان دعاي خير بزرگ ترها، راهي سفر پر پيچ و خم زندگي شوند. پيامبر مهرباني ها فرموده اند: «ازدواج را مستند و علني کنيد و برايش مراسم برگزار کنيد.» و در روايتي ديگر، امام صادق(ع) مي فرمايند: «خداوند خانه اي را که در آن عروس و عروسي هست دوست دارد.»؛ اما ممکن است براي برخي اين سوال پيش بيايد که در اين آشفته بازار خدمات مراسم عروسي و در ميان عروسي هاي پر زرق و برق و تشريفات و بريز و بپاش اين روزها، يک مراسمِ عروسيِ معقول و مورد رضايت خداوند، چه ويژگي هايي دارد؟ از ديد اسلام، شادي و شاد بودن، يک سنت حسنه است و جشن عروسي، بهانه خوبي براي شادي است. منتها اسلام، شادي را در صورتي پايدار مي داند که مورد رضايت خداوند باشد. اينگونه است که پيامبراکرم(ص) در مراسم ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س) فرمودند: «شادي کنيد اما کاري که مورد رضايت خدا نيست، انجام ندهيد.»؛ بر همين اساس و با توجه به شرع و عقل و عُرف و فرهنگ کشورمان، شايد بتوان نکات لازم براي داشتن يک مراسم ساده و شاد و خداپسندانه را اين طور برشمرد:
* برگزاري مراسم عروسي در اعياد مذهبي:
بهتر است مجالس عروسى، هم زمان با مناسبت ها و جشن هاى مذهبى، مثل ميلاد ائمه اطهار(ع) برگزار شود. چه خوب است که شادي ما با شادي اهل بيت همراه باشد.
* پذيرايي شايسته:
چه خوب است تا جايي که براي خانواده ها امکان پذير است، سعي کنند پذيرايي خوب و شايسته اي صد البته - دور از اسراف از مهمانان داشته باشند و در اين ميان، طبق توصيه دين، سهمي هم براي فقرا کنار گذاشته شود.
* تشکر و قدرداني از مهمانان:
يادمان نرود جشن عروسي، بي حضور مهمانان، معنا ندارد. پس حتما در فرصتي مناسب به خاطر حضور در مجلس فارغ از سن و موقعيت مهمانان، از آن ها تقدير و تشکر کنيم.
* دعوت از هنرمندان در مجالس عروسي:
يکى از روش هاى گرم کردن مجالس، دعوت از هنرمندانى است که با خواندن اشعار شادى بخش و گفتن لطيفه هاى مناسب، مجلس را شاد مىکنند. خلاصه مجلس شادي بايد فرقي با ديگر ميهماني ها داشته باشد.
* دوري از پايمال کردن حق الناس:
از به راه انداختن کاروان هايي که عروس و داماد را همراهي و در خيابان ها و معابر عمومي به نيت شادي، ايجاد ترافيک و سروصدا مي کنند، اجتناب کنيم. زيرا علاوه بر جلوگيري از حوادث ناگوار رانندگي، دعاي خير در و همسايه را هم به همراه خواهيم داشت.
* دوري از گناه:
مجالس مختلط، پوشيدن لباس ها و داشتن آرايش هاي آنچناني، ولخرجي و اسراف در مواردي مثل تزيين خودرو و تالار يا غذا و سفره عقد و...، غيبت و چشم و هم چشمي، موسيقي و... همه از مصاديق نارضايتي خدا و خلق خدا در عروسي هاست که قطعا بايد از آن ها اجتناب کرد.
توصيه هايي به آقادامادها
معمولا اين طوري هاست که آقا دامادها به واسطه فشار و استرس برنامه هاي مراسم عروسي، روز جشن يا چنان بداخلاق و دستپاچه مي شوند که براي اطرافيان اين سوال پيش مي آيد که به اين، چطوري زن دادند؟ يا چنان خونسرد و يواش و لج درآر مي شوند که عروس خانم را دق مي دهند! براي اين که در اين روز، هوش و مديريت و اخلاق خوبتان زير سوال نرود، سعي کنيد به اين توصيه ها عمل کنيد.
* خرده کاري هاي خانه مشترک مثل نصب پرده ها، نصب بخاري و لوازم برقي، چک کردن لامپ ها و شيرآلات و...، آخرين خريدهاي شخصي و آخرين هماهنگي هاي جشن را انجام دهيد و با تمرکز و انعطاف به پيشواز يک روز و شبِ به يادماندني برويد.
* هرچند روزهاي شلوغ و پر استرسي را مي گذرانيد اما سعي کنيد با پرهيز از مصرف کافئين و نيکوتين، ظاهر و دروني شاداب و آرام داشته باشيد. ورزش هايي مثل شنا، يوگا و پياده روي را که تاثير مهمي بر آرامش و تمرکز شما دارند فراموش نکنيد.
* جشن عروسي، جلوه هماهنگي و همراهي شما و عروس خانم است. سعي کنيد با ظاهري هماهنگ، اين جلوه را پررنگ تر کنيد. مثلا اگر همسرتان لباسي پرنسسي مي پوشد، شما هم کت و شلوار کلاسيک بپوشيد.
* يک فهرست از پيگيري هاي روز جشن مثل آخرين هماهنگي با تالار و رستوران و گلفروشي و آرايشگاه و آتليه و عاقد و... به همراه شماره تلفن هر کدام تهيه کنيد و به خانواده يا دوستانتان بسپاريد تا بتوانند بي اين که نياز به حضور و توضيح شما باشد، کمکتان کنند.
*حتما يک هديه کوچک براي غافلگير کردنِ همسرتان در شبِ جشن، آماده کنيد. يک عکس قديمي، يک يادداشت مختصر يا يک شاخه گل.
* وسايل موردنيازتان براي روز جشن مثل کت و شلوار و جليقه و پيراهن، جوراب و کفش، حلقه و ساعت و عينک و ادکلن و... را آماده کنيد.
* هواي روز جشن را چک کنيد و اگر جشنتان در روزهاي سرد و بارانيِ زمستان برگزار مي شود، کلاه و پالتو به همراه داشته باشيد.
* روغن و بنزين و لاستيک هاي خودرو را چک کنيد تا روز جشن، در خيابان نمانيد.
* شب قبل از جشن، تلفن همراهتان را فول شارژ کنيد.
* سعي کنيد نماز صبح را اول وقت و با توجه به جا بياوريد و از خداي مهربان که انس دهنده دل شما و همسرتان بوده، سپاسگزاري کنيد.
* روزتان را با يک دوش آب گرم و يک صبحانه سبک، شروع کنيد.
* آخرين روز حضور در خانه پدري را با يک تشکر گرم و محبت آميز از والدين، خاطره انگيز کنيد. در فرصتي مناسب غافلگيرشان کنيد و دست شان را ببوسيد.
* براي انجام کارها، کمي زودتر از خانه خارج شويد تا نگران ترافيک و شلوغي نباشيد.
* براي اتفاقات پيش بيني نشده، کارت شناسايي و پول نقد به همراه داشته باشيد.
* امروز، يکي از مهم ترين روزها براي اثبات مديريت، انعطاف و هوشمندي شماست. سعي کنيد فرز و خوش اخلاق و صبور باشيد. ممکن است خيلي لحظه ها، خيلي چيزها روي اعصاب باشد. از کوره در نرويد و امور را با درايت، مديريت کنيد.
* يک مقدار دير و زود شدن، تاخير و ترافيک و عقب و جلو شدن برنامه ها در اين روز طبيعي است. آرام باشيد. امروز قرار است قشنگ ترين روز زندگي شما باشد. پس با آرامش، زمان را مديريت کنيد.
* يادتان نرود، امروز بايد تکيه گاه محکم و مطمئني براي همسرتان باشيد. حتما در طول روز، با هم در تماس باشيد و با لحني آرام، مطمئنش کنيد که همه چيز روبه راه است. امروز روز پرخاش و قهر و لجبازي نيست؛ حتي اگر همسرتان آشفته و به هم ريخته است، اين وظيفه شماست که او را آرام کنيد.
* سعي کنيد ظاهري آراسته اما مردانه و جدي داشته باشيد. يک وقت جوگير نشويد و صورت و ابروهايتان را دستکاري کنيد. مطمئنا همسر شما، يک مردِ متين و موقر با ظاهري طبيعي مي خواهد.
* از انجام کارهاي دقيقه نودي و بدون هماهنگي با عروس خانم مثل تغيير آنچناني مدل مو و ريش و سبيل يا تغيير رنگ و مدل دسته گل، جدا پرهيز کنيد.
* اولين لحظه ديدن همسرتان، لحظه مهمي است که تا هميشه در ذهنش ماندگار است. پس لطفا ذوق زدگي تان را بروز بدهيد!
* الان وقتِ آن هديه کوچک است. همسرتان را غافلگير کنيد!
* در طول مراسم، با همه، کوچک و بزرگ و پير و جوان، با خوش اخلاقي، احوال پرسي کنيد و دست بدهيد. به خصوص از بچه ها غافل نشويد.
* تا جايي که شرع و عقل اجازه مي دهد، در نحوه اداره مراسم، دل بزرگ ترها را به دست بياوريد.
* در طول جشن، با يک نگاه مهربان، يک فشار دست، يک جمله محبت آميز، هواي همسرتان را به شکل ويژه داشته باشيد.
* امشب، شبي است که هديه هاي زيادي به شما داده مي شود. از همه مهمانان، فارغ از ارزش مادي هديه هايشان، صميمانه تشکر کنيد.
* و نهايتا، از کارهاي خطرناکي مثل کورس گذاشتن و لايي کشيدن و ويراژ دادن و... که ممکن است در يک لحظه، زيباترين شب زندگي تان را به تلخ ترين اتفاق عمرتان تبديل کند، جدا بپرهيزيد.
* نکته آخر اينکه کلا فلسفه امروز و امشب، شادي شما و همسرتان و به اشتراک گذاشتن اين شادي با اطرافيان است.
پس در برابر اتفاقات ريز و درشت و خوب و بد و غيرمترقبه امروز، خوش بين و راحت باشيد. از کوره درنرويد و با لذت به همه چيز نگاه کنيد.
ممنون که برای برگزاری جشن عروسی خداپسندانه و بدون گناه و مردم ازاری تذکر دادید .