شرایط فرهنگیان برای کسب یک مدرک بالاتر
بخشنامه اعطای گواهینامه نوع دوم فرهنگیان پس از مدتی رکود این روزها به مناطق ابلاغ و تیمهای بررسی اسناد و مدارک معلمان تشکیل شده است اما زمان اجرای این طرح باتوجه به منابع مالی آن هنوز مشخص نیست.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، چند وقت پیش بود که وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل و فرآیند اجرایی اعطای گواهینامه نوع دوم کارکنان این وزارتخانه را با امضای وزیر آموزش و پرورش وقت اعلام کرد.
اما این طرح هم گویی از جنس طرح هایی بود که ظاهرا روی میز جلسات تخصصی تصویب شده بود و اجرایی شدن آن در عمل با مشکلات و چالش هایی مواجه بود چرا که منابع مالی لازم برای اعطای گواهینامه نوع دوم تامین نشده بود.
این روزها اما اخباری شنیده می شود که بخشنامه ای در رابطه با اجرایی شدن گواهینامه نوع دوم فرهنگیان ابلاغ شده است و مناطق باید آن را اجرایی کنند، تا پیش از این برای اعطای گواهینامه نوع دوم به فرهنگیان ابهاماتی در رابطه با شیوه های اجرا وجود داشت به گونه ای که برخی ادارات کل و مناطق به آموزش و پرورش اعلام کردند که باید برای اعطای گواهینامه نوع دوم به فرهنگیان شناور بودن زمان را مدنظر قرار داد؛ این روزها که بخشنامه اعطای گواهینامه نوع دوم ابلاغ شده است در سطح مدارس تیم بررسی اسناد و مدارک معلمان و در سطح مناطق گروه های ممیزی تشکیل شده است که تا بهمن ماه به بررسی مدارک پرداخته و احتمالا در اسفند آزمونی برای اعطای مدرک معادل فوق لیسانس و دکترا برگزار می شود.
یکی از شرایط اعطای گواهینامه نوع دوم به فرهنگیان شرکت در دوره های ضمن خدمت است که بر این اساس اعطای این گواهینامه می تواند به حضور باانگیزه تر فرهنگیان در دوره های ضمن خدمت منجر شود اگر چه برخی از فرهنگیان معتقدند نظام آموزش ضمن خدمت نیازمند تحول و انقلابی عمیق است. از سوی دیگر برخی از فرهنگیان هنوز امید ندارند که آموزش و پرورش بتواند از عهده هزینه های این طرح بربیاید.
اسدالله اسدی گرمارودی، رئیس مرکز برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درخصوص ابلاغ بخشنامه گواهینامه نوع دوم فرهنگیان اظهار داشت: بخشنامه این موضوع به تمام استان ها ابلاغ شده است و هم اکنون در حال ارزیابی و گزارش گیری هستیم تا بتوانیم افراد مشمول را استخراج کنیم.
وی افزود: افراد واجد شرایط می توانند فرم مربوطه را پر کرده و استان ها نیز آن را برای بررسی نهایی ارسال می کنند، هم اکنون در حال گزارش گیری درخصوص اقدامات استان ها در این زمینه هستیم.
اما در دستورالعمل اعطای گواهینامه نوع دوم به فرهنگیان آمده است: شرایط اخذ این گواهینامه ها در بخش مهارتی شامل دارابودن مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه طی ۱۲۰۰ ساعت آموزش مصوب با شرایط حداقل ۲.۳ آموزش ها در زمینه آموزش های شغلی که حداقل در ۶ سال طی شده باشد و حداکثر ۲۰۰ ساعت آموزش در طول یک سال است.
در بخش تخصصی، دارا بودن مدرک تحصیلی فوق دیپلم یا گواهینامه مهارتی و طی ۱۰۰۰ ساعت آموزش مصوب در شرایطی که حداقل ۳.۴ آموزش ها، آموزش های شغلی یا آموزش مدیران باشد که حداقل در ۵ سال طی شده و حداکثر ۲۰۰ ساعت آموزش در طول یک سال باشد.
شرایط لازم برای دریافت گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح یک عبارت است از: دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانس یا گواهینامه تخصصی و طی ۸۰۰ ساعت آموزش کوتاه مدت مصوب با شرایط حداقل ۳.۴ آموزش ها در زمینه آموزش های شغلی یا آموزش مدیران که حداقل ۵ سال طی شده و حداکثر ۱۶۰ ساعت آموزش در طول یک سال، همچنین شرکت در آزمون جامع و کسب حد نصاب ۷۰ درصد امتیاز آزمون و تهیه یک طرح تحقیقی در زمینه شغل مورد تصدی ویژه اخذ گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح یک است.
شرایط اخذ گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح دو: دارا بودن مدرک تحصیلی فوق لیسانس با گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح یک و طی ۶۰ ساعت آموزش کوتاه مدت مصوب با شرایط حداقل ۳.۴ آموزش ها در زمینه آموزش های شغلی یا آموزش مدیران که ۶۰۰ ساعت آموزش حداقل در ۵ سال طی شده و شرکت در آزمون جامع و کسب حد نصاب ۷۰ درصد امتیاز آزمون را از شرایط دریافت این گواهینامه ذکر کرد و افزود: ارائه یک طرح تحقیقی علمی توسعه ای در زمینه شغل مورد تصدی و تأیید آن توسط کمیته علمی پس از برگزاری جلسه دفاعیه، داشتن حداقل دو خدمت برجسته شامل پیشنهاد، ابتکار، تألیف یا ترجمه کتاب و مقاله و مستند سازی تجربیات که موجب افزایش بهره وری کار و بهبود عملکرد فردی و سازمانی شود و حداکثر معادل ۲۰۰ ساعت آموزشی برای فرد در نظر گرفته شود، از دیگر شرایط کسب این گواهینامه است.
باسلام.لطفا گواهی نامه نوع دوم را سریعتر پی گیری نمایید خصوصا اینکه خیلی از فرهنگیان در شرف بازنشسته شدن می باشند ولطفا آزمون را حذف کنید وتحقیق را هم حذف کنید ویا حداقل ازمون ان را حذف کنید .با تشکر.