به گزارش پارس به نقل از  مهر، دكتر سيد عليرضا فروغي که بعدازظهر پنجشنبه در جمع معاونان فرهنگی ادارات کل تبلیغات اسلامی استان‌های کشور صحبت می‌کرد، با بررسی مناسک فردی و جمعی در پیمایش‌های ملی در ایران اظهار کرد: بر اساس پیمایش‌های انجام شده، اینکه می‌گویند مناسک مذهبی ریزش داشته است، ادعای نادرستی است.

وی این ادعا را ناشی از برداشت‌های سلیقه‌ای دانست و افزود: در بررسی میزان حضور مردم در مناسک دینی نه باید غلو کرد و نه از آنچه که به واقعیت نزدیک است، کاسته شود.

فروغی تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیران فرهنگی اگر می‌خواهند کاری در کشور انجام دهند باید بر اساس آمار و ارقام اقدام کنند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه پژوهش‌های کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی به برخی طرح‌های پژوهشی این سازمان اشاره کرد و در زمینه کارهای ملی گفت: ۶۰ پژوهش معتبر در فراتحلیل سنجه‌های مرتبط با دین در ایران در ۱۹ مجلد چاپ شده است.

[دکتر علیرضا فروغی]

به گفته وی سازمان تبلیغات اسلامی در مسئله سنجه دینداری به جایگاهی رسیده که هر تحقیقی که در این زمینه بخواهد انجام شود باید به تحقیقات سازمان تبلیغات اسلامی استناد و ارجاع داده شود.

فروغی، اعتقادات دینی، رفتارهای دینی واجب، شرکت در مراسم دینی جمعی، رفتارهای دینی مستحبی، ارزش‌های اخلاقی و احساسات و تجربه‌های دینی را ابعاد دینداری ذکر کرد و در ادامه به تشریح واقعیت‌های برخی از زوایای این ابعاد پرداخت.