به گزارش پارس به نقل از فارس، احداث پارک و افزایش سرانه فضای سبز در سال های گذشته در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته است به طوری که در حال حاضر سرانه فضای سبز در تهران بالا رفته و تا حدودی مشکل فضای سبز کم شده است.

در سال های اخیر برای آسایش و رفاه حال شهروندان احداث بوستان های مادران در دستور کار قرار گرفت که زنان به راحتی در این مکان ها تردد کنند و از فضاهای ورزشی به خوبی استفاده کنند.

چندین سال است که طرح تفصیلی در تهران اجرایی شده و پهنه‌های شهر نیز مشخص شده است و در برخی از پهنه‌ها اصلا نباید ساخت و سازی صورت بگیرد.

در این راستا قوانین شفافی وجود دارد اما مدتی است که یک عضو شورای شهر گله‌مندی‌های در این زمینه به خصوص در مورد تغییر کاربری بوستان مادران در منطقه ۵ دارد.

 

محمد حقانی درباره پیگیری تغییر کاربری بوستان مادر در غرب تهران گفت: "در هفته های اخیر دو بار خدمت شهردار تهران تذکر دادم که کاربری این بوستان نباید از فضای سبز به برج‌سازی تغییر کند، ولی پاسخی نشنیده ایم. هرچند علاقمند نبودم مسایل رسانه ای شود ولی در مقابل این بی اعتنایی دو بار هم نامه نوشتم و خواهش کردم شهردار دستور دهد از این کار خلاف جلوگیری شود، ولی هیچ جوابی دریافت نکرده ایم."

وی درباره انتظار شورای شهر از شهرداری تهران در مورد این بوستان گفت: "پهنه این بوستان در طرح جامع و تفصیلی، پهنه سبز است و قرار است در 7 هکتار اراضی یاد شده، بوستان مادر احداث شود، لذا شورای شهر انتظار داشت آقای قالیباف دستور بررسی این مسئله و توقت کار را صادر کند، ولی این کار انجام نشده، هر چند ما علاقمندیم بین نمایندگان مردم در شورای شهر و شهرداری تعامل برقرار باشد، ولی ظاهرا عملیات خلاف قانون در این زمین همچنان ادامه دارد."

این عضو شورای شهر درباره راهکار توقف عملیات ساختمان سازی در این بوستان گفت: "باید شورای عالی شهرسازی و معماری، جهت احقاق حقوق مردم نسبت به بررسی این اقدام خلافی که در بزرگراه آیت الله کاشانی وارد شود و حقوق شهروندان را احیا و استیفا نماید. لذا تقاضا دارم پرونده بوستان مادر در این شورای عالی مطرح و ابطال شود."

حقانی درباره مشکلات مردم منطقه 5 با بلندمرتبه سازی در این بوستان گفت: "آن منطقه متراکم و پرجمعیت بیش از این امکان بارگزاری و اضافه شدن جمعیت ندارد، مردم منطقه بارها اعتراض خود را نسبت به ساخت و ساز در بوستان مادر اعلام کرده اند و حتی طومار برای شورای شهر امضا می کنند و می فرستند و از نمایندگان خود می خواهند زمین اختصاص داده شده به پارک، با کاربری فضای سبز باقی بماند."

وی درباره احتمال توقف عملیات ساختمانی در بوستان مادر و ابطال پروانه ساخت و ساز آن گفت: "احتمال زیادی وجود دارد که شورای عالی شهرسازی و معماری با بررسی پرونده این زمین، متوسط اقدامات خلاف قانون در واگذاری پروانه ساخت و ساز شود و دستور ابطال این پروانه را صادر کند. انتظار شورای چهارم شهر در توقف عملیات ساخت و ساز، خلاف قانون نیست. همانطور که شورای سوم هم در این باره تذکر داد و آن تذکر باعث توقف عملیات شده بود، ولی الان ما باز هم متوجه شدیم کار در حال ادامه است و انتظار داریم شورای عالی معماری و شهرسازی به  دور از هر گونه مسایل حاشیه ای، دستور توقف عملیات را صادر کند."

حقانی درباره ابطال پروانه های مشابهی مانند برجسازی بابک زنجانی در خیابان ایران زمین و باغ معنوی جمشیدیه توسط شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: "آنهایی که پروانه ساخت بر خلاف قانون می دهند، باید پاسخگوی این وضعیت باشند. مردم منطقه، طومار تهیه کرده اند و بارها به ساخت و ساز بی رویه در بوستان مادر اعتراض کردند. محیط زیست و محل زندگی این مردم، نیاز به فضای کافی دارد. مردم همانطور که به ساختمان و خیابان و پل نیاز دارند، به فضای سبز و بوستان هم نیاز دارند و علاقمند هستند. انتظار داریم شورای عالی شهرسازی و معماری پرونده این تغییر کاربری را بررسی کند و اگر شهرداری پاسخ قانع کننده ای دارد، طبعا اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری قبول می کنند. ولی همه می دانیم این کار خلاف قانون و ضوابط است و کمیسیون ماده 5 شهرداری نمی تواند بر خلاف قانون تغییر کاربری یک پارک را تصویب کند."

این در حالی است که پژمان پشمچی زاده شهردار منطقه 5 معتقد است که احداث بوستان مادر در در حد حرف بوده و قطع درختان در زمان مدیریت آقای حقانی(عضو فعلی شورای شهر که در زمان کرباسچی معاون خدمات شهری بوده) صورت گرفته است.

وی ادامه داد: زمین پلاک ثبتی 124 که در محدوده خیابان آیت‌الله کاشانی واقعی شده است حدود 140 هزار مترمربع بود است که از قدیم الایام توسط شرکت تعاونی وزارت آموزش و پرورش خریداری شد.

شهردار منطقه 5 افزود:  در انتهای دهه 60 و اوایل دهه 70 از دبیرخانه کمیسیون ماده 5 که در آن زمان در اختیار شهرداری تهران بود مجوز می‌گیرند تا در این فضا ساخت و ساز صورت گیرد. در بخشی از این زمین نیز شرکت برق در گذشته تأسیساتی داشته است.

پشمچی‌زاده یادآور شد: تعاونی وزارت آموزش و پرورش حدود 35 هزار متر از این زمین را در اختیار شهرداری منطقه 5 قرار داد به ازای هزینه جواز و 35 هزار متر دیگر نیز در دهه 70 توسط شهرداری خریداری شد.

شهردار منطقه 5 اظهار داشت: بر اساس تصاویر هوایی که از سال 75 تا سال 92 و سایت رسمی شهرداری تهران به آدرس www.tehran.ir قرار دارد هیچگونه درختی در این زمین مشاهده نمی‌شود.

پشمچی‌زاده یادآور شد: این درختان از سال 75 تا 76 توسط شهرداری وقت و طبق دستور کمیسیون ماده 5 شهرداری تهران که در آن زمان آقای محمد حقانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران بود قطع کردند و در دبیرخانه کمیسیون ماده 5 کاربری فضای سبز این زمین را تغییر داده‌اند.

وی یادآور شد: در این باغ 488 درخت سبز و خشک در سال 72 مورد تأیید قرار گرفته است که در سالیان مطرح شده (76-75) این درختان قطع شده است.

شهردار منطقه 5 بیان داشت: شهرداری تهران در 17 سال گذشته هیچگونه دخل و تصرفی بر اساس اسناد و تصاویر منتشر شده در این قطعه زمین نداشته و هیچ درختی را از بین نبرده است و هم اکنون نیز برای ساخت مجموعه مسکونی، اداری و تجاری به بخش خصوصی واگذار شده است و ما قصد نداریم هیچ برجی در این زمین بسازیم بلکه حداکثر طبقات مجموعه‌های ساخته شده 11 طبقه برآورد شده است.

وی به طرح تفصیلی شهر تهران اشاره کرد و گفت: در طرح و سامانه طرح تفصیلی که توسط شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و کمیسیون ماده 5 تأیید شده در فضای زمین ثبتی به پلاک 124 واقع در خیابان آیت‌الله کاشانی هیچگونه فضای سبز و پارکی در نظر گرفته نشده است و اینکه عنوان می‌شود به صورت غیرقانونی تغییر کاربری صورت گرفته اصلا صحیح نیست چرا که نقشه‌های ارجینال طرح تفصیلی شهر تهران در دبیرخانه شورای عالی شهرسازی شهرداری تهران و کمیسیون ماده 5 وجود دارد و هیچ مقامی غیر از شورای عالی و کمیسیون ماده 5 نمی‌تواند تغییری بر روی فضای شهری ایجاد کند.

پشمچی‌زاده با تأکید بر اینکه شهرداری منطقه 5 از نظر سرانه فضای سبز نسبت به سایر مناطق وضعیت بهتری را دارد، گفت: به ازای هر نفر در منطقه 5، 66 مترمربع فضای سبز موجود است و پارک‌های زنبق، عسل، یاران، شکوفه‌های انقلاب، میلاد 1 و میلاد 2 و ... از سرانه‌های فضای سبز این منطقه هستند و می‌توان گفت که منطقه 5 در زمینه سرانه فضای سبز اشباع شده ولی همچنان در دستور کار این منطقه قرار دارد.

وی درباره ساخت بوستان مادر در این منطقه اظهار داشت: احداث این بوستان در حد حرف بوده است و هیچ طرح و پروژه‌ای از سالیان گذشته تاکنون مبنی بر ساخت بوستان مادر در زمین ذکر شده وجود نداشته است و این تصوری بوده که مردم محل داشته‌اند.

شهردار منطقه 5 یادآور شد: در اوایل دهه 70 که مهندس جامی شهردار وقت منطقه 5 بوده‌اند و جناب آقای حقانی معاون وقت خدمات شهری شهرداری تهران و مسئول کمیسیون ماده 7 بوده‌اند تغییر کاربری این باغ به تجاری و مسکونی توسط  دبیرخانه کمیسیون ماده 5 تعیین و ابلاغ می‌شود که در آن زمان کمیسیون ماده 7 که ریاست آن بر عهده آقای حقانی بوده است نظارت بر باغات و تغییر کاربری آنها داشته است.

پشمچی‌زاده گفت: شهردار وقت منطقه 5 در آن زمان نیز نامه‌ای به مدیرعامل پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران که زیرمجموعه معاونت خدمات شهری شهرداری وقت (آقای حقانی) بوده است مبنی بر باغات این منطقه و قطع آنها می‌زند.

وی افزود: اهالی منطقه نیز در تاریخ 19/12/71 به کرباسچی شهردار تهران مبنی بر اینکه فضای سبز این منطقه و درختان آن در حال قطع شدن است نامه می‌زنند و آقای دوایی رئیس وقت دفتر شهردار تهران نامه‌ای به شهردار وقت منطقه 5 برای بررسی قطع درختان در زمینی واقع در خیابان آیت‌الله کاشانی ارسال می‌کند که شهردار وقت نیز در پاسخ به این نامه در تاریخ 21/1/72 عنوان می‌کند، باغ ملک ذکر شده متعلق به تعاونی است که از سوی دبیرخانه کمیسیون 5 مرکز به تغییر کاربری آن رأی داده است.

بر اساس این گزارش، گفته می شود شهردار منطقه ۵ توضیحاتی به حقانی عضو شورای شهر در این زمینه داده و اعلام کرده اند قطع این درختان برای سالیان گذشته بود و ربطی به مدیریت فعلی ندارد.