چرا افراد سالخورده شادترند؟
انسانها با گذر سن و رسیدن به سالخوردگی تمایل بیشتری به شاد بودن دارند. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد چگونه افراد سالخورده میتوانند بر احساسات منفی خود نظیر خشم و اضطراب غلبه کنند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در این مطالعه از افراد خواسته شد یک فعالیت سراسر تنش زا انجام دهند که نتایج حاصل از آن نشان داد افراد سالخورده در مقایسه با افراد جوان در زندگی روزمره کمتر احساس عصبانیت و اضطراب می کنند. بعلاوه افراد سالخورده در آزمونهایی که برای سنجش میزان قبول و پذیرش احساسات منفی از آنها انجام گرفت نمرات بهتری کسب کردند.
این آزمون که « آزمون پذیرش» نام گرفته، میزان تمایل به قبول یا مواجهه با احساسات منفی بجای فرار از آنها را در افراد سنین مختلف مورد سنجش قرار می دهد. نتایج حاصل از آن، تناقضات سایر تحقیقات را بخوبی توصیف می کند و آن این است که چرا افراد سالخورده علیرغم تقلیل سلامت جسمی و روحی، شادتر از افراد میانسال هستند؟
از سوی دیگر افراد میانسال نیز می توانند از مزایای این مطالعه استفاده کرده تا پیش از رسیدن به سنین سالمندی شادی بیشتری را تجربه کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، ایریس موس روانشناس و استادیار دانشگاه کالیفرنیا در رابطه با تحقیق فوق می گوید: قبول مشکلات و ناراحتی ها برای همه سودمند است اما به نظر می رسد افراد سالخوده بیش از افراد جوانتر از آن استقبال می کنند.
این مطالعه بر روی ۳۴۰ فرد بالغ بین سنین ۲۱ تا ۷۳ سال انجام گرفت و بمدت دو هفته هر روز میزان اضطراب آنها اندازه گیری شد. از آنها همچنین به راجع به صحت و میزان « باور به احساسات» خود در قبال عبارت هایی روانشناسانه پرسیده شد. این عبارتها جملاتی نظیر اینکه تا چه حد رفتارهای من مناسب یا منفی است و از چه رفتارهایی باید دوری کنم؟ یا اینکه من همیشه به خود می گویم نباید جوری باشم که احساس می کنم، بودند.
افرادی که این جملات را قبول نداشتند بعنوان افرادی معرفی شدند که میزان پذیرش و قبول احساسات منفی در آنها پایین بود.
البته پزشکان هنوز نمی دانند چرا با گذشت سن میزان قبول احساسات منفی در افراد بهتر می شود. با اینحال یکی از تصورات این است که هرچه سن افراد بالاتر می رود، آنها وقایع بیشتری را تجربه می کنند که از کنترل آنها خارج است. وقایعی نظیر بیماری و مرگ عزیزانشان به آنها می آموزد کنترل کردن این اتفاقات بیهوده است. پس تنها راهی که برای حل آنها وجود دارد « پذیرفتن و قبول آنها» است و به نوعی کنار آمدن با مشکلات است.
ارسال نظر