تروریسم اقتصادی جلوی داروی کرونا را برای کشورها می گیرد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: تروریسم اقتصادی کشورهای هدف قرار داده شده را از دسترسی به داروهای ضروری، خدمات و تجهیزات پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا محروم می کند.
ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست موضوعی اول با عنوان «افزایش همکاری و ارتباطات منطقهای در هماهنگی با سیاستهای کووید -۱۹» در چهارمین کنفرانس رؤسای مجالس درباره مقابله با تروریسم و تقویت همکاری منطقهای که امروز (پنجشنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۰) برگزار شد، گفت: شیوع بیماری همه گیر کووید -۱۹ تغییرات شگرفی را در تعاملات دولتها و ملتها در سراسر جهان موجب شده است. یکی از این تغییرات، کاهش تعاملات فیزیکی میان نمایندگان کشورها و ملتها در فعالیتهای دوجانبه و چند جانبه میباشد. در نتیجه و به عنوان یک واکنش هوشمندانه به محدودیتهای فیزیکی ایجاد شده به دلیل شیوع بیماری همه گیر کووید -۱۹ از ظرفیتهای فراهم آمده توسط فضای مجازی و دنیای دیجیتال جهت حفظ ارتباطات و گفتمان استفاده مینمائیم. در این زمینه، نباید اهمیت حیاتی ایجاد یک محیط امن و مطمئن برای فعالیتهای مجازی خود را مورد بی اعتنایی قرار داده یا کم اهمیت انگاریم.
وی افزود: ضمن تقدیر از اقدامات دولتها و ملتهایمان در مبارزه با کووید -۱۹، بر اهمیت همکاری سازنده و مؤثر در مورد این موضوع در چهارچوب چند جانبه گرایی میان کشورهایمان تاکید مینمائیم. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که به دلیل حساسیت بسیار این مسئله، باید به چند جانبه گرایی روی آورده و از اقداماتی که با شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ما مطابقت ندارد، پرهیز نمائیم. ما از فعالیتهای ارزشمند دولتها و سازمانهای خصوصی مختلف که نهایت تلاش خود را جهت یافتن راه حلی برای پایان بخشیدن به هژمون نامبارک کرونا به کار میبندند، استقبال نموده و تقدیر و تشکر مینمائیم. با این حال، ما قویاً صدای افرادی که نگرانی جدی درباره احتمال اتخاذ سیاستهایی که امکان منجر شدن به ’آپارتاید واکسن، ملی سازی واکسن، یا ’’احتکار واکسن را دارا میباشد، منعکس مینمائیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از اقدامات با ارزش دولتهای برخی از مجالس حاضر در این کنفرانس، ادامه داد: در امداد رسانی به دیگر کشورها جهت افزایش ظرفیت و توانایی آنها به منظور مقابله با بیماری همه گیر کووید- ۱۹، ما قاطعانه بر نیاز به اطمینان سازی جهت دسترسی یکسان بشریت در سراسر کره خاکی به واکسن کرونا تاکید مینمائیم.
عمویی یادآور شد: پس از شیوع کووید -۱۹ دولت جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی جهت کنترل این بیماری همه گیر مضایقه نکرده است. با وجود این تلاشها و در این موقعیت دهشتناک بوجود آمده توسط کووید -۱۹، اعمال مستمر تدابیر یک جانبه زور گویانه و خودسرانه شامل تروریسم اقتصادی علیه کشورهای در حال توسعه به عنوان مسئلهای جدی پا برجاست.
وی با بیان اینکه تروریسم اقتصادی کشورهای هدف قرار داده شده را از دسترسی به دارو های ضروری، خدمات و تجهیزات پزشکی جهت مقابله با کووید -۱۹ محروم میکند، افزود: در حال حاضر با توسل به تروریسم اقتصادی، نقض یک معامله هستهای تاریخی، و مجازات کسانی که به این معامله پایبند میباشند، دولت فعلی ایالات متحده آمریکا همچنان به طور صریح و روشن در حال مجازات کسانی میباشد که به نص قانون و اصول قوانین بین المللی پایبند هستند؛ جهان نظاره گر است که آیا رهبران جدید ایالات متحده اقدام غیرقانونی و فاجعه بار زور گویی مکرراً اتخاذ شده توسط رئیس جمهور سابق این کشور را کنار گزارده و چند جانبه گرایی همکاری و احترام برای نص قانون به عنوان یک سیاست جبران کننده را خواهند پذیرفت یا خیر؟
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در تشریح برنامه ملی جمهوری اسلامی ایران در حوزه مقابله با کووید- ۱۹ یادآور شد: بنیان یک راهبرد ملی شامل برنامه ریزی واکنش بحران با مشارکت کلیه سازمانهای مسئول، مشارکت مردمی، و همکاری بین بخشی مبتنی بر رویکرد امنیت اجتماعی، بسیج مقابله ملی علیه کروید -۱۹ از طرق ثبت ابتلاء به ویروس توسط نظرسنجیهای تلفنی و اینترنتی، به کارگیری حدود صد و هفتاد هزار (۱۷۰, ۰۰۰) نفر نیرو در بخش درمان و سلامت، راه اندازی بیش از هزار (۱۰۰۰) مرکز جامع و منتخب درمانی برای این منظور، ایجاد تارنمای اینترنتی جهت نظارت شخصی (خود نظارتی و برپایی مراکز قرنطینه جهت شناسایی افراد مبتلا به کووید -۱۹و، نهایتاً، فراهم سازی درمانهای مکمل و ایجاد یک شبکه جهت تشخیص و مدیریت بیماریها، شامل تستهای آزمایشگاهی و الگوریتمهای تشخیصی را در دستورکار قرار داده است.
وی ادامه داد: اجرای سیاستهای فاصله گذاری اجتماعی، مدیریت تحقیقات پزشکی و زیست پزشکی، فراهم سازی بستههای حمایتی برای گروههای آسیب پذیر (با درآمد پایین به دلیل محدودیتهای ایجاد شده توسط اعمال یک طرفه اقدامات زورگویانه و تحریمهای غیرقانونی علیه مردم جمهوری اسلامی ایران، حمایت از توسعه واکسن کووید -۱۹ چه در سطح ملی و چه در مشارکت با دیگر کشورها و پیشبرد برنامه واکسیناسیون در سطح ملی از جمله برنامههای جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ محسوب میشوند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: جناب رئیس، همانطور که میدانید، دکتر محسن فخری زاده، دانشمند برجسته ایرانی فعال در توسعه واکسن کووید -۱۹، اخیراً در یک حمله شنیع تروریستی در شهری در مجاورت تهران به شهادت رسید. بسیاری از کشورها این اقدام بزدلانه تروریستی را به عنوان یک عمل غیر قانونی و شیطانی در جهت به مخاطره انداختن صلح و امنیت بین المللی و منطقهای قویاً محکوم نمودند. دکتر فخری زاده نقش اساسی و کلیدی در بسیاری از فعالیتهای صلح آمیز هستهای و پزشکی در جمهوری اسلامی ایران ایفا میکرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: یکی از جدیدترین پروژههای شهید فخری زاده، توسعه کیت تست بومی ایرانی کووید -۱۹ بود که کمک شایانی به تلاشهای ملی ما جهت کنترل بیماری همه گیر کووید -۱۹ نمود. ایشان همچنین ناظر بر توسعه واکسن کووید -۱۹ بود که نه تنها میتوانست از گسترش این بیماری جلوگیری نموده بلکه به همه ما کمک نماید که از مردمانمان در مقابل این دشمن جهانی میکروسکوپی دفاع کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مسروریم اعلام کنیم که این واکسن تمام مراحل اولیه آزمایشی را با موفقیت پشت سر نهاده و اولین تست انسانی در تاریخ ۱۶ می ۲۰۲۱ به انجام رسیده است. ما مطمئناً حق بلامنازع خود مبنی بر دستگیری، محاکمه و مجازات عاملین و رژیم تروریست در پشت پرده این اقدام وحشیانه را حفظ میکنیم؛ در پایان، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را جهت مشارکت فعالانه با دیگر مجالس حاضر در این کنفرانس جهت تسهیل در تبادل تخصص و دانش در تمامی مسائل در بر گیرنده منافع و نگرانیهای مشترک، خصوصاً در حوزه کووید -۱۹ اعلام مینمایم.
ارسال نظر