آموزش شماره های ضروری به کودکان لازم است. همه باید شماره های ضروری را یاد بگیرند. شماره های ضروری در مواقع اضطرار به کمک می آید.

به گزارش روزپلاس، یکی از مسائلی که خیلی اهمیت دارد، آموزش شماره تلفن‌های ضروری به بچه‌ها است. وقتی که فرزندتان، خوشحال و شاد است، با یک تلفن قدیمی یا اسباب بازی، کنارش بروید و برایش شرح دهید که «درست است که خانه، جای ایمن و راحتی برای ماست، اما بعضی اوقات امکان دارد حوادثی برایمان اتفاق بیفتد که به کمک دیگران احتیاج داشته باشیم و برای کمک گرفتن از دیگران باید با تلفن، ارتباط برقرار کنیم.»

 

شماره های، ضروری را معلوم کنید. ردیف کردن شماره‌ها و صحبت کردن درمورد شرایط مختلف، تنها سبب سردرگمی و استرس بچه می‌شود.

 

بنابراین، چند مورد مهم را در نظر گرفته و با بیانی ساده، برایش شرح دهید؛ با عبارت ساده‌ای مانند «اگر دیدی بابابزرگ از خواب بیدار نمی‌شه، باید بره دکتر» شروع کنید.

 

آنگاه، کاری را که باید انجام دهد، شرح دهید؛ به طور مال بگویید «فوری ۱۱۵ رو می‌گیری تا آمبولانس بیاد». در مورد آتش‌سوزی نیز می‌توانید بگویید «اگه دیدی خونه یا ساختمان، بوی دود می‌یاد یا آتیش گرفته، سریع باید ماشین آتش‌نشانی و آتش‌نشان‌ها بیان، درسته؟».

 

آنگاه، کاری را که باید انجام دهد، شرح دهید؛ «زود ۱۲۵ رو می‌گیری تا آتش‌نشان‌ها بیان».

 

تهیه فهرست برای آموزش شماره‌های ضروری به کودکان

 

یک برگه مقوایی بلند و باریک تهیه کنید که به راحتی خراب نشود. به ترتیب اولویت، شماره‌های ضروری را با خط درشت و زیر هم بنویسید. توجه کنید که در عرض برگه، تنها یک ردیف و یک شماره قرار داشته باشد.

 

به طور مثال بنویسید آمبولانس و جلوی آن ۱۱۵ و سمت دیگر نیز شکل یک آمبولانس را بکشید. در قسمت پایین، کلمه پلیس، جلوی آن ۱۱۰ و جلوی این دو، یک ماشین پلیس با چراغی گردان و آتش‌نشانی، شماره ۱۲۵ با شکل ماشین آتش‌نشانی.‌

 

می‌توانید شماره خانه مادربزرگ، خاله یا بستگانی را هم که نزدیک محل سکونت شما زندگی می‌کنند، به این فهرست اضافه کنید. فراموش نکنید که وجود این شماره‌ها، در فهرستی کامل تر، برای شما و تمام افراد خانواده، ضروری است.

 

در نهایت، از فهرست تان، چند نسخه تهیه کنید و آن را روی در اتاق کودک، کنار در ورودی و کنار تلفن نیز قرار دهید.

 

یک تئاتر خانگی برای آموزش شماره‌های ضروری به کودک

 

برای آموزش تلفن‌های ضروری به فرزند، دوشاخه تلفن را از پریز بیرون بیاورید، خود را به خواب بزنید و از فرزندتان بخواهید که در اتاق را باز کند و با دیدن شما، آمبولانس را خبر کند. آنگاه، شما نقش اپراتور را بازی کنید. او باید بتواند با اپراتور، آرام و شمرده حرف بزنید.

 

نام و نام‌خانوادگی خود را بگوید، دلیل تماسش را توضیح داده و آدرس خود را بدون اشتباه، بگوید. برایش شرح دهید که جزییات را به دقت توضیح دهد و تا اپراتور نخواسته، تماس را به پایان نرساند.

 

شاید انجام صحیح تمام این کارها، برای بار اول، سخت به نظر بیاید، اما با چند بار تمرین، او، به آسانی، این کار را انجام خواهد داد.

 

نکته‌های مهم درمورد آموزش شماره‌های ضروری به فرزندان

 

 به فرزند خود یاد دهید که هر شماره‌ای برای چه کاری است به طور مثال زمانی که آتشی اتفاق می‌افتد بچه بداند شماره مناسب ۱۲۵ است یا وقتی مثلا بزرگتری که در خانه است، بیدار نمی‌شود باید با شماره اورژانس، ۱۱۵ تماس بگیرد یا وقتی مزاحمی بدون اجازه وارد خانه می‌شود باید با فوریت‌های پلیسی یعنی ۱۱۰ تماس بگیرد و …

 

درصورتیکه حس کردید بچه گیج شده و شرایط را نمی‌تواند از هم تشخیص دهد نگران نباشید، چون شاید بچه‌ها خیلی خوب نتوانند شرح دهند، ولی از درک خوبی برخوردارند.

 

بچه‌ها را ترغیب کنید به برداشت‌های خودشان اعتماد کنند و چنانچه تردید داشتند سوال کنند.

 

فرزند را چنان تمرین دهید که در هر شرایطی بتواند تا حد امکان خونسردی خویش را حفظ کند تا مناسب‌ترین شرایط را به کمک بگیرد.

 

نکته‌ای که حتما و با تاکید باید به فرزندان یاد داده شود این است که هیچ وقت از این شماره‌ها برای تفریح و سرگرمی و خنده استفاده نکنند و یاد بگیرند که تماس با این مراکز به جز برای کار‌های ضروری و لازم، جرم است و پیگرد قانونی دارد.