حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پارس نیوز ،به بررسی چالش‌ها و مشکلات جامعه پرستاری در ایران پرداخت.

وی با اشاره به نقش حیاتی پرستاران در زمان جنگ و بحران کرونا تأکید کرد که این قشر با حضور در بیمارستان‌های صحرایی و اورژانس‌ها به خدمات‌رسانی به مردم پرداخته‌اند. در حالی که بسیاری از پرستاران در کشورهای دیگر به دلیل مسائل مالی از کار دست کشیدند، پرستاران ایرانی بر بالین بیماران باقی ماندند و تعدادی از آن‌ها جان خود را در این مسیر از دست دادند.

شهریاری بیان کرد که قوانین کارآمدی توسط مجالس مختلف تصویب شده است، اما دولت‌ها در عمل نتوانسته‌اند آن‌ها را به درستی اجرا کنند و به رضایتمندی جامعه پرستاری دست یابند.

وی بر لزوم اجرای قانون ارتقای بهره‌وری کارکنان نظام سلامت، کاهش ساعت کاری و تعرفه‌گذاری پرستاری تأکید کرد و گفت: "اضافه‌کار اجباری بر جامعه پرستاری تحمیل شده و به شرایط سختی کار این قشر به درستی توجه نشده است."

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس افزود که تلاش‌های زیادی برای کاهش مشکلات پرستاران انجام شده است، اما هنوز اتفاقات مثبتی نیفتاده و این موضوع منجر به نارضایتی آن‌ها شده است. او ابراز امیدواری کرد که در دولت جدید، که رئیس آن از جامعه پزشکی است، بخشی از دغدغه‌های جامعه پزشکی و پرستاری کاهش یابد.

شهریاری همچنین به این نکته اشاره کرد که مجلس نهایت تلاش خود را برای حل مشکلات پرستاران خواهد کرد، اما نمی‌تواند بدون موافقت دولت مصوبه‌ای را تصویب کند که بار مالی داشته باشد.

وی از وجود قراردادهای متنوعی مانند شرکتی، قراردادی، طرحی، تبصره‌ای و خرید خدمات در حوزه پرستاری خبر داد و گفت: "کارکنان علیرغم کار یکسان، حقوق‌های متفاوتی می‌گیرند و احساس امنیت شغلی ندارند."