به گزارش پارس نیوز ، چند روز پیش وزیر بهداشت در گفت‌وگو با صدا و سیما درباره افزایش قیمت دارو گفت: «افزایش نرخ ارز ترجیحی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا ۳۸ هزار و ۵۰۰ در سال ۱۴۰۴، می‌تواند بازار دارویی کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد و باعث گرانی دارو شود».

وزیر بهداشت افزود: «دارو در روندی که نوسانات ارز دارد، تغییراتی می‌کند و طبیعی است که دولت از قیمت دارو حمایت کند و مابه التفاوت تغییرات نرخ ارز رو به بیمه دهد تا بیمه‌ها پرداخت کنند که از جیب مردم پرداخت نشود، مثلا بیمه‌های دولتی مانند تامین اجتماعی و سلامت، خدمات‌درمانی را با ریال بالاتر و بیشتر پوشش دهند تا برای مردم شرایط درمانی با قیمت پایین‌تر فراهم شود».

علاوه بر او محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز به یک سایت خبری توضیح داده که صنعت دارو ۳۰ همت از بیمارستان‌ها و بیمه‌ها طلب دارد و در شرایطی که قیمت ارز و هزینه تولید آن بالا رفته چاره‌ای جز افزایش قیمت دارو وجود ندارد.

همچنین مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو که اخیرا در گفت‌وگوای اظهار کرده قیمت دارو در ایران نسبت به دنیا و منطقه پایین است، نیز در این باره گفته: «حذف ارز ترجیحی دارو فعلاً در برنامه دولت نیست و سال آینده نیز ارز ترجیحی وجود دارد، اما قیمت آن را هنوز نمی‌دانیم. اصل آن است که باید از بیماران حمایت شود. اگر بیمه‌ها قوی باشند و بودجه مناسب نیز به آنها داده شود، بهترین مدل حمایت از بیماران خواهد بود، اما در مجموع اگر افزایش قیمتی در نرخ ارز ترجیحی داشته باشیم، قاعدتاً قیمت‌ها متناسب با آن افزایش خواهد یافت و در این صورت نیز راهکار لازم برای حمایت از مردم اعمال می‌شود. در مجموع دغدغه دولت آن است که دارو و تجهیزات مورد نیاز در دسترس مردم باشد.»/شرق