به گزارش پ ارس به نقل از فارس، کک و مک به خاطر نقص در بعضی سلول های پوستی رنگدانه ای به نام ملانین تولید می شود که عامل اصلی بروز کک و مک است.

همچنین در بعضی افراد هورمون ها تعادل ندارند و استروژن بیش از اندازه سلول های تولیدکننده رنگدانه را تحریک می کند تا به محض قرار گرفتن در معرض خورشید رنگ بیشتری تولید کنند و کک و مک ایجاد شود.

وجود کک و مک روی بینی و گونه ها و صورت، بخشی از زیبایی شما را خدشه دار می کند و آثار کک و مک از روی پوست با هیچ لیف و صابونی پاک نمی شود، اما راه هایی برای کمرنگ شدن آنها و یا حتی از بین بردنشان وجود دارد، کک و مک لکه های گرد ملانین است که در افراد سفیدپوست شایع تر است.

این لکه ها پراکنده هستند و با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شوند، کک و مک بیشتر در فصل تابستان روی پوست ایجاد می شود و در زنان و مردان به یک نسبت اتفاق می افتد.

*کک مک بیشتر در افراد سفید پوست ایجاد می شود

متخصص پوست و مو در این باره اظهار کرد: کک و مک بیشتر در افرادی شیوع پیدا می کند که پوستی روشن و سفیدموها و چشمانی رنگی دارند که در واقع نتیجه طبیعی عمل سلول های رنگ ساز است.

حسن موسوی شفق ادامه داد: نقاطی از بدن که در معرض تشعشع آفتاب قرار می گیرند، بیشتر دچار کک و مک می شوند و این بدان علت است که در اثر تابش آفتاب و اشعه ماورای بنفش، ملانین که از سلول های رنگ ساز پوست ترشح می شود، به طور ناهماهنگ در سطح پوست جمع و سبب به وجود آمدن کک و مک می شود.

وی درباره علت به وجود آمدن کک و مک اذعان داشت: به وجود آمدن کک و مک می تواند دو علت داشته باشد؛ یا ژنتیک است یا به دلیل قرار گرفتن زیاد در مقابل آفتاب، بعضی از افراد به طور ارثی مستعد کک و مک هستند و معمولاً همین افراد بعد از قرار گرفتن در آفتاب به راحتی صورت شان پر از کک و مک می شود و این دقیقاً همان دلیلی است که همه جا، استفاده از ضد آفتاب تأکید می شود.

این متخصص گفت: کک و مک های ناشی از آفتاب معمولاً روی کمر و شانه های افرادی به وجود می آید که بیشتر اهل آفتاب گرفتن هستند.

*لیزر درمانی که یکی از راه های درمان کک و مک است

وی ابراز داشت: هرچند درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد، اما استفاده از ضد آفتاب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید و ایجاد پوشش مناسب پوست مثل از انواع حفاظ ها (کلاه و عینک) کرم ضد آفتاب می تواند در کاهش آن نقش داشته باشد.

در این راستا با متخصص پوست و مو و زیبایی دیگری گفت وگویی داشتیم که مهری صادق پور در مورد کک و مک و دلایل به وجود آمدن آن، بیان کرد: کک و مک ها از ملانین هستند و ملانین از موادی است که طیف های لیزر را جذب می کند و در نتیجه نور و اشعه لیزر می تواند کک و مک ها را تا حدی از بین ببرد، البته در بیشتر موارد از بین رفتن کک و مک به صورت موقتی است و اینکه به طور دائمی از بین برود بستگی به نوع پوست و ژنتیک شخص مراجعه کننده دارد و البته انجام مراقبت های دیگر نیز در دائمی شدن بی تأثیر نیست.

وی در مورد لیزر درمانی که یکی از راه های درمان کک و مک است، تصریح کرد: تا به حال لیزر های متعددی برای درمان کک و مک ساخته و به کار گرفته شده که البته مکانیسم بسیاری از این لیزرها به نسبت شبیه به هم هستند و نکته مهمی که باید در مورد لیزر درمانی در نظر گرفته شود این است که جلسه اول تست درمانی انجام شود، بدین معنی که یک منطقه از صورت که دچار لک است با انرژی های متفاوت لیزر شود و درصورتی که بعد از یک ماه نتیجه لیزر خوب بود، سایر مناطق مبتلا هم لیزر شوند.

*استفاده از لایه بردارهای شیمیایی برای درمان لیزر درمانی

صادق پور در مورد یکی دیگر از راه های درمان کک و مک، متذکر شد: یکی دیگر از راه های درمان کک و مک که باید توسط پزشک انجام شود، استفاده از لایه بردارهای شیمیایی است، البته این لایه بردارها می توانند سبب به وجود آمدن عوارضی چون قرمزی، پوسته پوسته شدن و حتی تاول شوند، اما بعد از چند روز سطح روی پوست شما را لایه ای جوان و تازه می پوشاند که نه تنها صاف تر و نرم تر است؛ بلکه لک های روی آن نیز کمرنگ شده و گاهی نیز محو شده است.

وی در پایان مورد استفاده از لیمو ترش، عنوان داشت: لایه بردارهای ساده تری نیز وجود دارد که می توانید خودتان در خانه استفاده کنید و بسیار کمک کننده هستند؛ یکی از این لایه بردارها لیمو ترش است، لیمو ترش به علت دارا بودن اسید لایه برداری بسیار موثر است که سبب سفید شدن پوست و حتی سبب کم رنگ شدن و در بسیاری از موارد سبب حذف دایمی لک ها و کک و مک می شود.