به گزارش پارس،   " مهدی صفاری" در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: دو گونه مالاریا انسانی در ایران وجود دارد که فالسیپاروم نوع بسیار خطرناک و کشنده و ویواکس هم نوع دیگری از آن است و این بیماری به وسیله پشه آنوفل منتقل می شود.

وی افزود: خوشبختانه انتقال مالاریای فالسیپارم در استان کرمان از سه سال پیش به صفر رسیده و تنها یک یا دو مورد از نوع ویواکس آن هم در جنوب استان رخ داده است.

صفاری به اقدامات از بین بَرنده ناقل بیماری مالاریا اشاره و تصریح کرد: سالی دوبار مناطقی که قبلاً آلوده به مالاریا بوده اند سمپاشی می شوند و با نوزاد پشه آنوفل (لارو) با انجام عملیات لاروکشی مبارزه می شود.

کارشناس مالاریای دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: وجود عواملی می تواند سبب بازگشت مالاریا شود از جمله تغییرات آب و هوایی به خصوص وجود بارش ها، جابه جایی جمعیت ها مانند ورود افاغنه و پاکستانی های آلوده به مالاریا، که این عوامل مستعد کننده در کنار هم و وجود ناقل بیماری باعث بازگشت بیماری مالاریا می شوند.

صفاری گفت: هم اکنون نیز مناطق در معرض خطر به ویژه در شهرستان های جنوب استان پشه بند آغشته به حشره کش توزیع و همچنین عملیات بیماریابی یعنی شناسایی افراد آلوده به مالاریا و درمان به موقع انجام می شود.

وی تاکید کرد: شناسایی و درمان به موقع بیماران حائز اهمیت است چراکه در این صورت هم فرد آلوده سریعاً درمان و هم از آلودگی منطقه جلوگیری خواهد کرد.

کارشناس مالاریای دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآوری کرد: در سند چشم انداز افق ۱۴۰۴ باید مالاریا به طور کلی در ایران حذف شود که در مدت کمتر ازپنج سال توانستیم مالاریای فالسیپاروم را در استان کرمان حذف کنیم و پیش بینی می شود تا دو سال آینده نیز نوع ویواکس نیز به طور کلی از استان حذف شود.

صفاری در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه کاهش ابتلا به مالاریا در کل کشور دیده می شود به طوری که در سال ۱۳۷۲ حدود ۶۰ هزار نفر به ویژه در سه استان جنوبی (سیستان وبلوچستان، هرمزگان وجنوب کرمان) به مالاریا مبتلا می شدند اما خوشبختانه در حال حاضر سالانه کمتر از ۴۰۰ نفر ابتلا را در کشور شاهد هستیم.