چرا رهبري از حضور بانوان در میادین ورزش تجلیل می کنند ولی سایر علما تقبیح و تحقیر؟
بدترین نوع سیاستگذاری فرهنگی در سطح ملی آن است که صرفا بر اساس نیازهای خودمان و آدمهای دور و بر خودمان برای دهها میلیون نفر نسخه بپیچیم.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- دكتر شهاب اسفندياري(عضو هيات علمي دانشگاه هنر)- به اين جملات دقت كنيد:
«ما خیال میکنیم کمال زن در این است که برای ما برود مدال بیاورد، کمال زن در مادر شدن است، در فرزند تربیت کردن است، کمال زن در اصلاح جامعه است، چرا عواطف در جامعه کم است، زن از همین حقیقت خلق شده است، به ما گفتند بیراهه بروید ما هم گفتیم چشم، فضیلت زن در این نیست، که زن و دختر ما برود پایش را دراز کند و یک کسی را بزند و برای ما مدال بیاورد، فأین تذهبون، به کجا داریم میرویم؟»
آیت الله جوادی آملی
93/7/15
«حضور بانوان و دختران ورزشکار با رعايت حجاب شرعي، در ميدانهاي بين المللي ... اقدامي فوق العاده، بسيار مهم و با ارزش است.»
آیت الله خامنه ای
91/12/21
«من تجليل از شماها را وظيفه ى خودم می دانم و حقاً و انصافاً بايد عظمت اين كار به مردم نشان داده بشود.»
آیت الله خامنه ای
(خطاب به زنان کوهنورد فاتح قله اورست)
84/8/30
چرا آیت الله خامنه ای از حضور بانوان در میادین بین المللی ورزش تجلیل می کنند ولی سایر علما غالبا آنرا تقبیح و تحقیر می کنند؟
به نظر من چند نکته در پاسخ به این پرسش قابل ذکر است:
1- غالب علمایی که در این موضوع نظر می دهند، تصور ذهنی شان از 'زن' صرفا معطوف به زنانی از جنس خواهر و مادر و دختر خودشان است. دقت در عین عبارت آیت الله جوادی آملی این نکته را نشان می دهد. در عرف فرهنگ علمایی طبعا این تصور که خانواده یک عالم دینی در چنین صحنه ها و میادینی دیده شوند بسیار سخت و ناگوار است. لذا چیزی را که بر خود و خانواده خود روا نمی دانند، بر دیگران هم روا نمی دانند.
2- شاید برخی علما تصور می کنند این بانوانی که در میادین ورزشی حضور دارند همه قبلا در مساجد و حوزه های علمیه مشغول بوده اند و الان به کاری لغو و بیهوده مشغول شده اند. یک ذهنیت هم ممکن است این باشد که این زنان همه قبلا به خانه داری و بچه داری مشغول بوده اند و اکنون خانواده را رها کرده و رفته اند وسط میادین ورزشی و «پایشان را دراز می کنند تا یک نفر را بزنند».
3- رهبری اما از افق و زاویه دیگری به موضوع می نگرد. ایشان می دانند که 35 میلیون زنی که در کشور ما هستند همه لزوما شبیه خواهر و مادر و دختر ایشان نیستند. اگر باب ورزش برای آنها مسدود شود، لزوما همه آنها به مساجد و حوزه های علمیه نمی روند. لزوما همه آنها مشغول خانه داری و بچه داری شوند. اصلا چه بسا زنی نتواند مادر خوبی باشد. نتواند ازدواج کند و همسر خوبی باشد. دلیل نمی شود که نگذاریم ورزشکار خوبی شود. بدترین نوع سیاستگذاری فرهنگی در سطح ملی آن است که صرفا بر اساس نیازهای خودمان و آدمهای دور و بر خودمان برای دهها میلیون نفر نسخه بپیچیم.
4- یک مشکل دیگر این است که رسانه های ما معمولا تصاویر کلیشه ای از زنان خصوصا در شخصیت همسر و مادر ارائه می دهند. لذا بسیاری از علما تاکنون تصویری از شخصیت یک بانوی ورزشکار ندیده اند که ضمنا یک همسر و مادر موفق هم باشد.
5- درک ابعاد بین المللی و فرهنگی این مسئله هم مهم است. رهبر انقلاب بارها بر وجه تبلیغی حضور زنان محجبه در میادین ورزشی بین المللی تاکید کرده اند. حضور یک زن ورزشکار محجبه در میادینی که سایر زنان در آن نیمه برهنه هستند، بیش از آنکه یک رویارویی ورزشی باشد، یک رویارویی فرهنگی است. مقایسه پوشش این زنان با پوشش زنان شاغل به تحصیل در حوزه علمیه که صحیح نیست. در قیاس باید نسبت و موقعیت را رعایت کرد.
6 - حضور بانوان محجبه در میادین ورزش بین المللی از نظر سیاسی هم در مقابله با تبلیغات اسلام هراسانه غربی ها نقش دارد. در سفر آمریکای لاتین با شیخ سهیل اسعد، برایم جالب بود که او در معرفی و تبلیغ ایران و اسلام، همه جا از مثال حضور زنان ایرانی در المپیک هم استفاده می کرد. او که در خط مقدم تبلیغ اسلام است خوب می داند که این مسئله چه تاثیری دارد در تغییر ذهنیت های نادرست دیگران.
بنظر بنده شخص نویسنده دچار یک مغالطه شده اند
حتی رهبری نیز با حضور زنان و دختران ما با پوششی غیر مناسب و شلوار و پیراهن چسبان و بدن نما مخالف هستند و بنظر بنده تمام این فرض هایی که در مورد علما فرمودید اشتباه علمای افرادی بودند و هستند که عالم به علم روز کاملا مدرن و اندیشمندند و انچه را که شما در ایینه هم نمیبینی ایشان در خشت خام میبینند
آقای دکتراسفندیاری به نظرم شما قصدت تبیین مواضع و بیانات رهبری نبوده بلکه تخریب علما هدف شما بوده شما علما را اشخاصی منزوی و بی اطلاع و کوته فکر و یکجانبه تلقی کرده اید و این حرف های شما پایه و اساس ندارد وتوهینی به شخصیت والای علمای اسلام است.شما اگر هدفتون تشریح و تایید نظرات حضرت آقاست منحصرا در موضوع مطرح شده باید جایگاه های متفاوت رو مد نظر قرار بدید و اختلاف نظرات در جایگاه خودشون بررسی کنید .حضرت آقا با در نظر گرفتن جایگاه و سبک سنگین کردن تمامی شرایط نظرات رو مطرح میکنند علما هم از جایگاه خودشون.
بنظر نمی آید علماء محترم مخالفتی با حضور خانمهای محجبه در میادین ورزشی داشته باشند. نظر آقایان سفارش برعایت مطمئن حجاب است و میفرمایند حضور خانمها بدون رعایت حجاب شرعی مجاز نیست
با سلام
دوست عزیز حجاب شرعی تنها پوشیدن بدن با هر چیزی و مثلا یک لباس شنای چسبان نیست . حجاب شرعی یعنی پوشش بدن بدون نشان دادن حجم و برجستگی بدن و آرایشات بیش از حده. البته اگر واقعا مسلمون و دنبال حکم خداوند متعال باشیم. تازه یه بوم و دو هوا هم نمی شه بخوایم از یه طرف دین دار باشیم و از طرفی هم از ترس این که دنیا در موردمون می خوان چه جوری فکر می کنن بنا بر اون نسخه ای که یه سری آدم بعضا بی دین و لا مذهب و یا سست نسبت به مسائل دینی برای دنیاپیچیدن رفتار کنیم که از ما خوششون بیاد. درود بر آیت الله جوادی آملی و سایر علما
تو اگر درک و فهم داشتی اولا می فهمیدی آیت الله جوادی آملی کیست و ثانیا می فهمیدی ایشان چه افقی را دارد بیان می کند
باید خجالت بکشید که علمای دین و مراجع را در مقابل رهبری قرار میدهید
این را بدانید که رهبری نیز یکی از مراجع بزرگ اهل تشیع هست و هر مرجعی نظر و فتوای خاص خود را دارد و هیچ کس حق مسخره کردن هیچ مرجعی را ندارد
لطفا دقت کنید انتشار این نوع مطالب به این صورت فقط باعث تخریب پایه های نظام اسلامی است
واقعا براي داشنگاه متاسفم با اين اساتيد
شما من اميدوارم مادر و خواهر خودت برن تو رينگ بوكس ويكي بزنن ويكي بخورن
اخه استاد خلقت زن براي لگد پراني وبوكس و مشت افريده نشده
مثال شما مثل اين است كه سكه طلايي رو بگيم بيكار شده حالا چه ايرادي داره بريم باهش تلفن بزنيم مث دوزاري
طفلك اين دانشجويان
در ضمن مقايسه شما بين رهبر عزيزم واستاد جوادي صرفا مغالطه است
واقعا متاسفم با این تفسیرهای در پیتی
بعضی نادانسته و کورکورانه و یا مغرضانه سعی دارند علما و بزرگن را در مقابل هم قرار بدهند.
جناب آقای محمد
اینجانب و میلیونها ایرانی که نظیر شما فکر نمی کنند برای شما متاسفیم.
سلام.دوستان خوشبختانه هشیار بودن و متوجه مغرضانه بودن نیات نویسنده شدند.البته و صد البته که سخن آیت الله جوادی آملی درست و اقرب الی الحق است.تمام آیات و روایاتی که در زمینه عفت زن وارد شده مؤید همین معناست.شاهد قضیه هم این آیه است که میگوید پای بر زمین نکوبند که کسی اززینتهای پنهان آنان آگاهی پیدا کند.چه افتخاری است که برویم با غیر همدینانمان مبارزه لهو و لعبی کنیم .اگر بردن در مقابل آنها افتخار است پس بدون شک باختن در مقابل آنها باعث ذلت و احتقار است.چرا باید به میدانی رفت که احتمال ذلت و احتقار بیش از عزت و افتخار است؟
اگر شما کسانی که امکانات در دستتان است و هر چه میخواهید در مورد هرکسی که خود صلاح میدونیدنمایش میدهید اجازه دهید من هم سئوال دارم.آیا هنگام خلقت زن یا مرد میادین ورزشی وجود داشته که شما اصل امر خلقت را برای ورزش زیر سئوال میبرید وآیا این جوایز میلیونی ها نباشد باز هم کسی برای مقام و ورزش به میادین میرود.وخود را با مشکلاتش روبرو میکند؟ اصل ورزشکاران کسانی بودند که برای ورزش سعی میکردند نه برای جوایز و پول .لطفا برای رسیدن به اهداف شیطانیتان به علما توهین نکرده ومردم را مسخره نکنید .خود شما برای چندر غاز پول این مطلب را نوشتید .متاسفم.
حالا همه مشکلاتمون حل شده - فقط مونده رفع مشکل رفتن خانم ها به ورزشگاهها !!!! دست بردارید بابا.
متاسفم برای مردانی که لیاقت زن را در شستشو واشپزی و سرویس دهی به همسر میدانند ،زنان ازاده ای که لیاقت کسب کرسبیها ی علمی و ورزشی واجتماعی را دارندرا باید بازنان ناتوان تو سری خور باید جدا کرد این حرفای شمد مثل زنده بگور کردن زنان است
خطاب نسبت به خواهر گرامی که در بالا ذکر کرده بودند زنان خانه دار ناتوان وتوسری خور میباشند .باید عرض کنم خواهر گرامی واقعا از این نوع برداشت شما در قرن بیست و یکم متاسفم که اینچنین خود را دست بالا گرفته و زنانی را که به گفته پیامبرشان عمل میکنند را نا توان و توسری خور می نامید.خواهر گرامی چند مطلب از باب برادری خدمتتان باید عرض کنم که قبل از من این حرفها را پدر گرامیتان باید به شما می آموخت ولی به دلیل غفلت ایشان یا نبودن حوصله سر کار خانم جهت شنیدن از زبان ایشان این مطلب از ذهن شما بیرون است که اگر زنان خانه دار می خواستند در اینجور میادین خودنمایی کنند از امثال شما کار بلد تر و زرنگتر بودند ولی ایشان به فرمان پیامبر و دخت نبی (فاطمه زهرا) عمل کرده و به وظایفشان رسیدگی میکنندنه اینکه اصل مسئولیت خود را پشت واژهایی به نام آزادی پنهان کنند و به بهانه آزادی از مسئولیت خطیر زندگی سر باز زنند لذا اینجور زنان صد البته بهتر از زنانی هستند که به بهانه آزادی هزاران کار را میکنند و در آخر اسمش را میگذارند آزادگی .ماها یا مسلمان هستیم یا نه .اگر هستیم پس به مرگ و معاد اعتقاد داریم .پس بایددر دادگاه عدل الهی جواب پس بدهیم در قبال فرزندانی که به عمل می آوریم وبه جامعه میفرستیم.واین کار را زنانی که از نظر شما ناتوان و تو سری خور هستند درست جواب خواهند داد چراکه به جای تفریح وهزاران بهانه خود را وقف فرزندان و همسرشان کرده اند و به مسئولیت خود عمل کرده اند.نه زنانی که به قول شما روشنفکر و به روز هستند .چراکه آنها حال جواب دادن به سئوالات فرزندان خود را ندارند چه برسد به شوهر.حال گیریم که چند مدال هم آوردندیکی به من بگوید مدال کشورهایی که یک عمر جز نفع خودشان را از ما نخواسته اند و آن کشورها برای ما ارزشی ندارند حال مدالشان چه ارزشی داردتا ناموس شیعه برود ودر آنجا کاری کند تا آنها بگویند احسنت .اینجور زنان اگرکمی به مشکلاتی که توسط همینطور افکار دامنگیر جامعه شده فکر کنند و بدانند آیندگانی که از اینان به عمل میآیند بی تاثیر برای جامعه نیستند و برای فرزندان و همسر خود وقت بگذارند جامعه از این همه دغدغه وگناه آری شده و احسنتشان را از رسول الله ودختر گرامیشان میگیرند و آن ارزش داردنه مدالی فلزی که با هزاران گناه آمده.پس این مدالها را به عهده مردانی بگذاریم که جان خود را برای ناموسشان به خطر انداختند والان میدانند که در این عرصه ها چه باید بکنند .
ما زنان نیازی به تعیین کردن حد و حدود توسط بقیه رو نداریم و نمیدونم چرا این قدر آقایون راحت به خودشون اجازه میدند راجب ما نظر بدند.مگر ما راجب زندگی شما و نوع فعالیت تون نظر میدیم و نقد میکنیم.من یک زن ام خودم انتخاب میکنم که تو چه چیزی موفق ترم با توجه به شخصیت متفاوتی که هر فرد داره. خودم انتخاب میکنم که دوست دارم مهندس , ورزشکار , مدیر و مادر , پرستار و... یا حتی این قدر توانایی دارم که هردو این ها باشم. مگر ما میپرسیم که فلان ورزشکار مرد چرا ازدواج نمیکنه تا پدر بشه و اگر ورزشکار چگونه وظایف همسرداری رو ایفا میکنه ؟؟؟
زن بودم فقط حاصل یک تصادف و داشتن 2 کروموزوم ایکس نه چیز دیگر...
یا علی
من بانظردکتر اسفندیاری کاملاموافقم و متاسفم برای افراد کوته فکریادتان باشد ما در جنگ شهید زن هم داشتیم پس باید بگوییم انها نباید میرفتند به لایلی از قبیل سکه طلا بودن ....باید بفهمید هر جا صحبت از افتخار.عزت .علم .فرهنگ.ورزش. رشد وپیشرفت هست همانگونه که مردها به عنوان عضوی از جامعه میتوانند حضور داشته باشند زنها نیز میتوانند فعالیت داشته باشند
آقت رضا شما بفرمایید این مدالها بالاخره ارزش داره یا نه. اگر ارزشمنده که چه فرقی هست بین زن و مرد. و اگر فلزاتی بی ارزش هستند که چرا مردان با غیرت را مامور به چنگ آوردن آنها میکنید؟
شما ها فقط یاد گرفتید که از اسم بزرگانی مانند حضرت پیامبر (ص ) و اهل بیت ایشان سو استفاده کنید در حالی که هیچ از اصول آنها نمی دانید و اصول و افکار خود را به اسم آنها به زبان می آورید هر چند که مطمئنا بسیاری از امثال شماها خودتان هم این حرفها را قبول ندارید و فقط برای دیگران انها را می پسندید
با عرض سلام
با تأیید حرف شما به نظر من هم مخاطبین آن حرف های رهبر که در بالا بیان شد، افراد خاصی هستند. چون از نظر رهبر هم شرکت در مسابقات و مدال آوری برای آنها فضیلت خاصی نیست. فضیلت واقعی زن به چیزهای دیگری است که ایشان در صحبت های دیگر خود در گذشته به آن اشاره کرده اند.
رهبر انقلاب در یک سخنرانی قبلا فرموده اند:
«ورزش، لزوماً به معنای ورزشهای قهرمانی و شرکت در مسابقات نیست. بعضی خیال میکنند که ورزشکار بودن، یعنی این که حتماً در مسابقات شرکت کنند. اگر میگوییم زنان ورزش کنند، یعنی حتماً باید در مسابقات شرکت کنند؟ نه. ورزش کنند، مثل این که غذا میخورند؛ مثل اینکه کارهای روزانه شان را انجام میدهند؛ مثل اینکه درس میخوانند. ورزش باید یکی از برنامه های حتمی زندگیشان باشد.
از طرف دیگر، من اعتقاد دارم که ورزش قهرمانی هم لازم است. اگر ورزش قهرمانی نباشد، این ورزش همگانی اصلاً تحقّق پیدا نخواهد کرد. »
(بیانات معظم له در جلسه پرسش و پاسخ با جوانان در دومین روز از دهه فجر -77/11/13)
به نظرم قسمت دوم این صحبت رهبر، برای همان افراد خاص است که روحیات خاصی دارند و با شرکت در مسابقات البته به صورت محجبه می توانند پیام رسان انقلاب پاک ایران اسلامی نیز باشند.
اینکه برخی ورزش های سنگین و خشن برای جسم و روح بانوان خوب نیست، بحث جداگانه ایست.
یا علی
بسم الله الرحمن الرحیم
در مذهب ما تقلید واجبه
و این مسله بین دو مجتهد هست
و به شما ربطی نداره
مثلا میخوای بگی فلان مرجع خوبه یا فلانی بده
اصلن بحث حوزویست
شما چرا نظر دادید
خوبه پس فردا یه مهندس عمران بیاد در مورد مامایی حرف بزنه
بله باید حرف علما تحلیل بشه البته اهلش
با سلام
دوست عزیز یه چیزایی توی دین از مسلماته و در هر دوره ای بوده مثل نماز و روزه و حجاب و شاید جز در مواقع اضطرار کم و کسر نشده. حالا حجاب از احکام مسلم و باید رعایت بشه و البته هیچ عالم با تقوایی هم فکر نمی کنم از قرآن و سنت و اجماع به این نتجه برسه که دخترامون می تونن به با لباس نا مناسب جلوی دید مردان غریبه و دوربین هایی برای سراسر دنیا مخابره می شه مسابقه بدن.
حالا جالبه فیلم ورزشی این خانمها در داخل ایران پخش نمی شه و ولی خارجی ها توی استادیوم می تونن از نزدیک ببینن
ای خاک تو سر اون استاد دانشگاهی که اینگونه مسایل را توجیه می کند دهنت بشکنه که اینگونه تحلیل نکنی اگه زحمتی نیست برو یه مقدار احادیث و روایات را بخون ببین احادیث و روایات ما با حرف کدام عالم سازگارتره بعد آن را بپذیر چرا شخص را محور حق قرار میدهید
سلام بهتون توصیه میکنم کتاب زن در ایینه جمال وجلا ل ایت الله جوادی املی رو بخونید ودیدگاه جامع ایشون رو در باره زنان متوجه میشیداگه توجه کنید مقام معظم رهبری فرمایش کردن که با حفظ ضوابط شرعی به نظر شما حداقل مسائل شرعی رعایت شده البته منظورم اون بزرگواری هم که گفته شخص رو معیار قرارندید هم هست مقداری دعوتتون میکنم به دقت در فرمایشات معظم له این کلمات که به صورت گزینشی انتخاب میشن کلمه الحق یراد به الباطل است وهیچ عالمی به اندازه مقام معظم رهبری جامع الابعاد نیستند
بسیار به جا و زیبا فرمودین
احساس میکنم نویسنده باتوجه با این که در دانشکده هنر هستند و هنر امروز هم چیزی جزء تخیل و توهم نیست لذا ایشان توهم را به جای استدلال ترجیح دادند و با همین توهم شروع به نوشتن مطلبی کردند...
میشه آقای دکتر شما نظر ندید ترکوندید با این این همه استدلال های قوی تون واقعا شما دکترا دارین؟؟؟؟؟؟؟
به نظر بنده بدترین تفسیری که از این موضوع میشد کرد همین بود.
و دیگر هیچ...
سلام.
درحالیکه مدال آوردن هرکس اعم از زن و مرد در یک عرصه مهم و جهانی مانند المپیک و در یک فعالیت خوب مانند ورزش قابل افتخار است. اما زن و مرد باید بدانند که اوج و کمال آنها در مدال آوردن نیست. در لگد پرت کردن و وزنه بلند کردن نیست، بلکه در سعادتمندی است. از این منظر دیدگاه رهبر و آیت الله جوادی آملی یکی است اما هر کدام یک بعد قضیه را مطرح کردند.
شما خودت با بیان چنین نظر بی ارزشی اصل حال خودتان را نشان دادید
امام صادق (ع) می فرماید : بهترین مساجد برای زنان خانه هایشان است . یعنی تا جایی که بانوان میتونن باید سعی کنند از دید نامحرمان دور باشند ، کما اینکه حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) که الگوی زنان هستند اینگونه بودند . این یعنی افتخار ، نه اینکه زنان ورزشکار با اون وضعیت بدون دامن و در معرض دید میلیونها نامحرم پاها و بدن خودشون رو حرکت بدند ، که چی؟ آیا میشه به این گفت افتخار؟ آیا ما میخوایم با این کارها حجاب رو به جهان صادر کنیم؟ آیا با روشهای دیگه غیر از پریدن و گارد گرفتن و دویدن و ... نمیشه حجاب رو به جهانیان عرضه کرد؟ ، آیا ائمه ما همچین حجابی و همچین کارهایی رو قبول دارن؟
خیلی از معضلات اجتماعی که الآن گریبان جامعه ما رو گرفته بخاطر همینه که زنان از خانه و فرزند و اهداف و کارهایی که برایش تعیین شده دور شده و لذا فقط به همین رفتن میادین ورزشی دل خوش کردیم.
با سلام خدمت همه .به نظر من ورزش خوبه ولی جوری نشه که به کانون خانواده آسیب بزنه .ورزش با رعایت حجاب و عفاف خوبه باید درعین ورزش محیطی برای خانواده فراهم کرد که همسر و فرزندان در آن احساس آرامش کرد و لطمه ای به تربیت فرزندان نخوره .مقام معظم رهبری از دید سیاسی به این موضوع پرداختند ولی آیت الله جوادی آملی از ابعاد دیگه تحلیل کردن که احترام به نظر هردو واجب است.این طرز فکر بعضيها که آزادی رو در دور شدن از کانون خانواده ميدونن و به هر بهانه ای از نقش اصليشون دور میشن رو شایسته نمیدانم چون نقش اصلی زنرسالت مادری و همسری است با تشکر
باسلام این دوستمان که ميگه ورزش با رعایت حجاب وعفاف خوبه کلا متوجه نيست میخوای به فوتبالیست هامون بگيم با شلوار و پیرهن برن تو زمین یا مثلا والیبالیست ها حجاب داشتنه باشن؟این مسئله کلا بی معنیه آخه بدن نیمه پوشیده ورزشکاران که تو زمین هستند از فاصله ای که تماشا چيا حضوردارن چيش دیده ميشه؟ که به خاطرش مانع حضور زنان بشيم ما حتی میتونیم طبقه ای مخصوص به خانوم ها بذاريم مثل اتوبوس یا مترو که جداس!