بیماری که جان ایرانیان را می گیرد چیست؟
دانشیار دانشگاه علومپزشکی تهران با اشاره به کاهش ۳۰۰ هزار سال عمر بیماران دیابتی ایرانی در سال گفت: متاسفانه بیماری دیابت در ایران در سنین حدود ۳۰ تا ۴۰ سالگی رخ میدهد ولی در آمریکا و اروپا افراد ۶۰ تا ۷۰ سال مبتلا میشوند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، محمدرضا مهاجری تهرانی در همایش دیابت و راه های پیشگیری از عوارض آن که در بیمارستان ۵۰۳ ارتش (مهاجر) برگزار شد اظهار داشت: فعالیت های بیمارستان ۵۰۳ ارتش با توجه عملکرد خوب آن در زمینه جلوگیری از قطع عضو پای بیماران دیابتی بسیار خوب بوده است و حتی از عملکرد بیمارستان شریعتی نیز بهتر است.
وی با اشاره به عوارض متعدد بیماری دیابت از جمله عوارض قلبی، عروقی، چشمی، کلیوی و در نهایت قطع عضو عنوان کرد: دیابت شایعه ترین بیماری متابولیک دنیاست و در حال حاضر ۳۰۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند و برآورد می شود تا سال ۲۰۳۰ این تعداد به ۵۰۰ میلیون نفر برسد که بیش تر نیز کشورهای جهان سوم را درگیر خود می کند.
این فوق تخصص غدد متابولیسم ادامه داد: متأسفانه بیش ترین مبتلایان به بیماری دیابت در ایران در سنین اوج و فعالیت هستند ولی در کشورهای توسعه یافته افرادی که بالای ۷۰ سال سن دارند به این بیماری مبتلا می شوند و هیچ ارگانی از بدن نیز در مورد بیماری دیابت در امان نخواهد بود.
مهاجری تهرانی با اشاره به این که عمده علت ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ کم تحرکی و افزایش وزن است عنوان کرد: ۸۰ درصد بیماران دیابتی در زمان مراجعه به پزشک چاق هستند و بر این مبنا متأسفانه چاقی شکمی در خانم های ایرانی بیش تر از مردان شایع است.
* دیابت سومین کشور پرجمعیت دنیا
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جمعیت ۳۰۰ میلیونی بیماران دیابتی در جهان افزود: بعد از کشورهای چین و هند دیابتی ها به عنوان پرجمعیت ترین کشور دنیا به حساب می آید و تا ۲۰ سال آینده نیز تعداد دیابتی های ایران ۲ برابر خواهد شد.
مهاجری تهرانی ادامه داد: ۱۰ درصد مردان و ۱۱ درصد زنان ایرانی در سنین بالای ۳۰ سال به دیابت مبتلا می شوند که قند خون آنان نیز بالاست و به طور میانگین از هر ۱۰۰ نفر ۲۰ نفر قند خون بالا دارند.
وی تصریح کرد: در آمریکا افراد بالای ۶۰ تا ۷۰ سال دچار دیابت می شوند ولی در ایران افراد بالای ۴۰ سال که در سن فعالیت و اوج کار هستند و باید درآمدزایی کنند به این بیماری مبتلا می شوند. در مجموع در خاورمیانه ۱۴ میلیون نفر مبتلا به بیماری دیابت هستند و در کشور ما نیز ۱۰ درصد جمعیتمان به دیابت مبتلا هستند که رقمی بالغ بر ۴/۵ تا ۵ میلیون نفر را در بر می گیرد.
این فوق تخصص غدد متابولیسم عنوان کرد: افراد باید بعد از سنین ۴۵ سال حتما قند خون خود را چک کنند. بر این اساس شهرهایی مانند بوشهر، یزد و تهران بالاترین شیوع دیابت را در کشور دارند و شایع ترین مشکلات و ابتلا بیماران چشمی و نابینایی، دیالیزی و قطع پا به دلیل دیابت است.
مهاجری تهرانی تصریح کرد: ۴ تا ۵ برابر مشکلات قلبی و عروقی به دلیل بیماری دیابت است و در مجموع در کشور ما ۳۰۰ هزار سال در طول یک سال از عمر مفید افراد به دلیل بیماری دیابت کاهش می یابد؛ بر این اساس هر چقدر افراد بتوانند قند خون خود را کنترل کنند عوارض این بیماری نیز کم تر می شود.
وی ادامه داد: ۱۵ درصد از بیماران دیابتی به زخم پا مبتلا می شوند که از این تعداد نیز ۱۵ درصد دیگر دچار قطع عضو خواهند شد ولی می توان ۵۰ تا ۸۰ درصد این مشکلات را با اقدامات پیشگیری جلوگیری کرد.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برخی از اقدامات نادرست از جمله ریختن خاکستر بر روی زخم پای دیابتی عنوان کرد: طولانی ترین زمان بستری در افراد دیابتی به خاطر زخم پا است و متأسفانه افراد زمانی به پزشک مراجعه می کنند که دچار عارضه های دیابت شده اند.
مهاجری تهرانی در پایان خاطرنشان کرد: شماره ۸۷۲۹۹۲۰ برای ارتقای اطلاعات افراد و بیماران در زمینه بیماری دیابت ایجاد شده است و افراد می توانند به صورت ۲۴ ساعته با این خط تلفن ارتباط برقرار کنند و تحت مشاوره قرار گیرند. برای درمان بیماران دیابتی باید به صورت تیمی اقدام کرد و در این تیم پزشکی باید ارتوپد، جراح عروق، روانپزشک، متخصص پوست و پرستار حضوری فعال داشته باشند.
به گزارش تسنیم، همایش دیابت و راه های پیشگیری از عوارض آن با همت بیمارستان ۵۰۳ ارتش برای ارتقای آگاهی مردم با آموزش چهره به چهره از طریق پزشکان به بیماران برگزار شده است.
ارسال نظر