به گزارش پارس به نقل از ایسنا، امروز دیگر آوازه شیراز در رشته‌ها و تخصص‌های مختلف علم پزشکی، از جراحی‌های زیبایی و پوست گرفته تا سخت و نفس‌گیرترین جراحی‌های داخلی، چشم و گوش و قلب و کبد و پانکراس و کلیه از مرزهای ایران اسلامی و بسیاری از بیماران کشورهای حاشیه خلیج فارس را به این شهر کشانده است.

موضوعی که توریسم سلامت را به‌عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های مسئولان این شهر بر صدر فهرست ضرورت‌ها نشانده است.

اگرچه عرصه پزشکی و افتخارات کسب شده توسط پزشکان و متخصصان حوزه پزشکی در رشته‌های مختلف، متعلق به امروز نیست که ریشه در سال‌های دور و زمان راه‌اندازی دانشکده پزشکی و بیمارستان نمازی توسط مرحوم محمد نمازی دارد.

اما متاسفانه در همین عرصه افتخار آمیز پزشکانی هستند که با تبلیغات پر زرق و برق، در برابر ارائه خدمات، هزینه‌هایی سرسام آور طلب می‌کنند و تعرفه بهای خدمات درمانی و وجدان را همزمان در گوشه‌ای پرت انداخته‌اند. برخی از این پزشکان با استفاده از تجهیزات غیر استاندارد، درد بر درد بیمار می‌افزایند و مراحل درمان را پیچیده و معیوب و طولانی می‌کنند، شاید از این رهگذر، جیب‌ها بیشتر با پول آشنا شود!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز وجود چنین پزشکانی را مشکل ساز توصیف کرده و می‌گوید: این گروه اندک شمار از جامعه پزشکان که با رعایت نکردن اخلاق پزشکی همواره باعث نگرانی بوده اند، با نظارت‌های محسوس و نا محسوس شناسایی شده و با آنها طبق قوانین برخورد می‌شود.

دکتر محمد هادی ایمانیه که راه‌اندازی کارت سلامت را در نظارت امور درمانی موثر می‌داند از مردم خواست تا با معرفی متخلفین، گروه نظارتی دانشگاه را در این زمینه همراهی کنند.

این مقام مسئول همچنین نسبت به افزایش آمار تجهیزات و لوازم پزشکی غیر استاندارد در بازار، ابراز تاسف کرده و ادامه می‌دهد: تجهیزاتی که مراحل نظارتی وزارت بهداشت را پشت سر نگذاشته و در مراکز درمانی خصوصی با تبلیغات غیر واقعی مورد استفاده قرار می گیرند، نگرانی مسئولان درمانی را دو چندان کرده است.

وی کسانی که با عناوین مختلف محصولات غیر استاندارد را در بازار کالاهای پزشکی عرضه می‌کنند، مجرم می‌داند و می‌افزاید: برخی از مسئولان مراکز بخش خصوصی به علت ارزان بودن قیمت تجهیزات غیر استاندارد از این محصولات استفاده می‌کنند که با تذکر وزیر بهداشت مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.

رئیس اتحادیه صنف لوازم پزشکی شیراز، اما با این نظر مخالف است و در این ارتباط تاکید دارد: تمامی کالاهای وارد شده با نظارت و تایید کارشناسان وزارت بهداشت و اداره کل استاندارد بوده و امکان پخش لوازم و تجهیزات پزشکی بدون مراحل نظارتی بعید به نظر می‌رسد.

امیر عبدالله ترکش از وجدان کاری به عنوان مهم ترین عامل باز دارنده در این خصوص یاد کرد‌ و می‌افزاید: مراحل نظارت و تایید کالاهای وارداتی چندین ماه به طول می انجامد و حتی منجر به گران شدن آن نیز می شود.

وی اضافه می‌کند: تاخیر در ارائه کالا به مصرف کننده به جهت عدم در اختیار داشتن سرمایه کافی و تعلق گرفتن تسهیلات کم بهره، موجب زیان رسی دوسویه‌ای به فروشنده و مصرف کننده است، ضمن اینکه برای برخی از این تجهیزات معیار سنجشی در اداره استاندارد وجود ندارد.

ترکش در پاسخ به این سؤال که در صورت به سر رسیدن تاریخ انقضاء محصولی که مراحل نظارتی زمان بری را سپری می‌کند، چه تدابیری در نظر گرفته شده است؟ می‌گوید: با توجه به موارد شرعی و اخلاقی تمامی کالاهای مصرفی امحاء می شود تا ضمن تضمین سلامتی مصرف کنندگان به اعتبار حرفه‌ای ما خدشه‌ای وارد نشود.

وی با اشاره به اینکه کارخانجات فارس در این خصوص انگشت شمار هستند، یاد آور شد: پزشکان رغبت چندانی به استفاده از محصولات داخلی ندارند و مسئولین عرصه درمان نیز در زمینه گسترش فرهنگ استفاده از محصولات با کیفیت داخلی، حمایت‌های لازم را انجام نداده‌اند.

رئیس اتحادیه صنف لوازم پزشکی شیراز با انتقاد از واسطه‌ها و برخی از متولیان تهیه کالاهای پزشکی مراکز دولتی در خصوص خریداری نقدی از دیگر مراکز استان‌ها می‌گوید: اگر نیاز مراکز درمانی از سطح استان تامین شود، گره بزرگی در این عرصه گشوده خواهد شد، اما متاسفانه خرید‌های نسیه آنها از دست اندرکاران استانی است و مبالغ خریدهای نقدی به جیب فروشندگان دیگر استان‌ها واریز می‌شود!

ترکش بیان می‌کند: عدم نظارت و حمایت مسئولین موجب شده است که با وجود سرمایه گذار و ظرفیت‌های موجود به لحاظ علمی و فنی، تاسیس بزرگ‌ترین کارخانه ساخت لوازم جراحی در جنوب کشور که بخشی از آن با عنوان قطب پزشکی شناخته می‌شود، معوق بماند.

رئیس یکی از مراکز آموزشی و درمانی شیراز که خواست اشاره‌ای به نامش نشود، از تسخیر بازار لوازم پزشکی توسط محصولات چینی ابراز بی اطلاعی کرده و کیفیت محصولات ایرانی را در مقایسه با محصولات وارداتی، نامطلوب می‌داند.

او که جراح چشم است بازار استفاده از لنزهای ایرانی را گسترده می‌داند و نسبت به بهبود کیفیت آن اصرار دارد. وی ترویج فرهنگ استفاده از محصولات داخلی را دشوار توصیف کرده و معتقد است با دستیابی به تکنولوژی برتر می‌توان در زمینه تولیدات لوازم پزشکی گام های ارزشمندی برداشت.

بسیاری از بیماران، سفارش پزشک را برای تهیه لوازم پزشکی حجت می دانند و هر محصولی را با هر قیمتی تهیه می کنند تا نظر پزشک در تمامی مراحل درمانی به صورت کامل اعمال شود، اما پزشکان می‌توانند با اعتمادسازی نسبت به تولیدات داخلی در رونق گرفتن این بازار مهم ترین نقش را ایفا کنند. البته تولیدکنندگان نیز بابد با در نظر گرفتن استانداردهای لازم، نیازهای پزشکان را مرتفع سازند تا با شکل گرفتن زنجیره‌ای کامل، ابهامات این عرصه شکل روشن تری به خود بگیرد.