به گزارش پارس، «مریم مؤمنی» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هندوانه ابوجهل و یا حنظل با نام علمی Citruullus colocynthis ‌از خانواده کدوییان است که ‌(Cucurbitaceae) به‌صورت خودرو در مناطقی از استان مانند دهلران، آبدانان و مهران می‌روید و ‌نام محلی این گیاه «شامی تیه لانه» یا «شومی شیطونه» است.

وی ادامه داد: این گیاه ضدویروس، ضد میکروب ، ضد سرطان‌، کاهنده قند خون و مسهل است، اما به دلیل اثر سمیتی که در این گیاه وجود دارد، مصرف خودسرانه آن باعث از بین رفتن هوشیاری و در مواردی حتی مرگ خواهد شد.

این کارشناس‌ ارشد گیاهان دارویی تصریح کرد: امروزه مردم استان به‌صورت سنتی از این گیاه در جهت درمان قندخون استفاده می‌کنند و در صورت استفاده از این گیاه باید به این نکته توجه داشته باشند که دوز بالای این گیاه سبب افت شدید قند شده و در بیمار عوارض سختی ایجاد می‌کند.

مؤمنی بابیان اینکه بهتر است از این گیاه به‌صورت فرآورده‌هایی که امروزه در داروخانه‌ها وجود دارد و تحت نظر پزشک معالج استفاده شود، تصریح کرد: این گیاه به دلیل خواص بسیار خوبی که دارد می‌تواند یکی از مواردی باشد که پژوهشگرانی که علاقه‌مند به تحقیق در زمینهٔ گیاه دارویی هستند، بر روی این گیاه آزمایش‌هایی انجام داده تا منجر به ساخت دارو از گیاه هندوانه ابوجهل شوند.