به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ داوود معظمی گودرزی با اشاره به فرا رسیدن عید سعید فطر و تبریک آن به مردم گفت: متأسفانه کلاهبرداران و مجرمان سایبری از هر فرصتی برای سوءاستفاده و کلاهبرداری از مردم بهره می‌برند و گرچه پلیس فتا نیز همواره با آنان برخورد کرده و عرصه را برای اقدامات مجرمانه این افراد ناامن کرده است، اما آگاهی مردم نیز عامل مهمی در ناکام گذاشتن این افراد است.

وی ادامه داد: با فرا رسیدن ایام عید سعید فطر این نگرانی وجود دارد که افراد سودجو و فرصت طلب در بستر فضای مجازی بخواهند اقدام به کلاهبرداری یا سوءاستفاده از شهروندان در پوشش پرداخت فطریه، کفاره و … کنند. در همین راستا نیز لازم است که کاربران دقت داشته باشند هنگام پرداخت فطریه و کفاره به افراد ناشناس اعتماد نکنند و فطریه و کفاره خود را به نهادهای معتبر پرداخت کنند. این هشدار هم در مورد فضای حقیقی وهم در مورد فضای مجازی صادق است.

سرهنگ گودرزی افزود: اما در فضای مجازی ممکن است افراد سودجو با طراحی سایت‌های جعلی کاربران را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و به بهانه پرداخت فطریه، کفاره و … اقدام به کپی کردن اطلاعات کارت بانکی و خالی کردن حساب بانکی آنان کنند، بنابراین لازم است که شهروندان حتماً به آدرس‌های اینترنتی توجه کافی را داشته باشند و از کلیک کردن بر روی لینک‌هایی که از منابع ناشناس به عنوان خیریه ارسال می‌کنند، پرهیز کنند.

فطریه

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: گاهی نیز ممکن است همین لینک ها، آلوده به بدافزار باشد و گوشی یا سیستم شهروندان را آلوده کند، از این رو توصیه می‌شود که از کلیک بر روی لینک‌های ناشناس که ممکن است به بهانه فطریه، تبریک عید و … باشد پرهیز شود.

وی از مردم خواست که نذورات خود را فقط به حساب نهادها و مؤسسات دولتی و قابل اطمینان واریز کنند و از پرداخت نذورات در سایت‌های نامعتبر و حساب‌های شخصی افراد خودداری کنند. چرا که گاهی نیز ممکن است افراد سودجو فقط این نذورات را جمع‌آوری کرده اما آن را در راستای گفته شده هزینه نکنند.