به گزارش پارس به نقل از تسنیم، زنی جوان با مراجعه به دادگاه خانواده شهید محلاتی دادخواست طلاق خود را به قاضی یکی از شعب ارائه کرد و گفت: شوهرم به دلیل اینکه من شاغل هستم سرکار نمی رود و مرا موظف به پرداخت خرجی خانه می کند و بی مسئولیت است، دیگر تحمل او را ندارم.

زن بار دیگر در مقابل قاضی با فریاد، بیان کرد: فقط باید از او جدا شوم هیچ وقت مرا درک نکرده و نمی داند که من یک زن هستم نه مرد خانه.

مرد جوان نیز در مقابل قاضی پرونده گفت: همسرم شاغل بوده و درآمدش مناسب و بالاست و نیازی نیست من سر کار بروم؛ همسرم سخت می گیرد اگر منطقی فکر کند متوجه می شود که نیازی نیست که هر دو مشغول فعالیت در بیرون از منزل شویم.

وی با بیان اینکه یا من باید شاغل باشم یا همسرم، ادامه داد: همسرم به دلیل اینکه سرکار نمی روم مرا بی مسئولیت می داند ولی بهتر است بداند که کارهای منزل را من انجام داده و او این موضوع را فراموش کرده است؛ او فقط مواد غذایی را تهیه کرده و من غذا درست می کنم.

مرد با اشاره به اینکه حدود ۵ سال است با یکدیگر زندگی می کنیم و فرزندی نداریم، اظهار داشت: می خواهم که همسرم سرکار نرود و من جای او سرکار روم و او به کاری های منزل برسد؛ چشمم دنبال حقوق او نیست و باید این موضوع را بداند.

زن در ادامه با بیان اینکه اگر دیگر سرکار نروم، شوهرم شغلی ندارد و چه کسی خرجی زندگیمان را می دهد، افزود: همه این صحبت ها بهانه است چراکه از دادگاه که برویم دوباره کار خودش را می کند؛ هزاران نفر او را نصیحت کردند و او هر بار قول داده است ولی همه چیزی همان بوده که خواسته و کار خود را کرده است.

بعد از چند دقیقه سکوت قاضی پرونده، زن و مرد را به مصالحه دعوت کرده و از مرد خواست که به دنبال کار باشد و در کنار همسرش شاغل بوده و به خرجی خانه کمک کند همچنین گفت که تا زمانی که شغلی پیدا می کند همسرش را در فشار نگذاشته و با یکدیگر همدل و همراه شوند.

*زن و مرد می توانند هر دو شاغل باشند/ زن در کنار ایفای نقش مادری می تواند شاغل هم باشد

حسن عشایری، جامعه شناس، عصب شناس و استاد دانشگاه در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: شاغل بودن زن یک حسن است چرا که باعث استقلال نسبی او شده و هویت اجتماعی و ارتباطات او گسترده می شود.

ویا با بیان این که زن می تواند مانند مرد شاغل باشد، ادامه داد: زن نباید تنها در خانه مشغول خانه داری و فرزندآوری شود بلکه می تواند در کنار ایفای نقش مادری در تمام عرصه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی سیاسی حضوری مؤثر داشته باشد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: ۱۰ سال اخیر شاهد فعالیت و حضور پر رنگ زنان در جامعه بوده ایم که این امر قابل توجه است همچنین باید بگویم اعتماد به زنان در مشاغل افزایش یافته است چرا که معمولاً از نقش مادری خود غفلت نمی کنند و کار خود را به نحو احسن انجام می دهند.

عشایری با تأکید بر این که وقتی زنی شاغل است نیاز نیست درآمدش را در اختیار مرد قرار دهد چرا که می تواند آن را پس اندازی برای زندگی و خود کند، افزود: برخی خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی نیاز دارند که زن و حتی فرزند نیز شاغل باشد بنابراین این موضوع برای خانواده مضر نیست.

وی با اشاره به این که برخی اجاره خانه ها سنگین است که برخی اوقات همه اعضای خانواده با همدلی و همبستگی برای حل این موضوع اقدام می کنند، گفت: شاغل بودن زن خانواده یک معضل نیست بلکه با همدلی و همراهی با مرد می تواند در استخکام خانواده مؤثر نیز باشد.

این کارشناس با بیان اینکه باید از مردسالاری و زن سالاری به سوی شایسته سالاری گام برداریم، اظهار داشت: نباید زن و مرد در خصوص کار در بیرون از منزل زیاده روی کنند که به مسائل خانه و همسرداری نرسند همچنین این موضوع که شغل زن باعث بی مسئولیتی مرد می شود باید بررسی شود.

عشایری بیان کرد: زن باید همپا و همراه مرد باشد.