به گزارش پارس به نقل از مهر، پیمان ﭘﯿﺸﮕﺎﻫﯽ گفت: تاکنون واکسن های مننژیتی که در ایران تزریق می شد، از نوع" پلی ساکاریدی" بود. وی افزود: این نوع واکسن ها سه محدودیت عمده دارند اول اینکه نمی توان برای کودکان زیر دو سال تزریق کرد، دوم اینکه گاهی ویروس وارد بدن شخص می شود اما به دلیل اینکه شخص واکسن زده است، علامتی از خود بروز نمی دهد و ویروس را به عنوان ناقل به داخل کشور منتقل می کند و مشکل دیگر اینکه مدت تأثیرگذاری آن دو سال است و بعد از دو سال باید تجدید شود.

پیشگاهی از رایج شدن نوع جدیدی از واکسن ها در جهان خبر داد و گفت: واکسن های جدیدی که در دنیا در حال رایج شدن است از نوع « کونژوگه» است که این سه عیب را ندارد و بچه هایی که به حج و عمره برده می شوند، نیز می توانند از آن تزریق کنند، پنج سال اعتبار دارد و « کریر ندارد» یعنی اجازه ورود ویروس را به بدن نمی دهد.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ علمی می توان گفت واکسن های جدید به نوع قبل ترجیح دارند، عنوان کرد: توصیه های جهانی مراکز بهداشتی مانند سازمان بهداشت جهانی استفاده از این نوع واکسن را اجبار نکرده است. وزارت بهداشت ایران نیز چنین توصیه و اجباری نداشته است و از آنجا که مرجع ما وزارت بهداشت است، ما نیز برای استفاده حجاج اجباری قرار نداده ایم.

ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر تصریح کرد: فرصت استفاده از این نوع واکسن جدید برای زائران فراهم شده و اطلاع رسانی کافی نسبت به این موضوع نیز صورت می گیرد اما زائران در انتخاب نوع قبلی و نوع جدید واکسن مختار هستند به ویژه اینکه قیمت واکسن های جدید نسبت به واکسن های قبلی سه برابر بیشتر است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از واکسن جدید برای کودکان زیر دو سالی که عازم حج یا عمره می شوند ضروری است.