شمارش معکوس برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی
زمان صدور پروانه ساختمانی در ماه جاری کاهش مییابد. موانع ایجاد شده در دوره قبلی مدیریت شهری برداشته میشود. برخی از فرآیندهای صدور پروانه مربوط به سازمانها و مجموعههای بیرون شهرداری است که مدیران در حال رایزنی برای تسریع فعالیتها هستند.
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، روند صدور پروانه ساختمانی در تهران در سالهای اخیر زیاد بود و قرار است که این روند کوتاهتر شود و از اواخر ماه جاری مدت زمان صدور پروانه به 2 ماه خواهد رسید.
کاهش زمان صدور پروانه ساختمان به دو ماه تا پایان خرداد
علیرضا زاکانی شهردار تهران از کاهش زمان صدور پروانه ساختمان به دو ماه تا پایان خرداد ماه خبر داد و گفت: ما بخشهایی که در داخل شهرداری است را تسهیل میکنیم و برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمان در شهرداری در حال هماهنگی هستیم.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم میانگین صدور پروانه را که از ۱۰ ماه تا بیش از یک سال طول میکشد را به دو ماه برسانیم و انشاءالله تا آخر خرداد ماه این مهم محقق میشود.
شهردار تهران گفت که ۱۲۰ مرحله و نقطه اثر در صدور پروانه نقش دارند و ما بخشهایی که در داخل شهرداری است را تسهیل میکنیم؛ اما تا آنجا که به ایمنی آسیب نزند و به فضل خدا، برای کاهش زمان صدور پروانه در شهرداری در حال هماهنگی هستیم.
شهردار تهران با اشاره به اثرگذاری و فعالیت سازمانهایی در خارج از شهرداری در فرآیند صدور پروانه گفت: برخی از این فرآیندهای صدور پروانه مربوط به سازمانها و مجموعههای بیرون شهرداری است که رایزنی با آنها را شروع کردهایم تا در کاهش صدور پروانه ساختمانی کمک کنند.
باید موانع موجود بر سر راه ساخت و ساز در تهران برداشته شود و اعضای شورای شهر تهران بر این مهم تاکید داشتند.
کاهش صدور گواهیهای ساختمانی/ کاهش زمان صدور پروانه به حد مطلوب یک اقدام مناسب خواهد بود
مهدی عباسی عضو شورای اسلامی شهر تهران در این باره میگوید: اولویت، کاهش زمان صدور پروانه است. فرآیند صدور مجوز در تخریب و نوسازی ۳۶۵ روز و صدور پروانه ۵۶۰ روز بود که بسیار طولانی است.
عضو شورای شهر تهران گفت که ما کسانی که در ساخت و ساز مسکن اقدام میکنند تولیدکننده میدانیم که میتوانند نیازهای اصلی و اولیه کشور را به عنوان سرمایهگذار خصوصی تأمین کنند.
عباسی ادامه داد: یکی از راههایی که برای جذب و ادامه همکاری این صنف با شهرداریها و صنعت ساختمانی وجود دارد، تسهیل شرایط و برطرف کردن موانع است که اصلیترین آن کاهش صدور گواهیهای ساختمانی است.
وی یادآور شد: کاهش زمان صدور پروانه به حد مطلوب یک اقدام مناسب خواهد بود، شهروندسپاری، هوشمندسازی، استعلامات برخط بدون مراجعه به شهرداری در اولویت است و باید در نهایت، نظارتها از سوی شهرداری صورت بگیرد.
زمان صدور پروانه در شهر تهران بر اساس اعلام مرکز پژوهشهای مجلس بیش از 300 روز است. صارمی معاون شهردار تهران در این باره میگوید: بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس تقریباً زمان صدور پروانه در شهرهای کوچک و میانی 130 روز، در شهرهای بزرگ 200 روز و در شهر تهران 313 روز بوده است و در واقع این آمار زمان تحویل مدیریت شهری جدید ثبت شده است و با تأکید شهردار تهران مبنی بر کاهش زمان صدور پروانه اقدامات برای این مهم در دستور کار قرار گرفت.
معاون شهرسازی و معماری شهر تهران با اظهار اینکه 121 گام خُرد و کلان در فرآیند اخذ پروانه ساختمانی وجود دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به برنامهریزی انجامشده زمان صدور پروانه به دو ماه کاهش پیدا خواهد کرد.
در بخش مسکن در کشور تا 10 سال آینده تقاضا وجود دارد
وی ادامه داد: همچنین با هماهنگی صورتگرفته بین معاون خدمات شهری شهرداری تهران در راستای تأییدیه آتشنشانی که یک بازه زمانی بین 30 تا 45 روزه صرف میشد از این پس قرار است تأییدیه آتشنشانی نیز توسط کارشناسان شهرداری انجام شود که همین امر منجر به کاهش زمان صدور پروانه خواهد شد.
صارمی ادامه داد: در بخش مسکن در کشور ما تا 10 سال آینده تقاضا در این بخش وجود دارد و تقریباً ما در کشورمان نیاز به 10 میلیون واحد مسکونی داریم.
معاون شهرسازی و معماری شهر تهران بیان کرد: سهم مسکن، سوخت و روشنایی بر اساس گزارش مرکز آمار 50 درصد از هزینههای خانوادهها را در بر میگیرد و تا سال 92، مشکل حادی را در کشور در بخش مسکن نداشتیم اما ظرف 15 سال گذشته تغییر ویژهای در شاخصهای مسکن بهویژه در تهران بهوجود آمده است.
وی در خصوص ساخت مسکن در تهران گفت: شهرداری تهران در این بخش 180 هزار واحد مسکونی را با همکاری بخشهای مختلف در حوزه مسکن بهویژه انبوهسازان خواهد داشت و انشاءالله بهلطف خداوند بالاترین رقم را خواهیم ساخت.
بر اساس این گزارش در این دوره مدیریت شهری قرار است از طولانی شدن زمان صدور پروانه جلوگیری شود و موانع موجود بر سر راه شهروندان برداشته شود. از اواخر ماه جاری قرار است زمان صدور پروانه به 2 ماه برسد.
ارسال نظر