چه بخوریم تا سرما نخوریم؟
نعنا طعم تندی دارد. همین طعن تند نشان می دهد که حاوی ترکیب های ضد میکروبی است.
به گزارش پارس به نقل از افکارنیوز، « هوا دزد است» حتماً این اصطلاح را شنیده اید؟ می دانید مفهومش چیست؟ یعنی اینکه هوا چند ساعت گرم است و دقایقی دیگر با باد و باران و توفان. هوا سرد می شود. این هوا به هوا شدن یا دزد بودن هوا زمینه ساز ابتلا به بیماری هایی مانند آنفلوآنزا است. حالا چرا آنفلوآنزا؟ به این دلیل که به فصل ابتلا به این بیماری نزدیک می شویم و با تغذیه مناسب می توانیم سیستم ایمنی بدن را در مقابل ابتلا به انواع بیماری ها مانند آنفلوآنزا مقاوم کنیم.
سوپ داغ؛ باز کننده مجاری تنفسی
یکی از درگیری های ناخوشایند در آنفلوآنزا، ایجاد خلط و گرفتگی مجاری تنفسی است. یکی از راهکارهای رفع این مشکل، مصرف نوشیدنی های گرم است. با نوشیدن این خوراکی ها مخاط راه های تنفسی نرم شده و ویروس ها از راه تنفسی تخلیه می شوند. بنابراین در برنامه غذایی تان مصرف سوپ و نوشیدنی های گرم را قرار دهید.
پیشنهاد سرآشپز؛ سوپ جو
روش تهیه: جوی پرک را با پیاز و نمک و آب بگذارید به آرامی بجوشد. کمی آب مرغ به آن اضافه و یک هویج را داخل سوپ رنده کنید. صبر کنید تا مواد اولیه به اصطلاح به هم بیفتند. یک تا دو لیوان شیر اضافه کنید و ۳۰ دقیقه صبر کنید.
فلفل؛ تقویت کننده سیستم ایمنی
اگر می خواهید سیستم ایمنی بدن تان در مقابل ویروس موذی آنفلوآنزا مقاوم باشد، فلفل قرمز را فراموش نکنید. این خوراکی حاوی ترکیبی به نام « کپسیاسین» است. این ترکیب که دلیل طعم تند فلفل قرمز است، باعث تقویت سیستم ایمنی، بهبود گردش خون و تغذیه مناسب سلول ها می شود. به این ترتیب مانع از تاثیر ویروس ها روی سلول ها می شود. به این ترتیب مانع از تاثیر ویروس ها روی سلول ها می شود. از طرفی تندی این فلفل می تواند به باز شدن مجاری تنفسی کمک کند.
پیشنهاد سرآشپز؛ سوپ فلفل قرمز و کدو
روش تهیه: این سوپ شبیه سوپ جو تهیه می شود اما در مرحله ای که به سوپ هویج رنده شده اضافه می شود، فلفل دلمه ای یا فلفل کبابی داخل سوپ خرد کنید. به این سوپ می توانید شیر هم اضافه کنید تا ویژگی های سوپ تکمیل شود. به این دلیل که شیر حاوی ویتامین D نیز هست و به این ترتیب ویژگی های تغذیه ای لازم برای غذایی که بتواند با آنفلوآنزا مبارزه کند، فراهم است.
زنجبیل؛ ضد ویروس آنفلوآنزا
زنجبیل طعم خاصی دارد، به همین دلیل هر کسی علاقه به خوردن آن ندارد. این ریشه گیاهی حاوی ترکیب های تلخ و تندی است که مصرف آن باعث از بین رفتن ویروس های آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. بهترین روش استفاده آن به عنوان ادویه در غذا و یا به صورت تازه همراه با بعضی از خوراکی ها مانند ماست است.
پیشنهاد سرآشپز؛ ماست و زنجبیل و نعنا
روش تهیه: تهیه این خوراکی که می توانید آن را به عنوان مخلفات غذا استفاده کنید، آسان است. داخل یک کاسه ماست شیرین، یک سوم یک عدد زنجبیل را خرد کنید سپس داخل آن کمی نعنای تازه خرد کنید. دسر شما آماده است.
سیر؛ ضدعفونی کننده مجاری تنفسی
سیر از آن سبزی هایی است که بیشتر افراد ترجیح می دهند از سه فرسخی آن فرار کنند اما همان بوی هیجان انگیز! و خاص سیر دلیل همین ویژگی یعنی تاثیر آن در جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا است. این بو ناشی از ترکیب های گوگردی موجود در سیر است که با پختن میزان تاثیر ضد میکروبی آن افزایش می یابد. از طرفی سیر حاوی ترکیبی به نام « آلیسین» است. این ترکیب که نوعی ماده ضد ویروسی است، مانع از ابتلا به آنفلوآنزا می شود.
پیشنهاد سرآشپز؛ سیر و ماست تازه
روش تهیه: طبیعی است که این خوراکی روش تهیه خاصی ندارد، به جز اینکه باید سیر تازه را داخل ماست شیرین خرد کرده و نوش جان کنید. البته اگر تحمل بوی سیر را ندارید، بهتر است از قرص سیر استفاده کنید. مصرف قرص سیر تا سه عدد در روز مناسب است. کافی است آن را قورت دهید تا اثرهای آن در بدن ظاهر شود.
معجون آویشن و عسل؛ بازکننده راه های هوایی
آویشن همان گیاه خوشبویی است که از آن برای طعم دادن به پیتزا استفاده می کنند. البته منظورمان این نیست که دوستان آنفلوآنزایی، پیتزا نوش جان کنند تا حال شان خوب شود. از این گیاه با روش های بهتری هم می توان استفاده کرد. آویشن خلط آور بوده و باعث درمان آنفلوآنزا می شود. دلیل این امر وجود ترکیب های « فنلی» در آویشن است.
پیشنهاد سرآشپز؛ معجون آویشن و عسل
روش تهیه: عسل را کمی حرارت دهید سپس آویشن تازه را به اندازه یک قاشق چایخوری به آن اضافه کنید. این معجون را روی نان سوخاری یا نان معمولی مالیده و میل کنید.
دمنوش نعنا؛ عطر دهنده نفس
نعنا طعم تندی دارد. همین طعن تند نشان می دهد که حاوی ترکیب های ضد میکروبی است. بنابراین تهیه دمنوش، استفاده از آن در تهیه غذا و مصرف آن در سبزی خوردن باعث جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و البته آنفلوآنزا می شود. اسانس « منتول» موجود در آن اسلحه مبارزه با آنفلوآنزا است.
پیشنهاد سرآشپز؛ دمنوش نعنا
روش تهیه: آب را جوش بیاورید سپس داخل قوری، یک فنجان نعنای تازه خرد شده بریزید. به اندازه دو لیوان آب جوش روی آن بریزید. سپس ۱۰ دقیقه صبر کنید. دمنوش شما آماده است. این دمنوش کمی مزه تلخ دارد. بنابراین می توانید آن را همراه با کمی نبات، شکر پنیر، توت خشک، کشمش و یا خرما بخورید.
ویتامین D؛ تقویت سیستم ایمنی در حد بنز!
یکی از مهمترین ترکیب هایی که مانع از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود، ویتامین D است. می دانید چرا؟ چون این ویتامین به طور مستقیم روی تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر داشته و باعث بهبود عملکرد آن می شود. اما نکته مهم در رابطه با این ویتامین، میزان و نحوه مصرف و چگونگی جذب آن است. برای میزان و نوع مصرف برایتان جدول غذا و نوشیدنی مناسب تدارک دیده ایم. اما نکته مهم دیگر، وجود کلسیم برای جذب آن است؛ بنابراین باید همراه با مصرف منابع حاوی ویتامین D، مواد غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات، انواع آجیل های خام مصرف شود.
نکته: پیاده روی در هوای تازه نیز فراموش نشود. به این دلیل که یکی از مهمترین منابع این ویتامین، نور خورشید است. البته کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید.
پیشنهاد سرآشپز؛ براساس جدول حالا که جدول را مطالعه کردید، نوبت تهیه غذا است. برای این کار کافی است یک خوراکی ماهی سالمون همراه با غلات ضخته و یک لیوان آب پرتقال تهیه کنید.
روش تهیه: نصف یک ماهی سالمون را داخل بخارپز بگذارید. کمی نمک به آن بزنید و بگذارید آرام بپزد. یک ظرف آب جوش آماده کنید. کمی نخود سبز و لوبیا سبز را داخل آن بریزید. صبر کنید تا محتویات آن خوب بپزد. حالا نوبت تهیه آبمیوه است. حالا که دیگر سر و کله نارنگی و پرتقال پیدا شده است، یک لیوان مخلوط آب نارنگی و پرتقال نیز تدارک ببینید. مخلفات آن را نیز کنارش بچینید؛ ناهار شما با یک لیوان آبمیوه تازه آماده خوردن است.
جدول مواد غذایی حاوی ویتامین D براساس هر وعده مصرف براساس کالری پایه برابر با ۲۰۰۰ کیلوکالری
نوع ماده غذایی میزان درصد ویتامین D براساس هر وعده مصرف
قارچ ۸۵ گرم ۱۰۰
ماهی سالمون ۱۱۴ گرم ۹۰
تخم مرغ یک عدد کامل ۵
غلات پخته یک فنجان ۱۰
جگر ماهی ۱۱۳ گرم ۴
شیر یک فنجان ۲۵
آب پرتقال یک فنجان ۳۶
ارسال نظر