احمدحسین فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پارس نیوز، با اشاره به کمبود معلم در مدارس گفت: همانطور که در سخنان مقام معظم رهبری اشاره شد، مشکلات و مسائل آموزش و پرورش به مرور زمان ایجاد شده، کمبود معلمان در طول زمان انباشته شده و خبرهای روز وزارتخانه حاکی از کمبود ۲۶۰ هزار معلم است.

وی، مهمترین علت ایجاد این مشکل را کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو و تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان برشمرد و گفت: این مرکز آموزش عالی مهمترین منبع اصلی تأمین نیروی آموزشی دانشگاه فرهنگیان است که متأسفانه از سالانه 25 هزار نفر دانشجو معلم به حدود یک‌هشتم یعنی 3000 نفر کاهش داشته که حاصل بی‌تدبیری مسئولان به مرور زمان بوده است. با اعتراض رهبر انقلاب و حضور ایشان در این مرکز مواجه و نهایتا مقرر شد که این وضعیت ساماندهی و کمبودها جبران شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس به دیگر علل ایجاد شرایط نابسامان کمبود معلم پرداخت و گفت: این معضل در اثر حذف دانشسراها و تربیت معلم‌ها در طول سال‌ها و از دولت‌های قبلی به وجود آمده و ارتباطی به دولت سیزدهم ندارد. می‌توان گفت که وزارت آموزش و پرورش به‌ویژه در دو سال اخیر بیشترین جذب معلم را از طریق ماده ۲۸ و افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان داشته است.

فلاحی با اشاره به اینکه سازمان اداری و استخدامی کشور همکاری خوبی در زمینه صدور مجوز استخدام داشته است، ادامه داد: کمیسیون آموزش مجلس هم از آغاز به کار مجلس یازدهم در دولت قبلی و فعلی به این مسئله مهم ورود پیدا کرده. متاسفانه علاوه بر آمار کمبود ۲۶۰ هزار معلم در مجموعه آموزش و پرورش، با کاهش ۵۰ هزار نیروی پشتیبان و سرایدار هم مواجه هستیم. در برخی از مدارس مدیران و معاونان در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند.