به گزارش پارس به نقل از صراط، کربوهیدارت ها وظیفه ی حفظ ذخیره گلیکوژنی در عضلات و کبد را برعهده دارند و کاهش کربوهیدرات ها می تواند خطرات جدی به دنبال داشته باشد.

ناهید زندی کارشناس تغذیه در خصوص تأثیر مصرف کربوهیدرات ها برکاهش خستگی ناشی از ورزشی گفت: به صورت کلی کربوهیدرات ها وظیفه ی حفظ ذخیره گلیکوژنی در عضلات و کبد و حفظ قند خون در سطح مطلوب را برعهده دارند ذخایر گلیکوژنی به عنوان منبع اصلی سوخت و ساز است که بدن از آن هنگام ورزش استفاده می کند و از خستگی ورزشی کاسته می شود.

وی اظهار داشت: گلیکوژن در کبد ذخیره شده و در مواقعی که بدن نیاز دارد وارد خون شده و تبدیل به گلوکز می شود که گلوکز به عنوان سوخت اصلی در هنگام فعالیت های ورزشی است که در سوخت و ساز و تأمین انرژی بسیار تأثیرگذار است و اگر تا یک ساعت بعد از ورزش ذخیره ی کربوهیدراتی بدن به صورت گلیکوژنی ذخیره نشود بدن برای روز بعد خستگی بیشتری احساس می کند.

وی در ادامه افزود: کاهش کربوهیدرات توان ورزشی را پایین می آورد و باعث خستگی می شود اگر کربوهیدرات در بدن به صورت کامل ذخیره نشده باشد چربی به صورت ناقص تجزیه می شود و مواد سمی به نام ستن آزاد می کند که وقتی این ماده در خون بالا رود برای کبد، مغز و کلیه خطرساز است.

**نباید کربوهیدرات را از وعده های غذایی حذف کرد

زندی با اشاره به عدم حذف کربوهیدرات ها از وعده های غذایی گفت: کربوهیدرات هایی مثل برنج و نان تأمین کننده ی مهم ویتامین های گروه ب بدن هستند و کمبود این ویتامین در بدن بیماری هایی مثل: مشکلات شدید عصبی، ریزش مو بوجود می آید و اگر طولانی مدت باشد تبدیل به بیماری های اعصاب شده و حتی افسردگی شدید را به دنبال دارد و حتی مشکلات پوستی را هم برای فرد بوجود می آورد.

وی در پایان گفت: در طول ورزش می توان از نوشابه های ورزشی سالم، حتی آبمیوه های طبعیی هر پانزده دقیقه یک بار به صورت جرعه جرعه استفاده کرد که البته هم کربوهیدرات ها و هم املاح سدیم در آن تأمین شده باشد چون در طول ورزش سدیم به صورت عرق از بدن دفع می شود که اینها به عنوان مکلمی است که توان ورزشی پایین نیاید و از خستگی ناشی از ورزش کاسته شود.