نظر وزارت بهداشت درباره لبنیات سنتی
معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو با اعلام ایرادهای لبنیات سنتی به مردم توصیه کرد از لبنیات پاستوریزه شده استفاده کنند و گفت: لبنیات سنتی به هیچوجه مورد تائید وزارت بهداشت نیست.
به گزارش پارس به نقل از سازمان غذا و دارو، سهیل اسکندری، در پاسخ به سوالی در خصوص تایید یا عدم تایید "لبنیات سنتی" و "شیرهای فله ای" گفت: لبنیات سنتی مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.زیرا فرآورده های نامبرده ابتدا باید تحت کنترل بوده و پس از قرار گرفتن در معرض آزمون، سالم سازی شوند و این فعالیتها الزاماً باید با حضور مدیر فنی صورت پذیرد و پس از اخذ مجوز بهداشتی، مورد تایید سازمان غذا و دارو واقع شود.
وی افزود: البته سازمان غذا و دارو تحت شرایطی خاص برای تعداد انگشت شماری از تولیدکنندگان آن هم در برخی شهرستانها مثل زاهدان برای تولید کننده های سنتی، شناسه نظارت صادر کرده است.
اسکندری با نام بردن از بهداشت محیط وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی آنها را متولی نظارت بر لبنیات سنتی معرفی کرد و در پاسخ به سوالی مبنی بر حد اعتماد به لبنیات سنتی و اینکه چه اندازه متوان به آنها اعتماد بهداشتی کرد اظهار داشت: اگر بخواهیم نظر رسمی بدهیم لبنیات سنتی به هیچ وجه مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست چرا که محصول مورد تایید ما باید ضوابط ما را هم رعایت کرده باشد وقتی نظر دهنده در این خصوص ارگان دیگری است بدیهی است که از نظر مولفه های ما مورد تایید نباشد.
معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو همچنین ادامه داد: متأسفانه یکی از دلایل اقبال مردم به لبنیات سنتی این است که تصور می کنند فقط لبنیات صنعتی دارای مواد افزودنی به عنوان نگهدارنده است و به لبنیات سنتی چیزی اضافه نمی شود پس طبیعی و سالم تر هستند در حالی که این صحبتها قطعاً صحیح نیست و هر جا و در هر صنفی، انصاف و اخلاق حرفه ای وجود نداشته باشد تقلب قطعاً در آن دیده خواهد شد بنابراین نه تنها در لبنیات سنتی هم احتمال افزودن نگهدارنده منتفی نیست بلکه بحث آلودگی و انتقال بیماری در این فرآورده ها محتمل تر است
وى به مصرف کنندگان لبنیات سنتی توصیه کرد: به فرآورده های لبنی دارای مجوز بهداشتی سازمان غذا و دارو اعتماد کرده و با دقت در تاریخ تولید و انقضاء، صرفاً این محصولات پاستوریزه را خریداری کنند.
چونکه مستقيما به دست مردم مي رسد و دست رانت خوار و انحصارگر را مي بندد غير بهداشتي است. اگر اينگونه بود تاکنون کل روستائيها بايستي مي مردند . که...
سالهاي پيش كه نه اسمي ازوزارت بهداشت بودونه ناظري ازشبكه هاي بهداشتي ازمراكزتوليد محصولات لبني بازديدميكردندومردم موادلبني خودرابصورت سنتي استفاده ميكردندخيلي سرحال تروسالم تربودنداما اززمان آمدن تكنولژي جديدواحداث كارخانهاي زيادمتاسفانه بيماريهاي زيادي دامنگيرانسا نهاشدهاست پس واقعيت اين است بهداشتي شدن محصولات شعاري بيش نيست