آیا پوست بادمجان کک و مک را کم میکند؟
امکان ندارد در یک فیلم سینمایی یا سریال تلویزیونی فردی سکته مغزی کند، سپس با بدنی نیمه فلج روی ویلچر در ادامه سریال حضور نیابد.
به گزارش پارس به نقل از افکارنیوز، آیا به نظر شما این باورهای تندرستی حقیقت دارند؟ !
پوست بادمجان کک و مک را کم می کنه.
نادرست است. کک و مک یک نوع تیپ پوستی است که در ایران کمتر دیده می شود؛ به همین دلیل بعضی از افرادی که دارای این نوع پوست هستند چندان از ظاهر متفاوت خود راضی نیستند و سعی می کنند آن را برطرف کنند. بروز کک و مک ها در افراد متفاوت است؛ ممکن است کک و مک در افرادی که ژن آن را دارند از شش تا هفت سالگی بروز کند؛ در مقابل افرادی هم هستند که بروز کک و مک در آنها دیرتر اتفاق می افتد.
یکی از باورهای رایج، استفاده از پوست بادمجان برای رفع کک و مک است. باوری که البته دکتر سیمین ابراهیم زاده، متخصص پوست و مو آن را کاملاً رد می کند: « کک و مک ها، لکه های قهوه ای رنگی هستند که به صورت گرد، منتشر و بیشتر در صورت، پل بینی و گونه ها دیده می شوند. البته گاهی اوقات سطح انتشار آنها به صورت، بینی و گونه ها منحصر نمی شود و بخش های دیگری از صورت، گردن، سینه، پشت دست و سایر قسمت ها را نیز درگیر می کند. این نوع پوست ارثی است و بعضی از عوامل خارجی مانند نور آفتاب در پررنگ شدن آنها تاثیر مستقیم دارند. با این حال، هیچ ماده غذایی یا گیاهی در درمان کک و مک موثر نیست. البته با استفاده از بعضی کرم های لایه بردار حاوی اسیدهای میوه با تجویز پزشک می توان تا حدی این لکه ها را کم رنگ کرد. »
دکتر صفیه چعباوی زاده، متخصص پوست و مو روش لیزر را نیز برای کم رنگ تر کردن کک و مک پیشنهاد می کند؛ « همیشه به کسانی که کک و مک دارند می گوییم اگر پوست تان دو درجه روشن شود، کار بزرگی انجام شده است و بهترین کار نگه داشتن پوست در این شرایط است. روند درمانی با لیزر سه ماه است. البته ذکر این نکته لازم است که نتیجه از یک بیمار به بیماری دیگر متفاوت است. البته با وجود درمان های متعدد پزشکی، هنوز مهمترین راهکار برای محافظت پوست در برابر اشعه ماوراءبنفش آفتاب و جلوگیری از افزایش کک و مک ها، استفاده از کرم های ضدآفتاب است. »
مصرف تخم مرغ و کتیرا باعث تقویت موها می شه
نادرست است. بعضی از مواد غذایی یا بهداشتی تاثیر مثبتی روی سلامت پوست و موها دارند اما گاهی نسبت به فواید آنها بیش از حد اغراق می شود؛ برای مثال کتیرا که بعضی ها آن را حلال کل مشکلات مو مانند تقویت موها و کاهش ریزش آنها می دانند. کتیرا یکی از حالت دهنده های قدیمی مو است که از گیاه گون گرفته می شود و به دلیل جذب فوق العاده آب و تشکیل موسیلاژ (نوعی حالت ژلاتینی) وقتی به موهای خیس مالیده شود با تشکیل یک لایه نازک و پیوسته باعث حالت پذیری و شانه خوری بهتر آنها می شود اما اینکه باعث تقویت موها می شود و از ریزش آنها جلوگیری می کند باوری است که دکتر سیمین ابراهیم زاده آن را قبول ندارد و می گوید: « کتیرا باعث نرمی ساقه موها می شود و به همین دلیل امروز در ترکیب های مواد آرایشی و بهداشتی مانند ژل های مو نیز به کار می رود اما کتیرا به جز نرمی موها تاثیری روی تقویت و یا جلوگیری از ریزش آنها ندارد. »
از سوی دیگر، به گفته سید جمال سعید واقفی، داروساز، ژل کتیرا اگر خالص باشد اثربخشی بیشتری دارد اما یک مشکل وجود دارد؛ به دلیل کمبود، این گیاه قیمت بالایی دارد و متاسفانه به همین دلیل افراد سودجو با مخلوط کردن موادی که شبیه فلس هیا کتیرا هستند، محصول تقلبی به بازار عرضه می کنند؛ بنابراین باید موقع خرید به کیفیت محصول کاملاً دقت کنید.
دکتر سیمین ابراهیم زاده درباره تاثیر تخم مرغ روی تقویت موها و کاهش ریزش مو می گوید: « خوردن تخم مرغ به دلیل داشتن ویتامین های مورد نیاز بدن و موها می تواند تا حدی باعث تقویت موها شود اما مالیدنش به طور مستقیم روی موها یا پوست سر یا استفاده از شامپوها یا محصول های موی حامی تخم مرغ هیچ تاثیری در تقویت یا کاهش ریزش موها ندارد. »
سکته مغزی حتماً باعث فلج شدن یک طرف بدن می شه
نادرست است. این باور شاید یکی از سینمایی ترین باورهاست. امکان ندارد در یک فیلم سینمایی یا سریال تلویزیونی فردی سکته مغزی کند، سپس با بدنی نیمه فلج روی ویلچر در ادامه سریال حضور نیابد. اگر چه ممکن است این صحنه خیلی دراماتیک باشد اما لزوماً با واقعیت منطبق نیست. دکتر مهرداد پازوکی، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات می گوید: « اصلاً چنین چیزی صحت ندارد. سکته به معنی آسیب به بخشی از مغز است؛ بنابراین تنها اگر بخشی که مربوط به حرکت است آسیب ببیند باعث فلج شدن فرد می شود. بسیاری از بخش های مغز دخالتی در حرکت ندارند؛ بنابراین ممکن است فردی سکته مغزی کند اما اختلال حرکتی نداشته باشد. تشخیص سریع احتمال بروز یسکته مغزی می تواند باعث شود که قبل از آسیب دیدگی واضح برای مقدار زیادی از نسج مغز درمان صورت گیرد. با این حساب، اگر دیر به داد بیماری که سکته مغزی کرده است برسیم، بخش بسیار بیشتری از مغز سکته می کند. اگر چه بخشی که سکته کرده قابل درمان نیست ولی سلول های کناری نسج می توانند کارهای سلول های از بین رفته را برعهده بگیرند. بنابراین سکته مغزی همیشه همراه با ناتوانی حرکتی نیست. »
به دونه و چهار تخم برای سرفه معرکه هستن
درست است. وقتی فردی دچار سرفه می شود و به اصطلاح سرفه اش بند نمی آید، بزرگترهی فامیل سریع نسخه ای شامل مصرف به دانه و چهار تخم را برایش می پیچند. هر قدر هم که جوان ترها به این باور اعتقاد نداشته باشند و از خوردن آنها امتناع کنند اما از نظر هادی شفتیان نیک، کارشناس طب سنتی این باور درست است: « به دانه و چهارتخم به دلیل داشتن خاصیت ضداحتقانی و خلط آور بودن برای درمان سرفه بسیار مفید هستند. البته بعضی ها به اشتباه از این دو ماه برای درمان سرماخوردگی استفاده می کنند. این کار توصیه نمی شود زیرا به دانه و چهارتخم هیچ تاثیری در درمان این بیماری ندارند. »
تو فامیل ما بیماری قلبی ارثیه؛ پس من هم می گیرم
نادرست است. در بعضی از خانواده ها سابقه بیماری قلبی وجود دارد. با این حساب طبیعی است که این باور در افراد شکل بگیرد که چون بیماری قلبی در خانواده آنها ارثی است؛ بنابراین آنها هم به این بیماری ها مبتلا می شوند. این باور از نظر دکتر سینا مرادمند، متخصص بیماری های قلب و عروق درست نیست: « وقتی در یک خانواده سابقه بیماری های قلبی و عروقی زیاد مشاهده می شود می توان گفت که این بیماری ها در این خانواده زمینه ارثی دارند. با این حال، این مسئله به هیچ وجه دلیل نمی شود که فردی که عضو این خانواده است صددرصد به بیماری های قلبی مبتلا می شود زیرا به جز عامل ژنتیک، عوامل دیگری مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و… در این امر نقش دارند. البته. »
مصرف نمک ریزش مو رو کم می کنه
درست است؛ البته به شرط مصرف درست و کافی. ریزش موها از جمله مشکلاتی است که معمولاً ناراحتی و دردسرهای زیادی برای افراد ایجاد می کند. بنابراین افراد مبتلا سعی می کنند با استفاده از راه های مختلف این مشکل را حل کنند و به همین دلیل به بیشتر پیشنهادهای مطرح شده از سوی دوستان و آشنایان پاسخ مثبت می دهند و آنها را امتحان می کنند.
یکی از این راه حل ها خوردن موادغذایی تقویت کننده موهاست که طرفداران بیشتری دارد. در بعضی از مناطق باوری وجود دارد که می گوید مصرف نمک ریزش مو را کاهش می دهد. دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو این باور را تایید می کند اما به نکته ظریفی نیز اشاره می کند: « بدون شک مصرف نمک در حد متعادل، باعث تعادل مقدار آب بدن و استفاده از مواد مغذی می شود که خود به کاهش ریزش موها کمک می کند اما در عین حال، مصرف بیش از حد آن نیز می تواند باعث افزایش کار کبد و کلیه و فرسودگی سیستم ایمنی بدن و در نهایت ریزش بیشتر موها شود. »
همچنین دکتر دائر توصیه می کند به طور کلی غذاهای کم چرب مصرف کنید زیرا پژوهش های زیادی نشان داده اند که روند طاسی در مردان با رژیم های کم چرب کند می شود. غذاهای پرچرب با افزایش کلسترول که خود پیش ساز هورمون های جنسی مردانه و زنانه است می تواند سطح هورمون تستوسترون را بالا ببرد و باعث ریزش موها شود.
کرم مرطوب کننده رو ضخیم تر بزن تا پوست مرطوب تر بمونه
نادرست است. پس از اینکه دو هفته پیش در همین صفحه این باور را بررسی کردیم که « پوست های چرب هم نیاز به مرطوب کننده دارند» ، یکی از خوانندگان گرامی طی تماس تلفنی سوال کردند که چرا این باور را که هر چه کرم مرطوب کننده را ضخیم تر بزنیم، پوست مرطوب تر می ماند در متن ذکر نکرده ایم. راستش ذکر نکرده ایم چون این باور نادرست سات و نیاز به بررسی جداگانه دارد.
دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو نکته مهمی را در این باره مطرح می کند: « انتخاب نوع و میزان کرم های مصرفی جزو اصول حرفه ای است و به خبره بودن و تجربه پزشک معالج بستگی دارد که با توجه به میزان رطوبت و خشکی پوست و ناحیه درمان متفاوت است. اگر پوست، خشک و ضخیم باشد معمولاً از محصول های مخلوط چربی در آب استفاده می شود که قدرت نفوذ به لایه های عمقی تر پوست را دارند، ولی در نقاطی که پوست مرطوب و نازک باشد، معمولاً از محصول های مخلوط آب در چربی استفاده می شود.
پزشکان متخصص معمولاً برای محاسبه میزان کرم مورد نیاز برای پوشش دادن منطقه موردنظر، از فرمولی به نام واحد بندانگشت استفاده می کنند. در این فرمول میزان کرم خارج شده از تیوب دارو را که مساحت یک بند انگشت دست را بپوشاند به عنوان پایه ای برای این محاسبه در نظر می گیرند. وزن این مقدار کرم خارج از تیوب حدود نیم گرم است. این مقدار می تواند مساحتی به اندازه دو کف دست از پوست را به خوبی پوشش بدهد. بنابراین برای پوشش دادن مساحت پوست صورت یک فرد (تقریباً دو کف دست) به طور متوسط همین مقدار از کرم کفایت می کند و مصرف مقادیر بیشتری از کرم ضروری نیست و تاثیر درمانی بیشتری نیز ایجاد نمی کند. از همین فرمول می توان برای پوشش دادن دیگر مناطق بدن نیز استفاده کرد»
دکتر ادیب هاشمی، داروساز ضمن رد این باور می گوید: « اگر چه امروز مصرف کرم های مرطوب کننده بیشتر شده است اما زدن حجم زیاد از آنها روی پوست تاثیری در آب رسانی بیشتر پوست ندارد. معمولاً هر فردی پس از استعمال کرم خودش متوجه می شود که چه میزانی برای جذب پوستش نیاز دارد. »
ارسال نظر