رفیعی در گفتگو با پارس نیوز :
رئیس جمهور فارغ از نگاههای جناحی، سیاستهای کلی محیط زیستی برنامه هفتم را اجرا کند
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اولویتی که باید مورد توجه دولت چهاردهم قرار گیرد تالاب ها است؛ البته ما برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه بحث حقابه تالاب ها را جدول تخصیص منابع آب پیش بینی کردیم بنابراین ضروری است دولت حقابه تالاب ها را مدنظر قرار دهد.
سمیه رفیعی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پارس نیوز، در مورد اولویت ها و برنامه های دولت چهاردهم در حوزه محیط زیست، گفت: حوزه محیط زیست کشور کارهای عقبمانده و بر روی زمین مانده زیادی دارد که نیاز است فارغ از نگاههای جناحی و سیاسی برای تامین و حفظ منافع ملی به محیط زیست توجه ویژه داشت.
وی ضمن آرزوی موفقیت برای دولت جدید، افزود: بحث حفاظت از محیط زیست در تمامی ارکان و در حوزه های حفظ محیط زیست طبیعی، عدم تغییر کاربری اراضی و حفظ اراضی ملی باید از اولویتهای اصلی دولت چهاردهم باشد. در واقع برخی پروژهها و طرحها حفظ کاربری اراضی را نشانه رفته و این پدیده ای بسیار خطرناک بوده که با هزار و یک بهانه در حال انجام است و مقابله با آن همت دولت را میطلبد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اولویت دیگری که باید مورد توجه دولت چهاردهم قرار گیرد تالاب ها است. البته ما برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه بحث حقابه تالاب ها را جدول تخصیص منابع آب پیش بینی کردیم بنابراین ضروری است دولت حقابه تالاب ها را مدنظر قرار دهد.
رفیعی با یادآوری اینکه در مورد محیط زیست دریایی با چالشهای بسیار عمدهای مواجه هستیم، تصریح کرد: ویژه خوارانی را در بحث محیط زیست دریایی داریم که این ویژه خواریها، تنوع زیستی دریا را با مشکل مواجه کرده است. به عنوان مثال درمورد بحث پرورش میگو از صادرکنندگان خیلی خوب و قوی میگو بودیم به طوری که کشورهای اروپایی حتی در اوج تحریمها هم همچنان مشتری ویژه میگو خوب ایران بودند، اما متأسفانه الان وضعیت به شدت شکننده شده و مطلوب نیست.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، یادآور شد: در مورد استفاده اقتصادی از دریاها به گونه ای برنامهریزی و عمل شده که باعث تخریب تنوع زیستی و محیط زیست دریا و تحت الشعاع قرار گرفتن معیشت پایدار و بهرهبرداری اقتصادی از منابع دریا شده و دولت چهاردهم باید برای این مسائل برنامه های کارشناسی شده داشته باشد. البته به این دولت امید داریم زیرا قرار است حرف کارشناسان بیش از هر زمان دیگری شنیده شود و امیدواریم علاوه بر شنیدن مبنای تصمیمگیریها هم قرار گیرد. زیرا کارشناسان محیط زیست سال هاست زنگ خطر تخریب سرزمین و محیط زیست را به صدا درآوردند اما این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هر موفقیتی که فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم کسب کرده به این دلیل بود که حرف کارشناسان بدون توجه به حوزه سیاسی شان شنیده شده و اظهارات کارشناسی آنها مبنای تصمیمگیری و تصمیمسازی قرار گرفته است.
وی ایجاد بخش محیط زیست در برنامه هفتم توسعه و کسب موفقیتهای چشمگیر در حوزه محیط زیست مجلس را مرهون توجه به اظهارات کارشناسی دانست و گفت: در این راستا مشخص شد که اگر به حرفهای کارشناسی توجه شود میتواند برکات فراوانی برای کشور داشته باشد؛ با مشکلات زیادی در حوزه ارکان محیط زیست انسانی، طبیعی و دریایی، پرسنل، محیط بان و جنگلبانان مواجه هستیم و رفع این مشکلات نیازمند اقدامات اورژانسی، برنامهریزیهای دقیق، پایهای و مبنایی است.
ارسال نظر