نحوه مقابله با درد دندان
یک دندانپزشک گفت: پوسیدگی دندان، ساییدگی ناحیه مجاور لثه، درد توامان و تحلیل لثه باعث درد دندان میشوند که استفاده از مسکنهای معمولی قبل از رسیدن به دندانپزشک تا حدی میتواند در کنترل آن موثر باشد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، مصطفی فاطمی اظهار داشت: اگر شخصی پیگیر بهداشت دهان و وضعیت دندان خود باشد به طور منطقی نباید هیچگاه درد دندان را تجربه کند.
این دندانپزشک گفت: قبل از آنکه فرد با درد شدید مداوم و شبانه دندان مواجه شود قبلاً علائمی شبیه به حساسیت به شیرینی، سرما و گرما را تجربه کرده یا موقع جویدن غذا یا لمس دندان، متوجه درد در دندان خود شده است که اگر فرد در هرکدام از وضعیت های فوق پیگیر وضعیت دندان خود باشد مسلماً هیچ وقت به درد شدید دندان دچار نخواهد شد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: منشاء هرکدام از عوارض و دردهای دندانی می تواند از دلایل مرسوم تا حوادث و ضربه ها متغیر باشد چرا که به طور معمول وقتی یک فرد دچار پوسیدگی دندان می شوند ممکن است تا زمانی طولانی، علائم آن بروز پیدا نکند؛ علائمی مثل گیر غذایی، پاره شدن نخ دندان، بو گرفتن دندان و امثالهم که نشان شروع پوسیدگی است.
فاطمی تصریح کرد: با گسترش پوسیدگی، حساسیت به شیرینی و مواد قندی در فرد بیشتر می شود و اگر در این مرحله هم فرد بی توجهی نشان دهد در مرحله بعد دندان به سرما و گرما حساس می شود، این روند سیر پوسیدگی است که اگر بازهم فرد این حساسیت به وجود آمده را دنبال نکند التهاب داخل دندان به وضعیتی می رسد که عامه مردم به آن به عصب رسیدن دندان می گویند که طبعاً درمان ریشه را می طلبد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، دلیل دیگر درد دندان را به بیماری های لثه مربوط دانست و افزود: تحلیل لثه و در معرض قرار گرفتن ریشه در برابر غذا، گرما و سرما می تواند علائمی مثل حساسیت و درد و ناراحتی را بروز دهد که البته گسترش و افزایش دردهای لثه ای، آرامتر و ملایم تر از دردهای پوسیدگی است.
این دندانپزشک ادامه داد: بعضی مواقع فرد دچار درد توامانی می شود یعنی هم پوسیدگی دندان، هم تورم لثه و هم گیر غذایی که فرد، درد آزار دهنده بیشتری را تجربه می کند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، ساییدگی ناحیه مجاور لثه دندان را نیز حالت کم و بیش شایعی دانست که باعث می شود فرد در این ناحیه و به ویژه با لمس لثه، درد تیر کشنده سریعی را احساس کند.
فاطمی گفت: متأسفانه بسیاری از بیماران ما در مواجهه با درد دندانی به خوردن مسکن روی می آورند و بعد از آرام شدن دندان، از پیگیری درد دندان غافل می شوند چرا که درد دندان بعد از مدتی دچار سکون می شود که این سکون ناشی از عفونی شدن بافت، عروق و اعصاب دندان است که در مرحله بعدی به آبسه، تورم و عوارض بدتری می انجامد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، پیشگیری را بهترین راه حل دانست و افزود: بهتر است افراد به دندانپزشک مراجعه منظم داشته باشند حتی اگر علائمی در دندانهای آنها وجود نداشته باشد چرا که این مراجعه می تواند باعث پیشگیری از گسترش پوسیدگی های ساده دندانی و عوارض جانبی آن باشد.
وی تصریح کرد: درمان درد دندان کاری کاملاً عملی است و باید برای درمان، مراجعه حضوری به دندانپزشک داشت.
این دندانپزشک در پاسخ به پرسشی مبنی بر راه های تسکین دردهای دندانی شبانه گفت: در موارد عدم دسترسی به دندانپزشک بهتر است افراد برای کاهش دردهای دندانی از مسکن های معمولی که از دسته داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی هستند استفاده کنند، داروهایی مثل استامینوفن و ایبوپروفن که می تواند تا حدی به کاهش درد کمک کند.
فاطمی، تأثیر استفاده از اسپری ها در کاهش درد دندانها را عمدتاً روانی دانست و افزود: اسپری ها فقط برای بی حسی در عمق یکی دو میلیمتری بافت نرم دهان کاربرد دارند و عملاً کارکرد دیگری ندارند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: بهتر است افراد از قرار دادن قرص روی دندان و استفاده بیش از حد اسپری خودداری کنند چرا که استفاده بیش از حد از این مواد می تواند به بافت نرم دهان آسیب وارد سازد.
فاطمی تصریح کرد: اگر فردی پیگیر وضعیت سلامت دندان خود باشد به جز در موارد تصادف، ضربه، آسیب و امثالهم هیچ گاه درد دندان را تجربه نخواهد کرد.
ارسال نظر