به گزارش پارس به نقل از تسنیم، علی باقرزاده  بعد از ظهر امروز در دیدار با مدیرکل صداوسیمای مرکز استان فارس، با تأکید بر تعامل و همکاری هرچه بیشتر رسانه ملی در استان در راستای ارتقای سطح سواد و آگاهی در استان فارس اظهار کرد: حدود 15 درصد جمعیت بالای 6 سال در کشور بی‌سواد اعلام شده‌اند.

11 میلیون کم سواد در کشور وجود دارند

وی با بیان اینکه 20 درصد جمعیت غیرمحصل در کشور تحصیلات ابتدایی دارند، افزود: در کل در کشور 11 میلیون نفر افراد کم سواد وجود دارند که این جمعیت به دلیل کم‌سوادی توانایی همراهی نظام در جریان توسعه را نداشته و مانع تحقق برنامه‌های کلان کشور می‌شوند.

معاون سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اظهارات پلیس کشور مبنی بر اینکه دومین عامل تصادفات در کشور افراد بی‌سواد و کم‌سواد هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 85 درصد بحران آب کشور مربوط به بخش کشاورزی است، بی‌سوادی و کم‌سوادی 83 درصد از کشاورزان به این عامل دامن زده است.

باقرزاده با بیان اینکه آموزش‌های ترویجی به این افراد سبب کاهش میانگین مصرف آب کشاورزی می‌‌شود، تصریح کرد: باید در راستای ارتقای فرهنگ مردم جامعه مبنی بر افزایش تقاضا برای جلب افراد کم‌سواد و بی‌سواد به سوادآموزی برنامه‌ریزی کرد و تا ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در کشور ادامه داد.

وی با اشاره به اینکه بی‌سوادی برخی از افراد در جامعه سبب آسیب زدن به محیط زیست، رعایت نکردن قوانین و بی‌انضباطی می‌شود، بیان کرد: رسانه ملی و شبکه ملی با استفاده بهینه از ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد می‌تواند با تولید برنامه‌های متنوع با هدف ایجاد تقاضا درزمینه ریشه‌کنی بی‌سوادی در کشور همکاری کند.

استفاده از توانایی و ظرفیت صدا و سیما در ریشه‌کن کردن بی‌سوادی

محمدباقر کشفی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس نیز در این دیدار و نشست صمیمی، اظهار کرد: در استان فارس ارتباط خوبی بین مجموعه صدا و سیما با آموزش و پرورش استان وجود دارد و از موضوع آموزش در این نهاد دریغ نشده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز در بخش‌های مختلف از جمله خبر صدا و سیما در مورد سواد‌آموزی برنامه‌هایی تهیه و پخش می‌شود، افزود: صدا و سیمای مرکز فارس در سه بخش خبر، صدا و سیما جزو استان‌های برتر و نخست در کشور بوده و کارکنان این مرکز در تمام برنامه‌های خود توجه به جنبه‌های آموزش و اطلاع‌رسانی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان فارس با اشاره به لزوم همکاری تمامی دستگاه‌های استان برای ریشه‌کنی بی‌سوادی و جلب افراد کم‌سواد یا بی‌سواد برای ارتقای سواد، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در کشور جایگاه ویژه دارد.

کشفی با بیان اینکه صدا و سیمای مرکز استان همواره در کنار این مجموعه قرار دارد، تصریح کرد: از کارشناسان، متخصصان و صاحب‌نظران آموزش و پرورش و کسانی که می‌توانند به عنوان الگو برای افراد کم‌سواد و بی‌سوادان معرفی شوند، در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی استفاده می‌شود.

وی از آمادگی کامل صدا و سیمای مرکز استان فارس برای همکاری با مجموعه آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی فارس درراستای ارتقای سواد و آگاهی افراد کم‌سواد یا بی‌سواد خبرداد و گفت: صدا و سیما از توانایی و ظرفیت خود در این زمینه استفاده می‌کند.