به گزارش پارس ، دکتر وحید صمدی در گفت وگو با ایسنا، افزود: هنگام انجام فعالیت های متنوع زندگی اجزای ستون فقرات تحت نیروها و فشارهای مختلف قرار می گیرند و در صورتی که تحمل کافی نداشته باشند ممکن است دچار آسیب و بیماری شوند.

وی با بیان این که ۹۵ درصد کمردردها از نوع کمردردهای مکانیکال هستند، افزود: عامل اصلی ایجاد این کمردردها حرکات و فشارهایی است که در زندگی روزمره به ستون فقرات اعمال می شود. برخی از این آسیب ها ممکن است برای مبتلایان مشکلات و ناتوانی هایی به دنبال داشته باشد و گاهی نیازمند درمان های هزینه بر و طولانی مدت باشد بنابراین پیشگیری از بروز چنین اختلالاتی بسیار حائز اهمیت است.

این متخصص فیزیوتراپی با بیان اینکه بدون شک ستون فقرات یکی از ساختارهای مهم بدن محسوب می شود، تصریح کرد: ستون فقرات وظایف و عملکردهای پیچیده و منحصر به فردی را بر عهده دارد. حفظ قامت بدن، حفاظت از نخاع، ایجاد پایه ای برای اتصال و حرکت اندام ها و تسهیل حرکات بدن از جمله وظایف ستون فقرات است.

وی در ادامه گفت: اهمیت سلامتی ستون فقرات به حدی است که حتی گاهی گفته می شود، هر فردی به اندازه سلامتی ستون فقرات خود سالم است. این ستون از مهره های گردنی، سینه ای و کمری، استخوان خاجی و استخوان دنبالچه تشکیل شده و دارای اجزای مختلفی مانند دیسک بین مهره ای، رباط ها و عضلات مختلف است.

این متخصص فیزیوتراپی اضافه کرد: برای پیشگیری از اختلالات ستون فقرات ابتدا باید عوامل خطر و آسیب رسان به این عضو را شناخت سپس از قرارگیری در معرض این عوامل اجتناب کرد. مشخص شده است که حفظ وضعیت نامناسب ستون فقرات به مدت طولانی، انجام حرکات مکرر تنه، چرخش های متناوب، حمل و بلند کردن اجسام سنگین به شیوه غلط، همگی از جمله عواملی هستند که احتمال بروز کمردرد و آسیب های ستون فقرات را افزایش می دهند.

وی افزود: به هم خوردن مکانیک طبیعی ستون فقرات در بروز درد و صدمات آن نقش بسزایی دارد البته نوع سبک زندگی و نحوه انجام فعالیت های مختلف در طول زندگی در ایجاد این اختلالات بسیار تأثیرگذارند. امروزه گاهی اوقات افراد ساعت ها پشت میز کامپیوتر می نشینند و مدت ها در یک وضعیت نامناسب بدنی قرار می گیرند و به این ترتیب به ستون فقرات خود صدمه می زنند این در حالیست که با رعایت اصول ارگونومی و با عمل کردن به برخی از توصیه های ساده مثل نحوه صحیح انجام فعالیت های مختلف زندگی می توان احتمال ابتلا به کمردرد و آسیب های ستون فقرات را تا حد زیادی کاهش داد.