به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر ظهر امروز (شنبه) در دوازدهمین جلسه ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور با محکوم کردن تلاش‌های اخیر جریان معاند برای زیر سوال بردن فرهنگ ایثار و شهادت، جریان مقاومت و مدافعین حرم، گفت: لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاه‌های مرتبط با حوزه فرهنگ برای پاسخگویی به این گونه سخنان که برنامه ریزی شده و وابسته به جریان معاند هستند، اقدامات لازم را انجام دهند.

وی افزود: آنچه قدرت جمهوری اسلامی ایران را از دیگران متمایز می‌کند، روحیه و فرهنگ ایثار و شهادت است چرا که همه کشورها از سلاح و تجهیزات نظامی برخوردار هستند اما روحیه ایثار و شهادتی که در ملت ایران متبلور است، ما را از سایر کشورها متمایز ساخته است.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: فرهنگ ایثار و شهادت امروز در عرصه بین الملل نشر پیدا کرده و بدین جهت دشمنان مقابله با این فرهنگ را در دستور کار خود قرار داده اند و به صورت برنامه ریزی شده به دنبال تضعیف و زیر سوال بردن مدافعین حرم و جریان مقاومت هستند.

مخبر همچنین از مراسم راهپیمایی اربعین به عنوان فرصتی فوق العاده و استثنایی برای ترویج ارزش‌های دینی و فرهنگی یاد کرد و افزود: دولت آمادگی دارد تمامی امکانات لازم را برای تکمیل زیرساخت‌های فرهنگی و ترویج ارزش‌ها در این مراسم پراهمیت فراهم کند.

وی همچنین به اهمیت دیپلماسی فرهنگی نیز اشاره و تصریح کرد: دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی منطقه‌ای از رویکردهای مهم دولت سیزدهم است که باید اقدامات بیشتری در این بخش صورت گیرد.

معاون اول رئیس جمهور بر لزوم احصاء دقیق شاخص‌های فرهنگی و کمی شدن این شاخص‌ها تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و بهره گیری از اندیشکده های دانشگاهی و دانشجویی می‌تواند برای احصاء شاخص‌های فرهنگی مؤثر و مفید باشد.

در این جلسه که وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز حضور داشتند، حجت الاسلام عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سخنان اخیر جریان فتنه گفت: برخی که در دوره‌ای تلاش کردند سلامت انتخابات کشور را زیر سوال ببرند، امروز تلاش می‌کنند مشروعیت جهاد و دفاع از حرم اهل بیت (ع) را زیر سوال ببرند.

وی افزود: اگر رشادت مدافعین حرم و در رأس آنها شهید سردار سلیمانی که منجر به عقب نشینی و نابودی داعش شد نبود، امروز وضعیت منطقه و کشورهای آن می‌توانست شکل دیگری داشته باشد.

در این جلسه گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور و نتایج نظرسنجی و پیمایش‌های صورت گرفته در حوزه فرهنگ ارائه شد و موضوعاتی نظیر نشاط اجتماعی، خانواده و جمعیت، پوشش و حجاب و دینداری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در ادامه این جلسه پس از بحث و بررسی، بودجه فرهنگی با برش استانی به تصویب رسید و مقرر شد این بودجه از محل اعتبارات سفرهای استانی رئیس جمهور تأمین شود.

تشکیل کمیسیون مشترک سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های ذیربط در حوزه فرهنگی و همچنین دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی برای تدوین برنامه هفتم توسعه در حوزه فرهنگی از دیگر مصوبات این جلسه بود که اعضای این کمیسیون و ملاحظات مرتبط با آن تصویب شد.